Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,
mám problém se zubem. Asi zánět. Včera jsem byla u zubaře a hned na příští středu si mě objednal na zákrok. Problém je, že zub bolí. sice už asi týden, ale šlo to vydržet. Dnes mě ale bolí víc a mám pocit, že i mimi je z toho neklidný. Můžu si vzít Ibalgin? Měl jste ho někdo v těhotenství? Jsu ve 21tt…
Ahojky, pokud si pamatuju, tak povolenej jsem měla z léků na bolest či teplotu pouze paralen. Nejlepší bude zavolat si dr. pokud to teda vydržíš
Zkus pohledat tady http://www.prozeny.cz/…nska-poradna . Podobných otázek je tam víc, tak určitě najdeš, co potřebuješ vědět.
Druhý trimestr není tak přísný na léky, ibalgin můžeš (ale s mírou) ale lepší je paralen, i když chápu, že nemusí zabrat…
do ibalginu nechod, pokud jsi to nekonzultovala s lékařem, když jsem ho chtěla dát těhu paní v II.trim, protože ji teplota neklesala po paralenu, tak jsem se ptala dr., že je zakázaný jen v I. a III. trim, tak mi řekl , že rozhodně ne
On ti žádný doktor s klidným svědomím neřekne, že Ibalgin (nebo cokoli jiného) můžeš, protože se jistí.
Ale jeden mimču nic neudělá a tobě se uleví. Já bych ho klidně vzala ![]()
Jeden bych vzala a neřešila. Pokud by to nezabralo, tak bych se jím ale nedopovala, i když v době kdy jsem čekala prvního syna jsem mívala žlučníkové záchvaty a nepoznala jsem, že je to žlučník a ibalgin mi na to jediný pomáhal, takže když bylo na výběr jestli celý den či noc se svíjet v bolestech nebo si ho vzít, tak rozhodnutí bylo jasné. Ale ani tak jsem jich za ten poslední trimestr nevzala víc než cca pět s řádnými rozestupy. Když jsem to zpětně říkala dr, tak taky říkala, že než trpět, tak jeden si raději vzít, ale nepřehánět to a raději řešit rychle zdroj bolesti.
Ale mrkni do těch diskuzí, je u něj nějaký problém s krevním oběhem mimča a matky, moc si teď nevybavuju o co šlo, ale určitě se předem informuj na riziko.
ahoj chci se zeptat muzu v tehotenstvi uzivat antidepresiva??
ahoj holky, díky za rady, paralen mám stále nachystanéj, ale bolest se zmírnila trošku, tak to zatím nechám tak, bez léků
A k těm antidepresivum… ty jsou na předpis,ne? Takže doktor pokud ví, že jsi těhotná, měl by vědět, co dělá. Pokud to neví, bez něj bych to nebrala…
zdenisek píše:
ahoj chci se zeptat muzu v tehotenstvi uzivat antidepresiva??
Vzpomínám si, že mi doktor v 1. těhotenství předepisoval na tvrdnutí břicha jakési antidepresivum, které se podle letáku v těhotenství nesmělo. Tvrdil mi, že antidepresiva uvolňují svalové napětí a že v menších dávkách se jich nemám bát. Zajímavé na tom je, že teď ve druhém těhotenství řešil o hodně závažnější tvrdnutí břicha obyčejným magnezkem a o antidepresivech se ani nezmínil. Asi měl špatnou zkušenost. Nevím ![]()
hm..diky tak nevim uzivam antidepresiva na deprese a uzkosti sice beru jen jeden denne ale i tak mam opravdu strach ![]()