Lékárna -práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj. Všechny vás zdravím, chtěla bych se Vás zeptat na názory práce v lékárně, opřípadě co se tam dá všechno dělat, co musí člověk splňovat, když se o práci uchází. Co finanční ohodnoceni. Budu ráda za jakékoliv rady. Pěkný večer:-)
Jakou máš školu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet kdyby měla tu co potřebuje, tak by se na to určitě neptala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Jakou máš školu?
Mam vyučni list z oboru číšník, a druhým rokem jsem dálkové na nadstavbovém studiu, ( menegment) A už 5 rokem pracují ve Fenixu ( léčiva) a cítím, že potřebují změnu.
- Citovat
- Upravit
Musíš mít buď magisterský titul z farmaceutické fakulty, obor farmacie, což je opravdu velmi těžká škola. Nebo si můžeš udělat školu na farmaceutického asistenta, což je obor na vyšší odborné škole. Farmaceut může vydávat léky i na recept, farmaceutický asistent vydává léky volně prodejné či například v laboratoři připravuje individuálně připravené léčivé přípravky. I farmaceutický asistent není jednoduchá škola, ale je lehčí, než farmaceut. Ještě v lékárně pracuje někdy sanitářka, která má jenom kurz, nepotřebuje žádné specializované vzdělání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřebuješ vysokou školu, magisterské studium pokud chceš vydávat léky na předpis. Jinak stačí myslím bakalář. Nejsem si jistá. Docela dost chemie, taky jsem se o to zajímala kdysi
PS: v Phoenixu jsem pracovala taky ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Potřebuješ vysokou školu, magisterské studium pokud chceš vydávat léky na předpis. Jinak stačí myslím bakalář. Nejsem si jistá. Docela dost chemie, taky jsem se o to zajímala kdysi
PS: v Phoenixu jsem pracovala taky
Ano pravda je to škola hodně těžká, spíš ten sanitař než si dodělám vzdělání na lepší práci. Musím se jít přímo zeptat nejspíš tam. Sanitární kurz, popřípadě jakou mají pracovní dobu mě zajímá.
- Citovat
- Upravit
Pracuju v lekarne jako farmaceuticky asistent, mam VOS v tomto oboru (trilete pomaturitni studium), samozrejme muzes delat i sanitarku, tam nevim, jak to je, snad nejaky kurz, my sanitarku v lekarne nemame… nebo Mgr. na VS, pak jsi lekarnik…
Ohledne naplne prace je to ruzne, temer 5 let pracuju v jedne retezcove lekarne, prvni rok z toho na poliklinice, tam to bylo ruznorodejsi, vydej leku, poradenstvi, v mem pripade na volny prodej, taky nejaka kosmetika, meli jsme i zdravou vyzivu, pak michani masti, roztoku, priprava cipku, tobolek apod, prijem zbozi, jednou za cas vymena vystaveni, cenovky, i nejaka ta administrativa, jako faktury za zbozi,…
Ted pracuju uz skoro 4 roky v OC v lekarne a je to temer totozne, jen bez te pripravy leku…
Co se tyce financniho ohodnoceni, v roce 2015 jsem nastupovala za 17tis hrubeho plus ctvrtletne cca 5tis v premiich (bez vikendu, svatku, osmicky) ted mam cca 34tis hrubeho, je to tedy prumer, protoze bonusy a premie jsou ctvrtletni a jsou v tom i vikendy a svatky, plus jsou to 12ti hodinove sluzby, u sanitarek netusim, jak to je, lekarnici se ted pohybuji kolem 40-50tis, presne to nevim, o platech se moc nebavime… samozrejme pak v soukromych a nemocnicnich lekarnach to bude jinak, v nemocnici jsou tabulky a soukromnici takhle dobre vetsinou neplati, tam z doslechu FA bere do 25tis hr., ostatni nevim… ja jsem spokojena, neplanuju praci menit, v male soukrome lekarne jsem pracovala mesic po skole a nikdy vic, ale vzdycky je to zamestnavatel od zamestnavatele ![]()
Z pochopitelnych duvodu anonym
- Citovat
- Upravit
V lékárně nepracují prodavačky, ale vysoce kvalifikovaní pracovníci, kteří mají velkou zodpovědnost za výdej léčivých přípravků. Takže jestli máš zájem jít pracovat do lékárny, můžeš jít po maturitě na vyšší odbornou školu, ale upozorňuji, že to není úplně nejlehčí VOŠ, většinou tam jdou lidi z gymnázia či zdravotnických škol, je zde poměrně těžká chemie, botanika, apod. A farmacie je ještě jiné kafe, je to škola srovnatelná téměř s medicínou, byla jsem na obojím, takže si myslím, že například pro člověka, který nemá rád chemii, je farmacie těžší než medicína.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, skola jednoducha fakt neni, chemie, botanika, posleze analyza leciv, farmakognozie,… neni to malo uceni, mam SS zdravku a dalo to zabrat, nejlip na tom byli lidi z gymplu, ohledne chemie ti z prumyslovek, ale zase jim delaly problemy nechemicke predmety… my zas byli ok s anatomii a spol, ale ta chemie… farmacie je pak jeste jina kava… spoluzaci, co se mnou byli na VOS v prvaku z oboru jako kosmeticka apod, odchazeli nebo byli vyhozeni velmi rychle, nedodelali ani nekteri gymplaci, ze zdravek… mysleli si, ze to nebude tezke… v prvaku nas bylo pres 50 a koncilo nas necelych 20
Ale existuji i soukrome skoly, tam nevim o nikom, kdo by to nezvladl, nekteri, co u nas vyhodili (i dvakrat), tam sli a ok
![]()
Zakladatelko, byt tebou, tak jdu spis do toho kurzu na sanitarku zatim, a uvidis… si to predstavujes moc ruzove, coz neni… drzim pesti
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pracuju v lekarne jako farmaceuticky asistent, mam VOS v tomto oboru (trilete pomaturitni studium), samozrejme muzes delat i sanitarku, tam nevim, jak to je, snad nejaky kurz, my sanitarku v lekarne nemame… nebo Mgr. na VS, pak jsi lekarnik…
Ohledne naplne prace je to ruzne, temer 5 let pracuju v jedne retezcove lekarne, prvni rok z toho na poliklinice, tam to bylo ruznorodejsi, vydej leku, poradenstvi, v mem pripade na volny prodej, taky nejaka kosmetika, meli jsme i zdravou vyzivu, pak michani masti, roztoku, priprava cipku, tobolek apod, prijem zbozi, jednou za cas vymena vystaveni, cenovky, i nejaka ta administrativa, jako faktury za zbozi,…
Ted pracuju uz skoro 4 roky v OC v lekarne a je to temer totozne, jen bez te pripravy leku…
Co se tyce financniho ohodnoceni, v roce 2015 jsem nastupovala za 17tis hrubeho plus ctvrtletne cca 5tis v premiich (bez vikendu, svatku, osmicky) ted mam cca 34tis hrubeho, je to tedy prumer, protoze bonusy a premie jsou ctvrtletni a jsou v tom i vikendy a svatky, plus jsou to 12ti hodinove sluzby, u sanitarek netusim, jak to je, lekarnici se ted pohybuji kolem 40-50tis, presne to nevim, o platech se moc nebavime… samozrejme pak v soukromych a nemocnicnich lekarnach to bude jinak, v nemocnici jsou tabulky a soukromnici takhle dobre vetsinou neplati, tam z doslechu FA bere do 25tis hr., ostatni nevim… ja jsem spokojena, neplanuju praci menit, v male soukrome lekarne jsem pracovala mesic po skole a nikdy vic, ale vzdycky je to zamestnavatel od zamestnavatele
Z pochopitelnych duvodu anonym
Můžu se zeptat kdes studovala a jak se ti to zdálo zvládnutelné? Dá se to s gymplem nebo s jinou předchozí VŠ? Byli jste tam všichni jen premianti nebo průměrný student má šanci taky? Zvažuju tento obor, moc by mě to lákalo, ale úplně nevím, jestli na něj mám. Díky za odpovědi. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jo, skola jednoducha fakt neni, chemie, botanika, posleze analyza leciv, farmakognozie,… neni to malo uceni, mam SS zdravku a dalo to zabrat, nejlip na tom byli lidi z gymplu, ohledne chemie ti z prumyslovek, ale zase jim delaly problemy nechemicke predmety… my zas byli ok s anatomii a spol, ale ta chemie… farmacie je pak jeste jina kava… spoluzaci, co se mnou byli na VOS v prvaku z oboru jako kosmeticka apod, odchazeli nebo byli vyhozeni velmi rychle, nedodelali ani nekteri gymplaci, ze zdravek… mysleli si, ze to nebude tezke… v prvaku nas bylo pres 50 a koncilo nas necelych 20
Ale existuji i soukrome skoly, tam nevim o nikom, kdo by to nezvladl, nekteri, co u nas vyhodili (i dvakrat), tam sli a ok![]()
Zakladatelko, byt tebou, tak jdu spis do toho kurzu na sanitarku zatim, a uvidis… si to predstavujes moc ruzove, coz neni… drzim pesti
Ano ano, moc růžově si to nepředstavují. Jen sbíram informace, pracují s léky už spoustu let. Mám i zodpovědnost. Vím o čem ta práce je. Děkuji děkuji.
- Citovat
- Upravit
VOŠ se dá zvládnout, šly tam moje spolužačky, které nebyly úplně jedničkářky a zvládly to. Taky záleží, jakou školu si vybereš, soukromé školou jsou většinou ok, státní těžší. Ale pokud chemie a biologie není tvůj úhlavní nepřítel, dá se to zvládnout, když se budeš poctivě učit, pokud jsi na gymplu nebo kvalitní střední škole a máte chemii a biologii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro anonymni slunecnici, nejde mi citovat
Bc, pokud se neco nezmenilo behem tech 5 let, stale neni, bud VOS (DiS.) nebo VS (Mgr.)… ale je pravda, ze se o tom mluvilo, ze bude i bakalar, ale to uz je prave cca tech 5 let zpet a stale nic
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Všechny vás zdravím, chtěla bych se Vás zeptat na názory práce v lékárně, opřípadě co se tam dá všechno dělat, co musí člověk splňovat, když se o práci uchází. Co finanční ohodnoceni. Budu ráda za jakékoliv rady. Pěkný večer:-)