Lenost versus ctižádost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.12.12 21:43

Lenost versus ctižádost

Jsem na rodičáku, dítěti je 15 měs. Jsem buď děsně akční nebo děsně líná, momentálně má záchvat lenosti- dělá mi problém uvařit, nebaví mě jít s ním ven, nebaví mě uklízet, nebaví mě ani jít se večer projít, chtěla bych chodit na nějaký kurz -ale asi se nedokopu…naopak, když jsem byla akční, tak jsem pod tíhou povinností, které jsem si dala, padala s prominutím večer na hubu. Co s tím? Podotýkám, že nejsem depresivní, já to tak mám bohužel v hodně věcech - buď anebo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27247
27.12.12 21:44

Já tomu říkám, že funguju na solární pohon. Od jara do podzimu jsem celkem akční, ale jakmile začne zima, sychravo, hnusno, tak jsem v útlumu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
27.12.12 21:49

Ja to mám podobne je to normálni, jsem na md. pred sebou statnice a ja este nezacala ani se ctenim otazek :mrgreen: pred svatky jsem ani nechtela uklizet ani pect pak me to chytlo a ja napekla za den sedm druhu cukrovi a uklidila byt :zed: no ja jeste do toho mivam i jene stavy kdybych mohla tak nevylezu ani z postele??? to bych teda chtela zažit ale nevim kdy se mi to podari :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
27.12.12 21:50

Jako bys psala o mě… ještě bych dodala, že já když mám zrovna lenivou fázi, tak jsem sama na sebe naštvané, že bych toho mohla tolik stihnout a místo toho ležím na gauči. Pak se přesvědčím, že zvednu zadek a půjdu něco udělat… a tím to skončí… zase nic.
Radu nemám, ale ráda si nějakou přečtu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.12.12 22:00

Jo tohle presne znam, nekdy jsem lina si jit i namazat chleba, jindy tu litam jak motorova mys - bohuzel mene casto. Takze tu je vecne bordel, nebo silim s velkym uklidem, ktery stejne nezvladnu, jsem akorat protivna, pac me deti brzi. Napriklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
27.12.12 22:01

Jéé, tak já nejsem zralá na cvokhaus?? Mám to stejně, jenže co mám doma mimčo, tak i přes lenivost makat musím a pak jsem protivná a hnusná… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.12.12 22:07
@Anonymní píše:
Jsem na rodičáku, dítěti je 15 měs. Jsem buď děsně akční nebo děsně líná, momentálně má záchvat lenosti- dělá mi problém uvařit, nebaví mě jít s ním ven, nebaví mě uklízet, nebaví mě ani jít se večer projít, chtěla bych chodit na nějaký kurz -ale asi se nedokopu…naopak, když jsem byla akční, tak jsem pod tíhou povinností, které jsem si dala, padala s prominutím večer na hubu. Co s tím? Podotýkám, že nejsem depresivní, já to tak mám bohužel v hodně věcech - buď anebo.

Maniodepresivní psychóza? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mno, občas to mám taky, zatím mě do cvokhausu nezavřeli :mrgreen: Co s tím - netuším, ale číhám, zda tu někdo něco chytrého poradí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
27.12.12 22:11
@Gina108 píše:
Maniodepresivní psychóza? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mno, občas to mám taky, zatím mě do cvokhausu nezavřeli :mrgreen: Co s tím - netuším, ale číhám, zda tu někdo něco chytrého poradí :think:

obávám se, že se nic nedozvíme, teda kromě toho, že jsme tak na tom všechny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
27.12.12 22:36

Jééé - skvělý - tedy spíš asi blbý, ale pro mě skvělý, protože zjišťuju, že v tom nejsem sama :dance: :dance: :dance: akorát co s tím, ti nejspíš neporadím :nevim: sama se sebou si nevím rady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
27.12.12 23:02

Budu trapně opakovat předešlé - jsem na tom stejně. Dokážu být neuvěřitelně výkonná a pracovitá, ovšem podmínkou je s nějakou tou činností vůbec začít. A to dokopání se k akci mi zdá se trvá čím dál delší dobu. Většinou se samým přemlouváním tak vyčerpám, že už prostě nemůžu nic. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
27.12.12 23:04
@Bersaba píše:
Většinou se samým přemlouváním tak vyčerpám, že už prostě nemůžu nic. :mrgreen:
:palec: :palec: :palec:
Já jsem si na vysoké dokázala vsugerovat, že je pro mě prospěšnější a hlavně zdravější se místo učení do noci pořádně vyspat. Vždyť přece v životě záleží na zdraví a né na titulu. Divím se, divím… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
27.12.12 23:05

Tak já si tu taky počkám na radu, jsem na tom úplně stejně :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
27.12.12 23:06

@Bersaba :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: tak to jsme na tom stejně. Už jsem zkoušela i napsat si, co všechno je potřeba v ten daný den udělat - a u toho taky většinou skončilo :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
27.12.12 23:17

To je asi normální, že je člověk občas akční a občas líný, ne? :)
Sama jsem před MS takřka hyperaktivní, škoda, že to vydrží tak 3 dny.

Rad na existuje milion, potíž je, že někomu fungujou a někomu ne ;)
Osobně je mi nejsympatičtější představa, že si po malých krůčcích zavedu rutiny - když nemám problém si každý den vyčistit 2 x zuby, protože jsem tak zvyklá, tak by nemusel být problém se denně chvilku učit, 1× týdně někam jít a tak.

Můžete zkusit http://zenhabits.cz/
a na uklízení http://pojdte-dal.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
27.12.12 23:32

Tak já se taky jako další hlásím do řady - mám to úplně stejné :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová