Léky proti panice pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LindenSkyHope
3.7.22 19:17
@hani28 píše:
Ale pokud ma strach z vysek a padu letadla (jak vubec tak male dite napadne, ze by mohlo spadnout?) tak se asi opravdu nemusi uklidnit po par minutach, autista nebo ne. I dospeli se boji letani, a radsi se nacpou praskama aby cely let prospali, neprejde je to po vzletu. Takze by ses mela poradit spise s odbornikem, nez tady.

Pětiletý Asperger si na pád letadla přijde snadno sám. Moje měla vždycky encyklopedické znalosti v různých oblastech. A silně těmi znalostmi převyšovala i některé dospělé. Navíc už plynule četla, ale ve výsledku je autismus stejně spíš prokletí a nevyváží to ani průměrný nebo nadprůměrný intelekt. Není to nic neobvyklého a nenapadlo by mě jí vyčítat, že na to dítě nějakým způsobem navedli. Nemůžeš to vůbec srovnávat s průměrným zdravým dítětem.

• Citovat
  • Upravit
1257
3.7.22 19:22

@LindenSkyHope prosímtě necpi mi svoje rozumy. To, že máš dítě, které potřebuje medikaci, nebo pravidelně docházet k psychiatrovi o něčem svědčí. Asi tedy o tom, že byť je asperger, tak jak jsi správně zmínila, je to těžký asperger a tedy docházet někam potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
3.7.22 19:25

@hani28 je mu 5 a půl. Intelekt v normě, děti v tomto věku maji běžné strachy. Řekla bych, že to přišlo přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
3.7.22 19:28

To, že má strach z letadla, na to jsme přišli nedávno. Dříve jej neměl. Nikam k odborníkovi na terapie nedochází, pokud se nepočítá diferenciální diagnostika 1× ročně kvůli SPC.
Sedativa nepřipadají v úvahu. Zkusím ten kynedryl.
Letadla na letištích mu nevadí, pokud se na ně jen koukáme zpovzdálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
3.7.22 19:34
@tlustyhrosik píše:
To, že má strach z letadla, na to jsme přišli nedávno. Dříve jej neměl. Nikam k odborníkovi na terapie nedochází, pokud se nepočítá diferenciální diagnostika 1× ročně kvůli SPC.
Sedativa nepřipadají v úvahu. Zkusím ten kynedryl.
Letadla na letištích mu nevadí, pokud se na ně jen koukáme zpovzdálí.

A jak ho donutíš nastoupit, když nechtěl k letadlu ani v tom muzeu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
3.7.22 19:43

@free333 ano, to je přesně to, co tu řeším, něco na úzkost, aby nemel.az takový strach a do toho letadla nastoupil. O tom je celý příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
3.7.22 19:47
@tlustyhrosik píše:
@LindenSkyHope prosímtě necpi mi svoje rozumy. To, že máš dítě, které potřebuje medikaci, nebo pravidelně docházet k psychiatrovi o něčem svědčí. Asi tedy o tom, že byť je asperger, tak jak jsi správně zmínila, je to těžký asperger a tedy docházet někam potřebuje.

V pěti letech taktéž žádného pedopsychiatra nepotřebovala. Si to užij, když do toho chceš jít. Vůbec netušíš, co tě s takovým dítětem v budoucnu čeká.

• Citovat
  • Upravit
40405
3.7.22 19:51
@tlustyhrosik píše:
@free333 ano, to je přesně to, co tu řeším, něco na úzkost, aby nemel.az takový strach a do toho letadla nastoupil. O tom je celý příspěvek.

Znám i neautistické dospělé, kteří by do letadla nenastoupili ani po neurolu, někdo má prostě fobii.

Tady těžko co vymyslíme, sedativa nechceš a kdoví, jestli by to pomohlo, ten kinedryl taky není jistota, že nedostane záchvat, tady to asi nikdo nevymyslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
3.7.22 19:56

@LindenSkyHope toto už je ale diagnóza, co tu předvádíš. Jak ty můžeš vědět, co mě s mým synem čeká? Je vidět, že PAS nerozumíš, jinak by sis vůbec nedovolila tady predikovat, jak se bude můj syn vyvíjet. To si nedovolí ani odborníci, protože to neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
3.7.22 20:05

Rada je jednoduchá, neignorovat potřeby postiženého, bez ohledu na jeho diagnózu či věk. On ti dal jasně najevo, co potřebuje. Proč ho chceš mermomocí tlačit do tak velkého diskomfortu?

• Citovat
  • Upravit
1065
3.7.22 20:17
@tlustyhrosik píše:
@Ou syn nemá žádného psychiatra, je to dítě s vysokofunkcnim PAS. Autistické projevy nejsou na první pohled viditelné. Je to klidné a hodné dítě, které nepotřebuje a nemá medikaci.
To, že bysme neletěli není možnost. Lokalita není atratraktivnejsi než Čechy, ale to návštěvu rodiny už potřebujeme

A když nemá psychiatra, kdo mu stanovil diagnózu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8719
3.7.22 20:19

Ty ses hustá, fakt… tebe evidentně vůbec nezajímají potřeby tvého dítěte, hlavně odletět… s léky se musíš poradit s lékařem, logicky… ne s anonymníma laikama na netu. Fakt bys mu dala nejakej lék jen na základě toho, že ti to poradil někdo na emimimu? A jen tak pro informaci, já sama jsem asperger, taky mám jeden svůj strach z něčeho. Kdyz jsem se jednou dostala do situace, kdy jsem tomu musela čelit, tak jsem přestala dýchat a skácela se k zemi, prostě mě to totálně odrovnalo, neslo to jakkoliv ovladnout. Od té doby se bojím ještě mnohem víc. A představa, že mě někdo nutí to překonávat kvůli něčemu, co ten někdo chce, co mne nic nepřinese a pro mě nic neznamená… to je čirý sobectví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
3.7.22 20:24
@Tojsemja3 píše:
A když nemá psychiatra, kdo mu stanovil diagnózu?

To může i klinický psycholog s příslušnou specializací na diagnostiku PAS. Nemusí to být nutně pouze psychiatr.

• Citovat
  • Upravit
1065
3.7.22 20:28
@krecik.dzungarsky píše:
To může i klinický psycholog s příslušnou specializací na diagnostiku PAS. Nemusí to být nutně pouze psychiatr.

Ten může udělat skrinink ale diagnózu určuje vždy lékař a to je psychiatr a ně psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
3.7.22 20:34
@tlustyhrosik píše:
@LindenSkyHope toto už je ale diagnóza, co tu předvádíš. Jak ty můžeš vědět, co mě s mým synem čeká? Je vidět, že PAS nerozumíš, jinak by sis vůbec nedovolila tady predikovat, jak se bude můj syn vyvíjet. To si nedovolí ani odborníci, protože to neví.

Prognóza je nejistá u každého autisty, ale nepopřeš ani to, že jde o vrozenou neurovývojovou poruchu, která je jaksi neléčitelná a zatím jsem se bohužel setkala u většiny autistů s přibývajícím věkem pouze se zhoršením stavu. I bezproblémové dítě se může s nástupem puberty výrazně zhoršit. Totéž se týká období mezi šestým a dvanáctým rokem, ale ty si jedeš bezohledně svoje potřeby a na to, co potřebuje tvoje dítě, ohledy nejspíš moc nebereš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML