Léky na reflux u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
188
6.8.15 14:09

Léky na reflux u dítěte

Synovi 14 m bylo předepsáno pro kašel pro námaze Motlium na reflux, máte prosím někdo s tímto či obdobným lékem na reflux zkušenosti? Jak dlouho dítě tento lék bralo a kdy zabralo? Jestli vůbec, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1281
6.8.15 15:51

Mne to pripada jako ponekud excesivni volba u ditete, ale pise se to na detsky reflux… konzervativni rezim nepomohl? Co gastrotuss, to je syrup na detsky reflux, zkouseli jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
6.8.15 20:23
@umea píše:
Mne to pripada jako ponekud excesivni volba u ditete, ale pise se to na detsky reflux… konzervativni rezim nepomohl? Co gastrotuss, to je syrup na detsky reflux, zkouseli jste?

Gastrotus jsme nezkouseli, ale mel helicid a zadne zmeny nenastaly. Me se mu to motylium davat nechce, jeste jsem nezacala, ale brzy jdeme na kontrolu na gastro a dr se bude ptat jestli pomohl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
7.8.15 17:01

Ja bych s tim teda pockala, a s helicidem teda taky… ke komu chodite? Na tohle je nejlepsi primar Fruhauf z Karlaku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
6.4.17 21:45

AHoj, obnovuji téma - Malý má 14 m, od narození má masivní reflux, dnes na dalším sonu opět potvrzen. Máme helicit, meotylium (gastrotus už jsem odpískala protože byl totálně bez účinku. Je tu někdo komu s tímto problémem u malého dítěte nějaký lékař pomohl, nebo je to jen ztráta času a nervů lítat po doktorech? už mě to unavuje, dnešní zážitek ze sona byl příšerný, na přístroji snad z roku „jedna dvě“ se lékařka asi 15 minut snažila něco vidět, zatímco malý trpěl na zádech po tom co se musel napít, což samozřejmě při jeho diagnozé způsobuje neskutečnou bolest, takže řval jak tur. Po patnácti minutach si teda MUdra vyměnila sondu a konečně viděla jak mu to tam lítá tam a zpátky, ale zážitek strašný. To si sestra ještě neodpustila poznámky o tom jak je malý uvztekaný a divila se že nezabere básnička na rozptýlení…ach jo. Když jsem nesla výsledky na gastro kde jsme dle zpravy měli domluvit kontrolu do dvou týdnů tak mi stejně řekli že termín nemají, takže mi to připadá že jsme to tam dnes absolvovali jen proto aby vykázali na pojišťovnu výkon. To že má reflux vím i bez sona, ale řešení mi nikdo nedá:o(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2083
6.4.17 21:50

Ty jo chudacek, doktori jsou vazne v necem na prezdrzku. :( take mame. antireflixni mlicko ale zkusim.ho vysadit a uvidime je.nam.5 mesicu. Asi.bych se.na.dr vykaslala stejne stim.nic.neudelaji. jinK k doktorum litam s malou kuly opruzenince mame ji dlouho a fakt. osklivou delame vse je pul dne. rozbalena vlhcene ubrousky. nepouzivame atd… dnes na koznim kam jsme jely 30km se nad. malou naklonila doktorka ani se ji nedotkla a za sekindu rekla mo to je opruzenina napsala.nam imazol a bepanten 8o achjoo ti doktori…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
6.4.17 21:56

@folii A je to fakt opruzenina? nemá treba alergii na nejakou složku mlíka(laktoza nebo bkm?)? Malý měl od narození krom refluxu strašné koliky, bolení bříška, ale až nedávno se k tomu všemu přidala kožní reakce, která se žádnám mazáním nezlepšila. Přešli jsme na Nutrlilon AC a vysadili všechny mléčné výrobky a koliky jsou pryč, malý je spokojenější, vyrážka zmizela. Bohužel i na to jsem si musela přijít sama, žádný doktor mi to neporadil:( Slibovala jsem si že skončí i ten reflux, ale bohužel to už bych asi chtěla moc:o(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
6.4.17 22:08

@LucaP87 nestačím zírat - syn bral omeprazol, ale řešili jsme to jenom s naší pediatrou - říkala, že reflux má čas přejít do 18 měsíců, omeprazol jsme vysazovali někdy po 14. měsíci, blinkat přestal asi po 16. měsíci - na gastro nás tudíž vůbec neposílali, ale za to nám začal zvracet v autě - kinetóza :zed: (ale to zdědil po mně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2083
6.4.17 22:25

@LucaP87 @LucaP87 no,mala byla v pohode. Az po antibiotikach se nam to udelalo a ted to ne a ne zmizet. No jeste zkousim jinou znacku plinek pouzivaly.jsme dada plenky. c.2 a v obdobi antibiotik.jsme.presly.na 3 tak jestli to take neni po nich.

Hruza, od ceho ti doktori sou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.17 23:00

Mám dceru, mladší školní věk. Reflux má stále, i když třeba Fruhauf, kde jsme byli na konzultaci, podle pH-metrie tvrdil, že ho nemá. Trefil se prostě do období v měsíci, kdy to bylo klidnější.
Zobe helicid. Učinnost, jak kdy, utěšuje mne, že pokud má „blicí“, tak to alespoň není kyselé a neleptá jí to jícen.
Jak to má přesně teď, už nezkoumám, ale bylo období, kdy se jí to zhoršovalo v období mé nenstruace (byla kojena více jak 2 roky) a i ještě nedávno to bylo horší tak týden v měsíci.
Takže se omlouvám, že jsem Vás moc nepotěšila.
Mimochodem, nás kdysi zachránil právě gastrotuss (začal se zrovna u nás prodávat), jinak by snad přestala jíst úplně. (loseprasol nějak moc neučinkoval)
Omlouvám se za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.17 03:28

Take jsem bojovala s refluxem u syna. Mel ho hodne, po ph-metrii ve dvou a pul letech byl potvrzen tezky reflux a doporuceni i na operaci, od ktere nas nastesti odradila neurolozka. Zadna jina pomoc neni. Jen uprava stravy, ktera to zhorsuje a Helicid. Uz to bylo hodne davno a tenkrat se jeste pouzival Prepulsid, ktery pak ale zakazali, stahoval hladke svalstvo a ten mu castecne pomahal. Nicmene uplny zazrak to tedy nebyl. Mozna je nejaka nova alternativa.
Jinak mel z refluxu pozdeji i zanet jicnu, zvracel nekolikrat denne, i v noci. Nechtel jist. Bylo to hodne narocny. Ale vyrostl z toho nekdy v peti letech. Ted mu je 15 a od te doby zadne problemy nema. :)
Jo a take mi rikali ze to prestane do roka, pak do 18 mesicu a dalsi meznik s mensi sanci prave nez pujde do skoly a to se nastesti stalo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA