Lékárna -práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
29.4.20 21:23
@Anonymní píše:
@Russet Kutinovou miluju :kytka:

Já taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.4.20 21:25
@g.sandova píše:
Já taky :lol:

I ty nezdobo jedna :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 21:41

@Russet bohuzel jo, ta prvni veta byla mirena na kolegyni magistru jeste na minulem pracovisti, ta druha na me… no ja bych si tohle taky nedovolila, ani k te prodavacce (co se tyce te prvni vety)…

• Citovat
  • Upravit
6445
29.4.20 21:59
@Anonymní píše:
@Russet bohuzel jo, ta prvni veta byla mirena na kolegyni magistru jeste na minulem pracovisti, ta druha na me… no ja bych si tohle taky nedovolila, ani k te prodavacce (co se tyce te prvni vety)…

Nic si z toho nedelej. V kazde skupine se najde urcite procento arogantu. Vzdyt to vidis i tady v diskuzi: pry nevyzadane rady, sluzby vysokoskolaka nepotrebuju, objednam na eshopu, co by se asi tak stalo kdyby to delali lidi bez vzdelani atd. To jsou uplne zbytecne zvasty. Ja taky sluzby plno profesi v zivote nepotrebuju nebo nevyuziju. Ale nemam potrebu snizovat neci vzdelani, odbornost a pracovni povinnosti vyplyvajici ze zakona. Urcite je dost lidi, kteri tvoji praci potrebuji a i treba oceni. A blbe hlasky proste druhym uchem ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
29.4.20 22:05
@Platanka píše:
Muzu se úplně blbě zeptat? Doufám, že se nikoho nedotknu…

Vím, že farmacie je těžká škola, a právě proto mi vrtá hlavou, myslíte, že je nutné mít tak hluboké a rozsáhlé a náročné vzdělání, když pak vlastně prodává léky v lékárně? Buď na recept, nebo nějaké caje, vitaminy… Uplatní se v lékárně celý to vzdělání, nestačilo by mít akorát přístup do nějaké databáze kontraindikaci a vedlejších účinků? Co by se stalo, kdybych v lékárně pracovala obyčejný prodavacka, co by ji chybělo?

Dík (a nezlobte se)
¨me uz se nedotkne asi nikdo…takze rada vysvetlim, ze ty znalosti jsou treba pro to, abych vedela, kterou tu krabicku vybrat…, u receptu samozrejme volbu nemam, tu urcuje lekar, ale musim kontrolovat, zda se treba nespletl, i to se stava, preklikl se, recept vystavila sestra a neodpovida soucasne lecbe a jen zkopirovala neco pred casem, recept je vystaven na nekoho jineho a treba tim otravnym dispenzacnim minimem(to je to, co rikame:mate leky na tlak, cukrovku, atd…v dobe e-receptu pacient netusi, co se skryva v kodu) se ujistujeme, ze lecba je spravna a pacient orientovan…, a na to vsecko je treba ty znalosti mit…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
29.4.20 22:08
@Anonymní píše:
@Russet bohuzel jo, ta prvni veta byla mirena na kolegyni magistru jeste na minulem pracovisti, ta druha na me… no ja bych si tohle taky nedovolila, ani k te prodavacce (co se tyce te prvni vety)…

To by mě zajímalo, jaké úchvatné vzdělání mají ti lidi. :roll: Spíš mě napadlo, jestli si někdy nepřipadáte jako prodavačky, a není to plýtvání vaším studiem, když jen stojíte za pultem a většina lidí tam chodí jen pro „Céčko“ a náplasti? Jestli by třeba nebyla lepší k tomuto opravdu jen prodavačka s kurzem a farmaceuti by se věnovali vývoji léků atd. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
29.4.20 22:14
@prejeta_zaba píše:
To by mě zajímalo, jaké úchvatné vzdělání mají ti lidi. :roll: Spíš mě napadlo, jestli si někdy nepřipadáte jako prodavačky, a není to plýtvání vaším studiem, když jen stojíte za pultem a většina lidí tam chodí jen pro „Céčko“ a náplasti? Jestli by třeba nebyla lepší k tomuto opravdu jen prodavačka s kurzem a farmaceuti by se věnovali vývoji léků atd. :think:

ne, jako prodavacka si nepripadam a nikdy jsem si tak nepripadala, stojim za tarou, v lekarne je to tara, ne pult, a i to cecko a naplasti vyberu podle sveho nejlepsiho uvazeni, co je vhodne pro konkretniho klienta, nehlede na to, ze vetsina klientu se prichazi poradit, nebo „nevyzadanou“ radu dostane na zaklade podrobnejsiho rozhovoru o problemu a odchazi s doporucenym a ne chtenym pripravkem-…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
29.4.20 22:18
@prejeta_zaba píše:
To by mě zajímalo, jaké úchvatné vzdělání mají ti lidi. :roll: Spíš mě napadlo, jestli si někdy nepřipadáte jako prodavačky, a není to plýtvání vaším studiem, když jen stojíte za pultem a většina lidí tam chodí jen pro „Céčko“ a náplasti? Jestli by třeba nebyla lepší k tomuto opravdu jen prodavačka s kurzem a farmaceuti by se věnovali vývoji léků atd. :think:

a samozrejme urcite procento absolventu nepracuje v lekarne a venuje se jinym farmaceutickym odvetvim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.4.20 22:25
@Anonymní píše:

A byla jsi schopná říct, nezlobte se, ale já možná ve škole strávila víc času než vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 22:26

@Ijen nic si z toho nedelam, clovek se casem tak nejak obrni a mysli si svoje :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.20 22:30

@prejeta_zaba bylinka to napsala moc pekne a i trefne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.20 22:32

@Russet bohuzel ne, abych se priznala :oops: ale na nektere lidi je skoda slov

• Citovat
  • Upravit
53518
29.4.20 22:44
@Anonymní píše:
@Russet bohuzel ne, abych se priznala :oops: ale na nektere lidi je skoda slov

Tak ona by se třeba nafoukla a ještě by řekla, že jsi drzá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 23:20

@Russet to je dost mozne

• Citovat
  • Upravit
119
30.4.20 00:27

Tahle diskuze mě jenom utvrzuje, že jsem udělala dobře a z farmacie, ač jsem měla v prváku hotové všechny zkoušky, jsem odešla na fyzioterapii 8o :lol: ten obor je nesmírně náročný a krásný, ale je důležité, aby za tárou stál vzdělaný člověk, který dané problematice rozumí, kolikrat byste se divili, s čím vším se lidé jdou poradit nejdřív do lékárny. Sama jsem zažila na praxi pacienta, který tam přišel s tím, že ho bolí pravé rameno a trochu hrudník a že chce na to fastum gel… Ano, tušíte správně, byl to infarkt, lékárník to rozpoznal a zavolal záchranku a pacientovi dost možná zachránil zdraví či život. Ale spousty lidí ani netuší, že pracovnici v lékárně mají takové vzdělání :zed: možná jsou znalosti lékárníků a farm. asistentů občas nevyužité, ale nelze pustit za táru někoho, kdo toto vzdělání nemá. PS. Málinku jsem milovala, možná i proto jsem farmacii šla studovat, je škoda, že toto povolání troch ztratilo krásu minulých let, asi bych neutekla k fyzioterapii, kdyby to bylo jako tenkrát, kdy lékárník sám připravoval, radil, znal problémy svých pacientů. Stále je ale práce v lékárně hezká, čistá, s celkem dobrou pracovní dobou a jsou zde slušné penize. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat