Léky na cholesterol od 29 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
463
29.9.22 16:48

Jo, je mi 31 a také mi naměřili vysokou hladinu cholesterolu v krvi. Žiji poměrně zdravě. Také jsem si o tom něco zjistila a léky jsem se rozhodla nebrat. Z nežádoucích účinků mám strach větší než z toho cholesterolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.1.23 13:12

Já mám mycocholest tam pisou monakolin 420 mg neni to ňák moc?
Ldl 3,68
S cholest 5,68
Trigri 1,81
hdl 1,51
Index 2,88
Dam vede zda pomohlo

Příspěvek upraven 15.01.23 v 16:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
15.1.23 13:26
@Květa67 píše:
Já mám mycocholest tam pisou monakolin 420 mg neni to ňák moc?

Zeptala bych se v lékárně.

Já jsem si koupila teď cholestab, puse e tam, že má 5 mg monakulinu a že se má brát 2× denně.
Tak to beru od prosince a uvidíme, jestli to pomůže, prachy za to jen letí, aspoň kdyby ti ale pomohlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.1.23 14:27

Zdravím. Tak dejte pak vědět jestli to zabralo. A jaký byly hodnoty předtim??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.23 18:30

Tabletky na vysoký cholesterol - https://lipidcontrolplus.cz po půl roce pravidelného užívání jsem zvýšený cholesterol neměla.

Příspěvek upraven 03.07.23 v 08:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
12.6.23 22:37
@Kubaj94 píše:
Zdravím. Tak dejte pak vědět jestli to zabralo. A jaký byly hodnoty předtim??

Me ten cholestab zabral - byla jsem na krvi a krasne hodnoty, pred branim cholestabu velke hranicni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3391
13.6.23 11:08

Budem tu zase proti prudu, ale cholesterol (hlavne sumarny) je iba cislo, ako vyska, alebo vaha. Nema ziadnu vypovedajucu hodnotu a temer ziaden vplyv na zdravotny stav.

Hlavne nepozraj rozne tabulky ktore lekari s radostou rozdavaju a nemaju ani zakladnu predstavu o com hovoria (im to niekto dal a oni to bez rozmyslu kopiruju). Kedysi som sa s doktorom (pri zmysloch) na tom s chuti zasmial, je to podobne ako zo zelezom v spenate… casom sa na tu chybu pride a inteligentny lekari uz o nej vedia.

Napriklad ak by ti lekar dal toto , tak sa ti moze zdat na zaklade ‚zazracnej vety‘ „cim mensie CSI tym zdravsia potravina“ ze Kuracie maso s kozou s CSI 10.9 je vyznamne lepsie ako taka hus s CSI 14.2 je ‚strasna‘, ale staci si pozriet ze udaje su na HMOTNOST nie na vyzivovu hodnotu, takze ked si zoberieme pecene kuracie stehno ako priemerneho zastupcu kuracieho masa s kozou a pecenu hus ako typickeho zastupcu husy a rozhodneme sa verit tabulkam ( napriklad tymto ) tak:

100kcal peceneho kuracieho stehna je 7.5 CSI
100kcal pecenej husy je 5.1 CSI

Ja si dam husu a budem mat menej CSI ako ked si ty das to doporucovane ‚zdrave‘ kuracie stehno s kozou.

Nehovoriac o tom ze metoda CSI si situaciu znacne zjednodusuje a je napadnutelna.

Dobre povedzme ze z tej istej tabulky si vezmeme iba cholesterol (ked uz na CSI neverime) a budeme sa stravovat zdravo takze si dame kuracie prsia bez koze dusene (Chol:0.057g/100g, Energia:142kcal) a ja si dam pecenu kacicu (Chol:0.106g/100g, Energia: 306kcal) co je zdravsie? Vyzera to ze tie kuracie prsia bez koze ze, ale matematika nepusti a cholesterolu je tam presne takto:
Kuracie prsia bez koze dusene (co fakt nieje ziadna lahodka): 0.4g/1000kcal
Pecena kacica: 0.3g/1000kcal

Takze si dam kacicku vecer :-)

Prosim ludia hlavne premyslajte a nepapagajujte vsetko co vidite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.25 22:35

Obnovují diskuzi

Máme zvýšený cholesterol v rodině, máma bere statiny už 30let a i v 80ti je stále vitální. Děda měl po 60tce mrtvici ( tenkrát se ještě žádný cholesterol neřešil) strýc v 62 umřel na infarkt ( neléčil se). Z toho co vidím u nás v rodině mi jednoznačně vychází toto riziko nepodceňovat. Já to teď začínám řešit u sebe. Byla mi doporučená léčba přírodní - přípravky z fermentované rýže, ale poté co jsem si přečetla rizika této samoléčby, tak to budu radši brát pod dohledem léky které mají standardizovaný obsah léčivé látky než toto. Opatrujte se a nepodceňujte riziko vysokého cholesterolu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí