Lekavý kůň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
282
27.4.14 21:17

@Terem Chodí do vybehu, ale není moc velký no ikddyz jo je, ale jsou tam na písku. No a jestli chodí ven denně myslím, ze ne..slečna chodí spíš lonzovat já myslím ze i ona se ho boji. Mne ho je líto. Prý s ní také vyvádí, ale prý ho jel zkušený jezdec a to byl jak beránek. Chtěla bych se pokusit aby me začal poslouchat..dneska už to bylo lepší i jsem cítila, země bral vážně..ale před tím hrůza dělal si co chtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
27.4.14 21:25

Doba, kterou je ve výběhu, se prodloužit nedá? Jinak ho můžete lonžovat před ježděním, klidně ho nechat, aby si vyhodil a trochu zařádil. Snažit se, aby s ním majitelka taky pracovala. Snížit krmné dávky, pokud dostává oves.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
27.4.14 21:34
@kudrnka89 píše:
Ne já koupit toho koně nemůžu. Přes net jsem se seznámila se slečnou co toho koně ma. A já ze jí budu pomáhat a tím i jezdit. V boxu je moc hodný i na lonzce..jenže, když třeba přijede auto tak se lekne ne ze by vyskakovat jen uskoci. Semnou dneska zatancoval poprvé jinak je pod sedlem hodný, ale nikdy nevím čeho se zrovna lekne. Je to plasan ale zakerny není. Je mu 5let tak i je mlady. Myslím, ze právě bude i problém vtom, ze nemá tolik pohybu. A slečna ho za vše uplacy. Jedna paní co tam ma koně tak, říká ze je rozmazleny, ze to chce pevnou ruku.

ano, mladý kůň pro začátečníka opravdu není, což 5-ti letý je, to je právě ten problém dneska že se spousta lidí učí zároveň s koněm, je to asi tak jako bys chtěla číst román a neznala abecedu, opravdu toto nechápu a potom lituju ty zvířata která jsou odkázaná pouze na člověka který o tom ví houby, nebo to má načtené a nemá žádnou praxi a pořádné základy. Není špatného koně, pouze jezdce

• Citovat
  • Upravit
282
27.4.14 21:51

@Terem Myslím,ze doba nelze prodloužit a majitelka jezdí, ale nevím jak často. Dostává seno a otruby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
28.4.14 07:31

@kudrnka89 A co vlastně ty zvládáš na koni? Jak dlouho jezdíš?
Pokud chceš jezdit na tomto koni, tak ho třeba před jízdou vem na lonž, ať ze sebe dostane přebytek energie a pak teprve na něj sedni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.4.14 14:55

Evidentně se mladý kůn´dostal do špatných rukou. Dvě rádoby jezdkyně, co mají nejspíš chabé základy chtějí jezdit na mladém koni. Vražedná kombinace…
@kudrnka89 měly by jste se obě domluvit, sehnat si trenéra a jezdit pod ním, je to sice taky zlo( koně by měl přijezdit někdo zkušený, nebo se od vás naučí všechno špatně a bude z něj zákeřnej rozcapenec),ale menší, než když ho budete mít dvě holky, co neví, co s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
30.4.14 12:07

Za mě ruky pryč od takového koně je to na pořádný průser. Vlastnila jsem takového koně cca 4 měsíce. Bývali majitel ho vychvalil jak není super teď vím proč. Chtěla jsem sním pracovat u lese ale po pěti kládách si řekl že ho to nebaví a zdrhal domů. Ještě před silvestrem to šlo sem tam uskočil do strany když projelo auto. Po silvestru uz zmagoril uplne stacil nejaky zvuk a plašil se. Tak jsem ho musela prodat jednomu panovi na pastvinu kde nepotka žadné auto a je tam klid. Ten pan ho chtěl koupit uz od předchoziho majitele(dělal mu to samé), ale za nizkou cenu 15000,– to se mu zdalo malo a dal ho nabízel za 30000 a jako největší blbka mu naletěla. Prostě zmrvil koně a ještě na tom vydělal smrad jeden. V boxe byl zlatičko, ale co dělal v terenu bylo na houby nenecham se zmrzačit jen proto že sem chtěla mit vlastního koně mám dvě malé děti které mě potřebují. U koní jsem byla denně od svých sedmi let. Příště si dám pořádný pozor jakého koně kupuji. Jestli nějaké příště vůbec bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.4.14 19:05

Určitě bych ti jako začátečníkovi nedoporučovala chodit jezdit na takového koně. To si radši připlať tu jízdárnu. U toho lekavého se nic nenaučíš nebo spíš i zlozvyky, které budeš horko těžko odnaučovat. Nebo tě hnusně shodí a začneš se bát.
Hlavně prosím nečekej, že se k tomu koni budeš chovat hezky a on se k tobě na oplátku taky bude chovat hezky :roll:. To je častý omyl začátečníků, ale fakt to tak nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný