Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ano, ja to tiež považujem za neprirodzené. Ale zas na druhú stranu, človek robí spústu neprirodzených vecí, napr. vozí miminká v kočíku…
Ale ok, chápem, ako to myslíš.
Ano, i to je svým způsobem nepřirozené, ale v tomhle případě snad nehrozí tolik nebezpečí, jak když s miminkem mávají „hlava nehlava“ kolem dokola atd…a já jsem třeba střídala kočárek s nošením v šátku. Taky jedna možnost.
A ještě se tě zeptám…tobě se to lítání líbí? ty bys se svým miminek tohle dělala?
Dobry vecer,
nedalo mi to nereagovat. Ja sama bych diteti necemu takovemu nevystavovala. Jsem dr. uz nejakou dobu a dobre vim co z takovych pohybu muze vzniknout. Luxace kycelniho kloubu nebo ramene je v podstate to nejmensi. Hrozi jiz zminene riziko mozkove prihody atd.
Jiz zminovany porod je opravdu prirozeny a telo je tomu prizpusobeno. Jiz zminene fontanely a krizeni temenich kosti pri porodu,aby bylo dite co nejmene traumatizovano. Priroda si to umi zaridit,ale myslim si, ze nepocita s rozmary ruznych maminek.
Jestli jsem timto nazorem nekoho urazila opravdu jsem nechtela.
Pekny vecer vsem
souhlasím s anonymním dr.
Je dobře, že se to odvysílalo v tv, já jsem o tomhle třeba do dnes nevěděla, ale otřáslo to mnou. Tak třeba se s tím nakonec přece jen něco udělá a zakážou to. Já bych mimo jiné těm matkám doporučila přečíst si výše zmíněnou knihu Něžná náruč rodičů a srovnat si, co je tak asi pro dítě lepší, pokud jsou vůbec schopny takového srovnání.
Dobrou noc všem!!
terisek1 píše:
Ano, i to je svým způsobem nepřirozené, ale v tomhle případě snad nehrozí tolik nebezpečí, jak když s miminkem mávají „hlava nehlava“ kolem dokola atd…a já jsem třeba střídala kočárek s nošením v šátku. Taky jedna možnost.
A ještě se tě zeptám…tobě se to lítání líbí? ty bys se svým miminek tohle dělala?
Nie, nepáči, nikdy som nemala v úmysle niečo také skúšať. K prispievaniu do „lietajúcich“ diskusií ma ale nakopol tón a spôsob, akým sa o „lietajúcich“ maminkách vyjadrovali mnohé prispievateľky. Nesúhlasiť sa predsa dá i slušne.
O LM jsem se dozvěděla už v době kdy jsem byla těhotná. Pěkně to mnou zamávalo. Co to asi dělá s dětským tělíčkem. A druhá myšlenka byla, co kdyby se tomu, kdo s dítětem cvičí zamotala hlava, smekla ruka, podlomilo koleno? Nikdo není dokonalý ![]()
honey_star píše:
Gabika, ale to, že je dětátko dlouhou dobu hlavou dolů v děloze je úplně něco jiného. V plodové vodě, resp. ve vodě obecně gravitace funguje docela jinak. Tolik základy fyziky. Jinak průchod porodníma cestama pro prcka není snadný, to máš pravdu, ale taky si to jistě nijak zvlášť neužívá. Zkrátka, to co se učí v tom kurzu je hodně přes čáru a myslím, že být v tomhle radikální je zcela na místě. Nikdy bych tohle dítěti neprovedla, ani bych nechtěla aby to někdo činil mě. Mávat s několikatýdenním miminkem jako s hadrovou panenkou snad můžou jen pitomci nebo úchylové. Jsem militantní? Možná, ale intuice, empatie a zdravej rozum mi říká, že tudy fakt ne!
Jak můžeš napsat, že gravitace ve vodě působí jinak a ještě se ohánět základy fyziky
Gravitační síla přece závisí na gravitačním zrychlení a na hmotnosti a ne na prostředí ![]()
Jestli se tvá kritika létání s miminky zakládá na stejné úrovni poznání, jako znalost fyziky, tak potěš koště. A to nejsem žádný zastánce této metody, jen se snažím nekritizovat nic, co jsem neviděla na vlastní oči.
Ahoj, ja to tedy v te televizi nevidela, ale skoukla jsem (teda ne cely) ten odkaz ,,naskouknito´´. Prijde mi to tak nejak nelidsky. Mam dva mesice do porodu a predstava, ze bych mela s mimiskem neco takoveho delat je silena. Podle me by se tohle dovolit nemelo. To dite je chudak
Ty mamy nejsou normalni ![]()
který idiot přišel s tou blbostí, létání miminek, měl být už dávno ve svěrací kazajce odpočívat na lůžku v Bohnicích. Hlavně že ta pičovina je velmi výnosný kšeft. Matky dělají z děcek potencionální příští pacoše Bohnic.
Tak sem cetla diskuse vsude mozne a muj nazor je:
1. Kdyz si vzpomenu na rusky atletky a sportovce, ktery pripravovali na sport od detstvi a ktery nebyli pouzitelny ale na nic jinyho a za cas ani na ten sport, tak temhle jejich metodam neverim. Jestli je to tam bezny, tak se nedivim, ze jim trictvrte naroda chlasta.
2. To uz nekdo napsal - to ze se neco diteti libi jeste neznamena, ze je to prospesny nebo ze to neni skodlivy. Prvni co se mi vybavilo, je to trochu z jinyho soudky, byla jedna vec z knizky pro rodice narkomanu: Matka by chtela aby jeji fetujici dcera byla stastna. Na to jedina odpoved - musi ji dat drogy. Drogy jsou svinstvo a presto bude dcera stastna. Lehce to prirovnani pokulhava, ale souvislost tady myslim je.
3. Co to v budoucnu udela s kloubama ditete je otazkou. Me osobne se zda, ze nic prinosnyho. Nehlede na tu odstredivou silu. Kdyz chci dite pohoupat, muzu ho drzet lip a bezpecnejc nez za patu nebo zapesti.
4. Asi teda nemam tu sebeduveru, ale to, ze by mi dite neuletelo, mi tak moc jisty nepripada.
Takze to shrnu: Nevidim jedinou vec, pozitivni a prinosnou, ktera by predcila moje pochybnosti. A mohla bych stokrat nazivo videt, jak se u toho deti smejou az se za bricho popadaj. Btw. Zhulenej se taky smeje, az se za bricho popada ![]()
IMI píše: .....Takze to shrnu: Nevidim jedinou vec, pozitivni a prinosnou, ktera by predcila moje pochybnosti. A mohla bych stokrat nazivo videt, jak se u toho deti smejou az se za bricho popadaj. Btw. Zhulenej se taky smeje, az se za bricho popada
Já nevěřím tomu, že se miminka u toho smějí. co jsem viděla v reportáži, tak tam byl jen řev a ten nebyl zrovna radostný.
Lektorku a její pochybný kurz už vyšetřuje Policie, bylo to v dnešních Událostech na ČT., je to i v archívu na www.ct1.cz (5minuta,18vteřina začátek samotné reportáže)
..no stačilo mi to!!!
a víckrát to vidět nechci!!!co to je???maminy prosim vás nedělejte to svím dětičkám…určitě jim bude stačit zajít si zaplavat do bazénu,nebo doma kutálet sudy a spousty jinejch her na vývoj miminka..a hlavně spousty lásky
to rozhodně!!!jako to stačilo nám…
Yvonne Ja to videla na tom zkouknito a na baby-cafe pisou holky, jak se deti strasne bavej, proto sem to psala. A na CT se nedostanu, v archivu se dalo sledovat jenom z pripojeni v CR. Nebo teda zkusim to, mozna se neco zmenilo.
Jo tak to slo v nejnizsi kvalite. Ono zase nechci to soudit podle televize, ale myslim, ze je to hazard se zdravim. Navis ty maminky s tema detma tam setmovaly v dost maly mistnosti, se muzou klidne pomlatit.
Příspěvek upraven 08.02.10 v 23:11
IMI píše:
Yvonne Ja to videla na tom zkouknito a na baby-cafe pisou holky, jak se deti strasne bavej, proto sem to psala. A na CT se nedostanu, v archivu se dalo sledovat jenom z pripojeni v CR. Nebo teda zkusim to, mozna se neco zmenilo.
Imi to je divné, ČT sledují lidé běžně i v zahraničí, takže by to mělo jít v pohodě. Záleží co máš za prohlížeč, přes IE to funguje běžně, já mám Opera a tam už to chtělo nějaké doladění. Také musíš mít nainstalovaný Flash Player, to Ti tam řekne samo.
dnešní Události
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
ne tak docela, tam jde o posun blanitých švů, lební kosti se proti sobě posouvají ve švech, aniž se tím změní objem lební dutiny – tomu se říká konfigurace. Tohle je ale trochu jiné téma. Tady jde o to, že to létání je pro miminko naprosto nepřirozené. Už jen to, že celá jeho váha spočívá v některých momentech jen v držení za jednu končetinu…neuvěřitelné, nechápu, jak to někdo může dělat!!!!