Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Beru Letrog 50, jednu ráno. Jsem v 10tt. Má někdo nejaké zkušenosti? V letáku se sice píše že na mimčo to nemá vliv, ale raději si vyslechnu názor lidí než leták stejný pro x přípravků. ![]()
@Spokojení Ahoj na těhotenství vliv nemá, ale určité si dojdi k endokrinologovi na krev a on ti nejspíš zvedne dávkování. V tehu je vyšší spotřeba hormonu
tak aby vše bylo OK
V těhotenství bys měla jít tuším min 2× na odběry k endokrynologovi a pak po porodu znova brala sem mnohem vyšší dávky než ty…riziko by bylo kdybys nebrala
@Spokojení Já ho brala před těhu, doktorka mi řekla, pokud mám v planu těhu, ať nejpozději do 2 měsíce se hlásím a změní se dávkování. Během těhu jsem tam byla 3 x a to jsem teprv ve 28 tt. Takže koukej mazat, protože to je hodně důležité.
Určitě bys měla jít co nejdříve na krev, já byla hned na začátku těhotenství asi v 7tt a znova půjdu v 20tt, beru 150 euthyrox. letrox brát musíš, je to jen hormon, který tvoje štítná žláza nevyrábí (jestli máš hypofunkci) v dostatečném množství. mimčo ho taky potřebuje, protože na začátku nemá svou štítnou žlázu..taky by ti měl endokrinolog předepsat jod. v těhu se většinou bere..
@Spokojení buď ráda, že ho bereš. Kdybys ho nebrala, byl by to průšvih, protože by ses začala hroutit ty. Beru to samé, už od 16tt, kontrola krve co 3 týdny. Dokud se drží hladina, je to dobrý ![]()
Jak rikali holky, jdi k dr. Muze a nemusi ti upravit davkovani. Mbe ta moje chudera trochu pracuje, tak beru celou dobu to co ty. Na kontroly chodim jednou za 8tydnu. To ti rekne dr. A JOD v ZADNEM PRIPADE neber. Ani vitaminy ktere ho obsahuji.
Já sem třeba brala letrox už od puberty a hladina mi nekolísala ani v těhotenství ale po prvním porodu sem musela skoro zdvojnásobit dávku
@Nina_M Mohu se zeptat proč se nesmí brát? Mě to gynekolog řekl ať se na to doktorky zeptám, ale já na to zapomněla. Děkuju.
Právě dnes jsem tam byla a zvedla mi dávku z půlky na celej. Další kontrolu mám za měsíc, tak uvidíme.
Příspěvek upraven 04.06.14 v 15:17
Určitě jdi co nejdřív na endokrinologii. Já před otěhotněním brala letrox 50, v těhotenství pak letrox 150. Na kontrolu jsem musela ještě v šestinedělí.
Beru ho taky jsem v 10+5 a už mám za sebou jednu kontrolu zatím nebylo potřeba dávkování zvýšit a na kontroly budu chodit cca jednou za 6 týdnů
Budu ho brát dál, jak jsem psala výše, na kontrole jsem byla dnes a další až za měsíc, spíš mi šlo o to jestli to nemá špatnej vliv na mimčo, ale jak tady čtu, tak je to jen dobré
@Spokojení píše:
Právě dnes jsem tam byla a zvedla mi dávku z půlky na celej. Další kontrolu mám za měsíc, tak uvidíme.Příspěvek upraven 04.06.14 v 15:17
však to je v pořádku - třeba to upravit. My to v těhotenství hrozně skáče, takže chodím co 3 týdny na krev a dle toho mi tu dávku taky upravuje ![]()
@Spokojení píše:
Budu ho brát dál, jak jsem psala výše, na kontrole jsem byla dnes a další až za měsíc, spíš mi šlo o to jestli to nemá špatnej vliv na mimčo, ale jak tady čtu, tak je to jen dobré
právě, že to pomáhá. Mimču to nemá jak ublížit, netřeba se bát ![]()