Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, snad já.
Je to moje 1. vložení, ale co jsem četla tak musím mít ovulaci a to nevím jestli bude, když jsem měla hyperstimulační syndrom. ![]()
@Nikolstor Nene, jdu na KET. Na odběru jsem byla 21.5.2022. Potom následoval OHSS, takže se vkládání nekonalo. ![]()
Holky, je super, že se zakládají také čerstvé konverzace. Určitě už vše bylo probrálo, ale pro mě je lepší číst rady názory z aktuálních měsíců. Přikládám svoje zkušenosti
.
Jsme po 2 ivf. 1. CAR horší komunikace, ale proklepli nás horem spodem, je mi 36 v té době 35 tak nechtěli nechat nic náhodě. Genetika, imunologie, spermiogram dělaný 1× u profíka vyšel 3-4%, v CAR 0% to nás hodně překvapilo. Na to konto jsme chtěli mít jistotu, že jdeme naproti miminku na maximum a příplatili si Macs. Ujišťovali nás, že máme vše perfektní a že to bude tutovka.
Výsledek 11 oocitů, 7 oplozených 5 se dostalo do 5.dne kultivace 1.pak 5.den na ET a 5.den nám také sdělili, že zbylé 4 embryjka se budou mrazit. 6.den info, že nic nebylo dobré kvality na mrazení. Dost nás to sebralo. Komunikace ze strany car od te doby hrůza, museli jsme se doprošovat informací proč to tak bylo, co bylo špatně atd. Chápu, že na 1.pokud by to bylo obrovské štěstí, ale to nás bohužel nepotkalo. Nicméně kolem máme známé kterým to vyšlo na 1.dobrou. Prý KET má pravděpodobnost uhnizdeni mnohem vyšší.
2. IVF jsme se rozhodli pro jinou kliniku, která má dobre reference. Zařízení zastaralé, ale zjevně kvalitnější emryologickou laboratoř.
Zde si nás proklepli taky ještě po svém, řekli nám, že máme tak perfektní výsledky, že můžeme být darci oba. To nás přesvědčilo, že zde by to mohlo být úspěšné.
Výsledek 6 oocitů 2 oplozené, 3 den se 1 přestalo vyvijet, 2 to dalo do 5.dne, ale na ET to prý nebylo.
Že to bude horší než poprvé jsme fakt nečekali. Doktor se jen zběžně vyjádřil, že bychom měli zvážit na 3.ivf darkyni… Tím me úplně dostal. Jak toto může někdo říct po tom co nám řekl ze jsme oba vhodní dárci. Je to neskutečný bysnys a my vůbec nevíme jak s tím naložit. Pro me je stimulace a punkce velmi náročná ![]()
Omlouvám se dlouhý výklad, jsme z toho naštvaní a nevíme zda 2.CAr důvěřovat a jit na 3. a 4 ivf. A doufat ze se na nás štěstí usměje, nebo se poradit někde jinde.
Asi by to vypadalo blbě, že?
Jinak po ET se embryjko drželo na těhu testu asi 10 dni.. Pak to začalo slábnout.
Budu ráda když se připojí někdo s podobnými zkušenostmi.
Držím palce všem snažilkám ![]()
@Berus10 Ahoj
četla jsem si tvůj příspěvek a měli jsme to podobné. Do 5. dne krásná embrya a ten 5. den se přestali vyvíjet. Doktor a embryolog nám sdělili, že pokud se embryo přestane vyvíjet po 3. dnu, je z nejvetsi pravděpodobností chyba v spermiích. Abych to zkrátila… manžel změnil životosprávu, jedl vitamíny a podařila se nam 3 embrya, která prošla genetikou a hned to první nám ted spinká v postýlce. Já bych zkusila více vysetreni a klidně znova změnila car
Určitě se zadari. ![]()
Ahojky, moc děkuju za zprávu. Manžel má hraniční fragmentaci a proto macs a picsi prý odděluje špatné od dobrých. Vitamíny zobeme dlouho oba, životospráva asi může byt u muže lepší. No a přechod do jiného car asi opravdu budeme řešit.. Nechtějí nám ani udělat nativ… Což me osobně taky přijde fajn varianta v mezidobí čekání na další ivf.
Děkuji moc ❤️️
@Tynka_Ma jo tak ☺️️Me o ovu nikdo nic nerikal, kdyz je to řízené tak neni potreba..
Ahoj holky, tak se přidávám. Ket jsem měla teď 10.6., takže jsem jak na trní🙏 Jednu dceru již mam, ta se zadařila na 6 IUI. Již přes 2 roky se snažíme o druhé, IUI už ani nepočítám, 1. IVF skončilo zánikem všech vajíček (odsato skoro 28 oocytů, 12 zralých, 11 oplodněno, ale žádné to nedalo). Měla jsem náběh na OOHS, takže mi Dr změnil léky, ale moc to nezabralo. Druhý pokus 42 oocytů, 21 zralých, 20 oplodněno, ke zmrazení se dostali 4. OOHS jsem tentokrát měla, takže se čekalo dva cykly a teď v červnu se konečně přistoupilo ke KET. Manžel dost špatný spermio, já byla zdravá (ale teď po těch všech hormonech mi Dr diagnostikoval PCOS 🤷♀️). Jak jste tam to vy? ☺️️ Kdo z vás už taky čeká na výsledek? ![]()
@verunka90 Ahojky, taky jsem byla 10.6 a jak se citis?
Ja uz testovala, jsem nervozni 😂
@Anonymní píše:
@Nikolstor a byl tam aspoň duch? Ja byla 13.6 na ET a taky čekám 🙈
Na 5 den mi to prijde moc a pritom odpolední moc, sla jsem curat a rekla si, ze zkusim a hned toto..
@Anonymní píše:
@Nikolstor a nepichala sis Ovitrelle? Vypadá to skvěle 🌺
Nene vubec jsem ho nemela
@Nikolstor a jakou kvalitu si měla embryjka? Mě zavedli vyhatchovanou blastu. Bláhově jsem dneska zkousela test a bilo 🤣 3. Den po ET. No nevím zda by 5 den něco bylo.