Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
pročítala jsem diskuze ohledně Letrozolu, ale nikde jsem uplně nenašla odpověď na to, co hledám. Mám PCOS a anovulační cykly. Teď v červnu mi byl poprvé nasazen Letrozol, 3. - 7. den cyklu, dávkování 1 - 0 - 1. Dnes jsem byla na kontrolním ultrazvuku, zda reaguju. Jsem dnes 12. den cyklu. Na UZ nikde nic, po folikulu ani stopa. Jdu na UZ znovu v pondělí, jestli náhodou nebude reakce až později. Chci se zeptat, měla jste to některá podobně, že Letrozol reagoval později? Kolikátý zhruba den cyklu bylo u Vás vidět, že reagujete či je tu někdo, kdo na Letrozol nereagoval vůbec?
Předem moc děkuju za zkušenosti!
Ahoj, jak jsi nakonec dopadla?
Já ho beru taky. Nyní první cyklus. Ale mám dlouhý cykly, takže na kontrolní ultrazvuk jdu až 24DC, doktor říkal, že to ovulaci může a nemusí posunout.
@Shen Ahoj, promiň za pozdní odpověď. Nakonec jsem nereagovala při dávkách 1-0-1, tak mi je zvýšili na 1-1-1 a dnes tedy potvrzené folikuly, jsem 12DC. V pátek mě čeká první inseminace. Jak jsi na tom ty? ![]()
@barb121
Ahoj já brala 1-1-1, v květnu narostl jen jeden, udělala aspoň inseminace, nic. V červnu narostli 2, odebrali se a byli dvě embrýjka 3 den, ale nechytli se. A teď ho beru třetí den, v pátek kontrola, tak jsem zvědavá. A kolik dorostlo teď tobě?
@Maty35 Ahoj, potvrdili mi dva folikuly. Zítra první insemincace, na odebírání jsem ještě nebyla. Zatím zkusíme 1-2× inseminaci a poté případně IVF. Ty máš tedy za sebou 1 inseminaci a 1 IVF?
@barb121
Taky doufám ve dva. Já mám za sebou 4.IVF, jednu inseminace a jeden soft cyklus. A te´d se uvidí podle toho co naroste. Už toho máme za sebou bohužel hodně ![]()
Ahoj, ráda bych se připojila.
Dneska jsem začala brát letrozol 1/0/0
Mám PCOS a v plánu je inseminace. Tak mě zajímá holky, jak jste na to teda reagovaly, jak to u vas dopadlo?
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych se připojila.
Dneska jsem začala brát letrozol 1/0/0
Mám PCOS a v plánu je inseminace. Tak mě zajímá holky, jak jste na to teda reagovaly, jak to u vas dopadlo?
Ahoj, já reagovala až na 1-1-1, narostly dva folikuly a proběhla inseminace. Bohužel neúspěšná, ale já mám k PCOS ještě protilátky na spermie, takže ta šance je u mě ještě nižší. Plánuji IVF.
@barb121
A to bereš teda i před IVF? Já jsem byla na IUI před 5ti rokama a vyšlo to napoprvé, ale to jsem měla Clostyl, tak nevím co čekat od týhle novinky
Holky, jste tu jeste nektera? Potrebuji se zeptat mam brat taky letrozol, ale v pribalovem letaku je napsne, ze je to pouze pro zeny v menopauze, a na netu jsem precetla, ze to muze psat jen doktor onkolog. Dekuji moc
@Kuhnice
Ahojky, no me taky, ale zarazilo me to, kdyz jsem cetla ten pr. letak. A rekli ti k tomu neco?
@Kuhnice
Ja nemam ovulaci brala jsem costilbegit, folikul byl pekny ale zase sliznice jen 6mm. Tak me napsali toto. Driv jsem brala tamoxifen.
@zulil taky jsem neměla ovulaci, před pár lety mi zabral Clostil, ale tentokrát mi nasadili rovnou letrozol a nezareagovala jsem vůbec. Takže to dopadlo IVF
@Kuhnice
A to ti ani nezkusili dat ten costilbegit kdyz ti pred tim zabral? A podarilo se?