Drcení ledvinových kamenů metodou LERV

Napsat příspěvek
Velikost písma:
stakohk
2.12.13 18:07

To asi nelze takto jednoznačně říct, nejsem doktor. Já to měla vždy bez komplikací, nedělám fyzicky, takže jsem nikdy neschopenku neměla, dokonce jsem druhý den odpoledne jela na výlet na kole. Jen jednou jsem byla preventivně v nemocnici dva dny, vypadalo to, že by ta drť mohla způsobit městnání moči, ale naštěstí se to nepotvrdilo. Po výkonu jsme také nikdy neměla žádné bolesti, dostanete kapačku, budete v pohodě. V lednu jdu na LERV znovu. Myslíte si, že kdyby to nějak moc bolelo, že bych tam chodila tolikrát a dobrovolně? Chci předejít kolikám a zbavit se těch neřádů, které se mi z něznámých důvodů v ledvinách usadili. Fakt se nebojte, proti porodu a kolice je to sranda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.16 15:38

LERV

Ahoj chci se jen zeptat, 26.12.2015 mi nasli ledvinove kameny, predepsali mi nejake kapky ktere pomuzou jen nachvilu, tak ponich mam aj docela bolesti, docela se bojim jit k doktorovy aby me nenechal v nemocnici (kde jsem jeste nikdy nelezela) je mi 19let a vsichni rikaj jak to muzu mit kdyz me je tak malo. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.4.16 20:14

drceni SWL

Vsechny zdravim,
neni tady prosim nekdo, kdo by mi rekl, jak probiha drceni ledv. kamene metodou SWL ve Vojenske Nemocnici-Praha? Nastupuji v nedeli a celkem se bojim. Dekuji za odpoved. Preji vsem hodne zdravicka. A.

• Citovat
  • Upravit
31.3.17 23:40

LERV-drceni kamenu

Kameny mam jiz prez 20let. Tentokrat se udelal asi 10mm. Predtim jenom 2-3mm, ktere odesli, za pouziti relaxujicich opiatu, jako je Morfin, Fentany a nebo i Algifenove kapky a pod.
Byl jsem v Liberci v nemocnici s kolikou kolem 14 Unora,2017 rano. Zvracel jsem opet bolesti(coz je u mne normalni). Namerily mi tlak 220/130 a nechali mne asi 20 minut samotneho v nejake prazdne mistnosti. Rikal jsem tomu, co mne vezl do teto mistnosti, ze otrebuji neco na tlak, nebot se se mnou vsechno houope a otaci, coz je zjevny priznak prichazejici mrtvice(stryc to prodelal a poppisoval jak se to stalo a co citil…) nikoho to vsak nezajimalo, do doby kdy jsem se dostal na radu. Nasledoval LERV. Rekli mi, ze musim vytrpet asi 1 hodinu, zhruba 3600 uderu…kazdou vterinu jeden. Doktor pomalu zvysoval intenzitu a asi v 50te minute bolest byla tak silna, ze jsem opet zacal zvracet primo na stroji. Doktor rekl, ze uz je to tedy dost. Kamen se rozbil na 2 vetsi kusy a par malych strepu. Jeden z nich okamzite vysel asi po 2 hodinach 2 dalsi pozdeji behem 2 dnu.
Rekli mi, ze bude lepsi pokracovat operaci, nebot ty 2 pulky kamene jsou stale prilis velike, ale zaroven prilis male, abyje mohli zamerit strojem a pokracovat v drceni…Tomu ovsem neverim. Cetl jsem, ze nekteri lide prodelali LERV nekolikrat po sobe…Muj celkovy dojem byl, ze chteji jen vyzkouset a ukazat neco svym VS studentum. Rekli mi, ze do mne vsunou jakousi pinzetu ovladanou ze zadu z konce trubicky, na jejimz konci jsou chnapadla a kamen ze mne vytahnou. Dali mi papir na kterem bylo napsano, ze nekdy…v malem mnozstvi pripadu po procedure do pacienta musi vsunout hadicku(tzv. stent), ktera slouzi jako „obtok“ kolem mozne zabrany v uretru(mocovodu mezi ledvinou a mocovym mechyrem). Pokud bude stent(hadicka) v mocovodu pouzita, muze zustat v pacientove tele az do 6 mesicu a muze pri zvysenem usili-jako delsi chuze a podobne krvacet.
Ovsem…ackoliv toto je pravda, nerekli, ze uspenost s pinzetou je velmi mala ale mocovod(urether) bude procedurou natolik poskozen, ze se uvnitr vytvozi jizva, ktera se neustalym drazdenim stentem bude pouze zvetsovat a tim blokovat vlastni mocovod, takze stent neni jenom nahodna vec ale nutnost po teto procedure, protoze jizva, kterou procedura zpusobi a kterou stent neustale zvetsuje drazdenim, je ta zabrana, ktera muze branit pruchdnosti uretheru. Mimo to, proto, ze clovek nemuze furt jenom lezet, stent zpusobuje stale krvaceni a tedy po urcitem case anemiji, ktera muze vest k dalsim problemum. Dale kazdy den, ktery stent a tim vnitrni zraneni mocovodu zustava v tele pacienta se zvetsuje moznost infekce mocovodu a ledviny.
Nejsem lekar, ale tyto veci jsou vice nez na biledni a logicke…Stent a pokus(vetsinou neuspesny) s pinzetou by se meli pouzivat jenom v krajnim pripade, nebot, jak je znamo, inteligentni lide s velkou kapacitou mozku jako napriklad doktori, jsou vetsinou nesikovni „levaci“, kteri - jako Albert Einstein, si nodokazou ani zavazat tkanicku od bot…natoz pouzit komplikovanou pinzetu uvnitr tela pacienta a vyndat jeji pomaci kamen… Jiste, jsou vyjimky, ale tech je velmi malo…a jak se zda, to by mohl byt ten doktor z HK, ktery byl nekolikrat zminen zhora v predchozich prizpevcich…
Ja osobne bych radil vsem LERV a drceni kamenu a za kazdou cenu se vyhnout zasahu pinzetou nebo podobnym instrumentem do tela, neboz Vas udelaji invalidu…
Ja osobne mam podstoupit dalsi "operaci s pinzetou, ale nechal jsem si udelat drhy nazor od uplne jineho doktora a ten mi rekl, nechte si stent vyndat a naordinovat Algifenove kapky, kamen vyjde sam. V Minulasti jsem take dostal od lekare v USA Potasium citrat, ktery ma pomahat pri rozpousteni kamene, detoxifikaci ledvin a jater a regulaci cukru a krevniho tlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.17 23:59

LERV a stent

Kameny mam jiz prez 20let. Tentokrat se udelal asi 10mm. Predtim jenom 2-3mm, ktere odesli, za pouziti relaxujicich opiatu, jako je Morfin, Fentany a nebo i Algifenove kapky a pod.
Byl jsem v Liberci v nemocnici s kolikou kolem 14 Unora,2017 rano. Zvracel jsem opet bolesti(coz je u mne normalni). Namerily mi tlak 220/130 a nechali mne asi 20 minut samotneho v nejake prazdne mistnosti. Rikal jsem tomu, co mne vezl do teto mistnosti, ze otrebuji neco na tlak, nebot se se mnou vsechno houope a otaci, coz je zjevny priznak prichazejici mrtvice(stryc to prodelal a poppisoval jak se to stalo a co citil…) nikoho to vsak nezajimalo, do doby kdy jsem se dostal na radu. Nasledoval LERV. Rekli mi, ze musim vytrpet asi 1 hodinu, zhruba 3600 uderu…kazdou vterinu jeden. Doktor pomalu zvysoval intenzitu a asi v 50te minute bolest byla tak silna, ze jsem opet zacal zvracet primo na stroji. Doktor rekl, ze uz je to tedy dost. Kamen se rozbil na 2 vetsi kusy a par malych strepu. Jeden z nich okamzite vysel asi po 2 hodinach 2 dalsi strepy pozdeji behem 2 dnu.
Rekli mi, ze bude lepsi pokracovat operaci, nebot ty 2 pulky kamene jsou stale prilis velike, ale zaroven prilis male, abyje mohli zamerit strojem a pokracovat v drceni…Tomu ovsem neverim. Cetl jsem, ze nekteri lide prodelali LERV nekolikrat po sobe…Muj celkovy dojem byl, ze chteji jen vyzkouset a ukazat neco svym VS studentum. Rekli mi, ze do mne vsunou jakousi pinzetu ovladanou ze zadniho konce trubicky, na jejimz prednim konci jsou chnapadla a kamen ze mne vytahnou. Dali mi papir na kterem bylo napsano, ze nekdy…v malem mnozstvi pripadu po procedure do pacienta musi vsunout hadicku(tzv. stent), ktera slouzi jako „obtok“ kolem mozne zabrany v uretru(mocovodu mezi ledvinou a mocovym mechyrem). Pokud bude stent(hadicka) v mocovodu pouzita, muze zustat v pacientove tele az do 6 mesicu a muze pri zvysenem usili-jako delsi chuze a podobne krvacet.
Ovsem…ackoliv toto je pravda, nerekli, ze uspenost s pinzetou je velmi mala ale mocovod(urether) bude procedurou natolik poskozen, ze se uvnitr vytvozi jizva, ktera se neustalym drazdenim stentem bude pouze zvetsovat a tim blokovat vlastni mocovod, takze stent neni jenom nahodna vec ale nutnost po teto procedure, protoze jizva, kterou procedura zpusobi a kterou stent neustale zvetsuje drazdenim, je ta zabrana, ktera muze branit pruchodnosti uretheru. Mimo to, proto, ze clovek nemuze furt jenom lezet, stent zpusobuje stale krvaceni a tedy po urcitem case anemiji, ktera muze vest k dalsim problemum. Dale kazdy den, ktery stent a tim vnitrni zraneni mocovodu zustava v tele pacienta se zvetsuje moznost infekce mocovodu a ledviny.
Nejsem lekar, ale tyto veci jsou vice nez na biledni a logicke…Stent a pokus(vetsinou neuspesny) s pinzetou by se meli pouzivat jenom v krajnim pripade, nebot, jak je znamo, inteligentni lide s velkou kapacitou mozku jako napriklad doktori, jsou vetsinou nesikovni „levaci“, kteri - jako Albert Einstein, si nodokazou ani zavazat tkanicku od bot…natoz pouzit komplikovanou pinzetu uvnitr tela pacienta a vyndat jeji pomaci kamen… Jiste, jsou vyjimky, ale tech je velmi malo…a jak se zda, to by mohl byt ten doktor z HK, ktery byl nekolikrat zminen zhora v predchozich prizpevcich…
Ja osobne bych radil vsem LERV a drceni kamenu a za kazdou cenu se vyhnout zasahu pinzetou nebo podobnym instrumentem do tela, neboz Vas udelaji invalidu…
Ja osobne mam podstoupit dalsi "operaci s pinzetou, ale nechal jsem si udelat drhy nazor od uplne jineho doktora a ten mi rekl, nechte si stent vyndat a naordinovat Algifenove kapky, kamen vyjde sam. V Minulasti jsem take dostal od lekare v USA Potasium citrat, ktery ma pomahat pri rozpousteni kamene, detoxifikaci ledvin a jater a regulaci cukru a krevniho tlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.17 22:03

@Mijunka Dobrý den, byla jsem na drceni ledvinovÝch kamenů LERVEM. Předem byCh chtela napsat chybu kterou jsem udelala a to takovou ze jsem četla na internetu fóra kde pisi lidé jak moc to bolí. Šla jsem na zákrok vystresovana jako blazen. Samozřejmě neříkám, že to lechta..Ale zakrok neni nejak bolestivý..Byla jsem v Hradci Králové kamen jsem měla v mocovodu o velikosti 7×3mm…Před zákrokem vám dají Nějaké oblbovaky a už jedete.Je to nepříjemné ale když vás to hodne bolí řekněte doktorovy a on vám tlak razové vlny sníží…Aspoň u mě to tak bylo..Po zákroku ma někdo menší bolesti nebo taky žádné…Curate chvíli krev ale to vážně chvíli. Kámen se nepodařilo celý rozbit což me sklamalo????Takže napoprvé se to podařit nemusí. Ty co mají ledvinove kameny a jsou na LERV se nemají čeho bát je to snesitelné vážně. Když jsem to vydržela ja se svým a 50 kilama věřím ze to date i vy. Přeju zdravicko..a pevné nervy ????☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
18.10.17 06:20

Muž byl na tom před měsícem. Popisoval to stejně jako ty.
Kámen 2cm se rozpadá a už měsíc odchází malé kamínky..Úspěch měl snad jako jediný ze všech co ten den drtili, asi 8 pacientů. Dnes ho čeká utz a rentgen.
To že se to rozpadá přičítáme tomu, že pije čaj chanca piedra a kokosovou vodu.
hodně štěstí všem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.11.18 07:24

bezbolestný lerv?

Musím se smát, když tady někdo napíše, jaká je to legrace a pak dodá, že jde počtvrté… U 4. pokusu je šance na rozdrcení 3 %. A proč to byla taková pohoda? Protože vám dali takovou intenzitu, kterou jste snesla, nízkou a proto i ten výsledek. Dnes se už na 4. a další drcení ani neposílá právě kvůli nízké šanci na úspěch. Takže radím přidat na maximální snesitelnou intenzitu , následky budou dva dny děsivé (zhmožděná ledvina, možné horečky a zimnice), ale je obrovská šance na úspěch už během prvních dvou zákroků. Já měl takto legrační první zákrok, ztráta času. Po druhém se odlomila polovina kamene a na třetím jsem si dal maximum co se dalo snést, chvílemi ani nedalo, ale kámen vyšel druhý den ven. Bylo mi jako by mě někdo kopal do ledviny a bolest trvala ještě několik dnů. Ale jen díky tomu jsem nemusel na operaci, která by následovala po 3. pokusu. Takže gratuluji těm s x pokusy bez bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.8.19 14:58

Pro ty, co je ceka zakrok drceni kamenu pomoci LERV, fakt to nic neni. Byla jsem vystrasena z prispevku v diskuzich na toto tema. Mela jsem 8 mm kamen primo v ledvine + zavedeny stent, jelikoz kamen zablokoval odtok moci z ledviny. LERV mi delali v Litomericich, naprosta pohoda. Dostala jsem oblbovacku, sluchatka na usi, dychaci masku a pak jen pul hod bouchani do boku. Naprosto zadna bolest, jen tlak pri rane. Rozbit kamen se panu primari povedlo hned napoprve a to primo na mikro drt, takze ani odchod pisku nebyl bolestivy. Fakt pohoda. Ted jen cekam na vyndani stentu. Takze opravdu se neni ceho bat. Uspesnost rozbiti kamene napoprve je dana tvrdosti kamene, jeho velikosti, obezitou pacienta a umem doktora :-). Ja mela stesti na vse. Takze se nenechte vystresovat jako ja. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.22 22:38
@Mijunka píše:
Hako: No mě se udělal neřád už potřetí,tentokrát mám obra (1,4mm),ale jelikož se mi šprajcl a zablokoval ledvinu,první mi to uvolnili,pak nějak mi dostali kamínek zpátky do ledviny a drží mi ho tam hadička,aby se první vyléčil zánět. Za 14dní jdu na kontrolu,opět kolotoč ultrazvuk,rentgen…a podle toho se rozhodne. Jak jsem si ted říkala raději půjdu na můj starý dobrý císař.. :roll: Mluvila jsem s jedním pánem co ho propouštěli se mnou z nemocnice a ten na tom byl a málem to nedal sám..a to byl chlap jak hora!!

Nemyslíte spíš 14 mm? Já mám po ledvinové kolice, kamínek na konci močovodu a má 6 mm. No a přitom mi našli dalších 5 kamenů: 6, 5, 4, 4 a 3 mm. A Paní doktorka mi řekla, že se jedná o mix středně velkých a velkých kamenů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.22 22:41

@Anael chtěla bych se zeptat, nevíte zda se k uspání používal Propofol? Jsem na něj alergická….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.1.24 08:01

Metoda LERV

Byl jsem na drcení kaminku ve FN Olomouc. Ve středu 3.1.2023. Moc jsem se toho bál. Příjemné to moc není. Takové údery na místo, kde se nachází kamínek. Vydržet se to dá až na to, že jsem musel skoro hodinu ležet na břiše. Kamínek byl dole v mocovodu. Nepříjemné bylo, že si mi chtělo na malou. Po deseti minutách jsem mobil krev. A po skončení ještě hodinu. Výsledek zatím nejasný. Ale místo mě poboliva už tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí