Léky proti panice pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16972
3.7.22 21:17

Napadlo me se zeptat znamych, jestli nemaji deti ve stejnem nebo mladsim veku, co uz letely..Ze by si se synem promluvili oni. Mimochodem - me ceka taky prvni let v zivote, mam svoje fobie (a rekneme, ze neurol ani kynedryl si kvuli jedne z nich nevezmu :oops: ) a mam z toho strach..Takze vse kolem letu zarizuje manzel, ktery bude mit na starosti i deti, a ja budu meditovat celou dobu - sluchatka na udich atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
3.7.22 21:21

Benzodiazepiny u tak malého dítěte raději ne, je tam riziko paradoxní reakce.

Vyzkoušel bych guaifenesin, např. v Robitussinu Expectorans.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
3.7.22 21:36

Já bych jí doporučila Pediakid pro snadné usínání. Je to bylinný extrakt pro děti od jednoho do pěti let. Zklidňuje, nepoužívá se výhradně pro klidné spaní, je volně prodejný a mám ho vyzkoušený u dítěte s autismem.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
3.7.22 21:38

Existuje tedy i verze pro uklidnění, já mám zkušenost s tím na spaní.

• Citovat
  • Upravit
30922
3.7.22 21:43

Jak dlouho bude ten let trvat? A na jak dlouho letite? Nemůžeš jet sama a dítě nechat někomu hlídat? Co když to nebude jet při nástupu? Zvládneš dítě v amoku mezi dalšími cestujícími? No, jsi odvážná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
3.7.22 21:53

@Cuddy sama jet nemůžu, to, že bych odjela bez něj, by pro něj bylo mnohem horší. Musela jsem akutně na hospitalizaci, během covidu, rodinu nepustili a to v jakém psychickém stavu byl beze mě, to už nechci nikdy zažít.
Upřímně, jsem si téměř stoprocentně jistá, že během letu už mít problém nebude, ale problém je prostě ten začátek no.
Zatím máme nějaký čas na trénink o letadlech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
3.7.22 22:00

Díky za rady :) zkusím ten Robitussin a ten Pediakid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
3.7.22 22:10

@tlustyhrosik já bych spíš šla cestou zmírňování strachu, co už zažil, viz. ta lanovka. Pokud jste třeba z Prahy, můžete trénovat v zoo. To posílí jeho důvěru v tebe, že když řekneš, že je to ok, tak to je ok. A důvěru v sebe, že když zvládnul lanovku, zvládne letadlo. Čtení si o letadlech a já nevím co ještě je dost abstraktní a strach to v něm nevyvolá. To je jako s odběrem krve, ditě ti doma odkyve cokoli a realita je jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.22 22:19

Mám ADHD já i dítě a k tomu panické ataky, pokud je to něco, co není ovlivnitelné terapií a stálou medikací. Tak jednorázově bereme Atarax, dítě právě na létání a já na separační úzkost při odchodu z bytu na dovolenou. V letadle už jsem dobrá, já se nemůžu dostat z bytu. Je na předpis a výhoda je, že je nenávykový a dá se s ním dokonce i řídit, takže tě nesmázne jak bzdp. Píše mi ho jako pojistku i praktik a psychiatrička mi poradila dávkování, že to může i dítě. S volně prodejnými léky nemám dobrou zkušenost, nefungují na mě sedativně a úzkost mám nezvaldatelnou. To jedině se pak opít, což u dítěte nelze, že.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
3.7.22 22:21

Tak přibal i Průkaz pro osoby s PAS, pokud ho máte. Za mě je to další nezbytná věc, bez které se neobejdeme a nikam bez ní necestujeme.

• Citovat
  • Upravit
685
3.7.22 22:40

A jak bude let dlouho trvat? Zkusila bych ten Kinedryl.
Jinak do letadla určitě nabal tablet s jeho oblíbenými pohádkami, oblíbeného plyšáka a deku. Určitě nějaké jídlo a pití.
Jinak se připrav na to, že jestli celý let prořve, bude to peklo jak pro vas, tak i pro cestující. A ti vám to minimálně poznámkami a pohledy dají sežrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
4.7.22 06:46

@tlustyhrosik no já nevím, kde bereš tu jistotu. Já sama se bojím letadel hodně, ale říkala jsem si, že to bude dobré a koupila si asi hodinu dlouhý let s kamarádkou. Byla jsem přesvědčená, že to bude po par minutách v pohodě a nebylo. Málem jsem dostala infarkt, jak strašně jsem se celou dobu bála, ale dokážu se ovládat, tak jsem proste jen se zavřenýma očima těžce trpěla. Kdybych byla dítě, ještě s nějakou poruchou, tak bych 100% měla celou tu dobu hlasitý hysterák a panický záchvat. A fakt by se to nespravilo. Určitě by nepomohl kinedril, ten sice zklidňuje, ale není to lék na panickou ataku. Stejně tak žádný volně dostupný přípravek. Jedině nějaké anxilotikum, které ti bez předpisu nikdo nevydá a dost pochybuji, že ho napíše pediatr. Je to smutné, ale já bych prostě nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.7.22 07:47

Ještě mě napadlo, že když jsem žila na vesnici, tak za ní bylo malé letiště. To používali parašutisti. My jsme se tam byli podívat se školou, takže by se dalo domluvit na nějakém takovém letišti, aby se v hangáru do takového letadla posadil. A v ideálním případě, aby se proletěl, protože když zvládne malé, tak zvládne i velké. Nevím odkud jste a jestli okolo nějaké takové letiště máte. Ale vím, že to, které bylo u nás bralo do letadla i dítě. Ta dokonce skákala tandem se svým tátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
4.7.22 08:09

Nejdřív zkus nějaký krátký let, třeba Praha- Vídeň, abys měla jistotu, že se opravdu uklidní a nebude řvát několik hodin. To by bylo peklo pro všechny.
A proč za vano nemůže rodina přiletět? Bylo by to vhodnější pro dítě, než ho lámat.

• Citovat
  • Upravit
1977
4.7.22 10:31
@Pitaya1 píše:
Nejdřív zkus nějaký krátký let, třeba Praha- Vídeň, abys měla jistotu, že se opravdu uklidní a nebude řvát několik hodin. To by bylo peklo pro všechny.
A proč za vano nemůže rodina přiletět? Bylo by to vhodnější pro dítě, než ho lámat.

Udělala bych to taky tak. Sehnat krátký levný let a vyzkoušet to nanečisto. A z Vídně se zpátky do ČR dostanete snadno i busem.
A pokud by to pro něj nebylo snesitelné, tak bych s ním za rodinou opravdu neletěla. Mám taky svoje fobie (více i méně racionální) a kdyby mě někdo bez ohledu na moje pocity donutil jít do situace, kterou nedávám, tak pochybuju, že mu ještě někdy budu důvěřovat. To u dítěte opravdu nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí