Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj mam dotaz je tu někdo komu nedělal dobře letrox a jak jste to poznali,jake jste měli potíže při braní?
Já ho beru a jediné co mám jako vedlejší účinek je pocení, ale při snížení mi zase hormony nestačí, Takže hold 100 a potím se dopoledne ![]()
dojdi si na odběr krve jestli není moc slabej nebo naopak silnej,špatně by ti po něm být nemělo,doplnuješ si tím lékem jen hormony které tvoje tělo neumí vytvořit
To ja vše vím beru ho už pět let,ale nikdy jsem problémy neměla.Jen ted mam nějake zdravotní problemy a tak nevím jestli by to nemohlo byt tim.Beru denně 100 a mam takove zvlaštní bolesti na hrudi,slinivce a pocitu knedlíku v krku a když jsem ho schválně dva tydny nebrala bolesti nebyli,tak nevim.Proto se ptam jestli třeba neměl někdo stejne problemy?
Tak knedlík znám......mám strumu už teda 1× po operaci ale opět s nálezem a občas mi je taky víc cítit, ale mám pocit, že je to spíš, když i jinak marodím.
Ale zajdi si na kontrolu. Já chodím co 8 týdnů. Zrovna dnes jsem byla ![]()
Já taky, ale bouli nakrku mám už po druhé .....bohužel .......takže mě čeká celé odstranění, mám jen odebranou část zatím.
Ale u tebe bych si hold zašla na testy a na sono, ale spíš to bude něco jiného ne?
no ja pravě už nevím co by to mohlo byt už jsem kvuli tomu byla i polykat hadici a tam vše bylo dobry,pak mam pořad studene ruce a zacpu,prostě příznaky jak u zvýšené funkci.A ten knedlík hruza tlačí to tam,a při polknuti uplně cítim jak sjiždí
No tak to je jasný…potřebuješ jen menší dávku, tak proč nejdeš k doktorce ? dá ti třeba jen 50tku a bude klid.
Tam se chystám jen pořad není čas,jinak moc děkuji za odpověd.A mužu se zeptat jak to že když maš sníženou se ti tvoří struma?
určitě bych zašla na endokrínu, na odběry, neexistuje jen hypo/hyper, těch poruch je vícero.. já mám třeba autoimunitní tyroetitidu, je to vlastně zjednodušeně obojí, v neléčeném stavu, část je vyřazená z provozu zánětem a zdravá část produkuje co může, aby uspokojila tělo.. tímpádem jsou příznaky dost netypické pro jednu z těch poruch.. vlastně se to projeví jako obě najednou,a spoň u mě.. léčí se to teda taky letroxem, je to inhibiční léčba, ale chce to hodně sledovat dávkování…
jak píšeš, že jsi vysadila letrox - mno, tohle bych teda raději nedělala.. bez odběrů..
mmchodem, pocení, tlukot srdce, knedlík, to všechno měla moje máma, než jí zjistila právě to, co mám já..
Hele, já to měla jako dítě…půku vyndali a tím, že ji už jakoby nemám plně funkční, tak beru léky a to že se tam zase udělali 2 útvary???? Tož těhotenství dělá divné věci .....nějak mi asi blbne imunita .Asi to je moje slabé místo a vše se hrne tam nebo co
Jen se mi na tu 2 operaci moc nehce.....tak to natahuju ![]()
Ja pravě ty problemy mam až po druhem porodu a to je už 14 měsícu,byla jsem snad všude hadice vrchem,i spodem
na žlučníku tam my zjistili kamen,tak jsem ty přiznaky davala žlužniku.Ale žlučnik neboli tak jsem si řikala jedine co beru je letrox zkusim ho chvíli nebrat co to uděla a byli dobře.Včera jsem si ho zas vzala a bolest hrozna a ten knedl
Když jsem stím jela na vyšetření tak se mi smali že takove přirovnaní ![]()
proč se smáli nechápu, knedlík je normální popis toho, co štítnice provádí.. ještě zkus přirovnání „jako když mě někdo škrtí“
možná to zabírá líp..
Ada - jj,. je to mrcha, a těhotenství vždycky udělá svoje.
bohiužel.. že odkládáš operaci se nedivím.. taky bych odkládala… není to nic, co bych musela.. ![]()
mi teda více než těhot, s Vojtou rozhodilo kojení. v těhotenství v pohodě a kojení děs.. (TSH 7 ![]()
no a tohle těhotenství - hormony jakžtakž, ale zase mi brutálně zvedla cholesterol (to taky ona umí..).
fakt to není jednoduché, a nikdo bohužel není přesně, co to udělá příště..
musíme si akorát držet palce.. ![]()