Leukocyty v moči

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
282
10.12.14 21:13

leukocyty v moci

Ahoj maminky :-)
Prosím o moudřejší rady :( Moje 2,5 léta dcerka trpí na záněty ledvin a močových cest..
Koupila jsem si proužky domů. A chtěla jsem se zeptat jestli, když ma fialový tečky na leukocytech zda mám něco dělat? Mam jít ráno hnet k doktorce? Mohli by jste mi prosím víc objasnit proužky jak fungují? jsem asi za bl*ce, ale nějak se vtom už ztrácím :lol: Jinak malý nic není je úplně vpohode..jen já tu silim na nocnikem s moci a asi tak 10papirkama co tam furt namacim 8) Jsem už z toho jak šílená :roll: dekuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4047
10.12.14 21:48

Ty fialové tečky se objeví na lístku v místě testování přítomnosti krve v moči? Je jich moc nebo jen pár?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
10.12.14 21:49

Jo a co bílkovina v moči? Negativní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
10.12.14 21:54

Zdravím,
proužky fungují na principu chemické reakce. Falešně pozitivní test na leukocyty na papírku může zapříčinit kontaminace, zvláště u holčiček.
Udělala bych toto: ráno holčičku osprchovat mezi nožičkama a moč zkusit chytit rovnou do čisté skleničky. Pak tam namočit papírek, hranu otřít do papíru. Ale jen hranu,,aby se odstranila přebytečná moč, neutírat ten proužek. Asi za 5 min odečíst podle stupnice, za delší dobu to zfialový ikdyž tam leukocyty nejsou. Pokud to bude pozitivní, vzala bych moč s sebou k doktorce, aby to poslala do laborky na močový sediment. Měla by Vám dát i sterilní zkumavku a poslat to na kultivaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
10.12.14 22:05

@DemMěla tečky v místě lekocytu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
10.12.14 22:07

@Demi krev jako taková se objeví na jiném poli a je to zelená barva, pokud si to pamatuju, leukocyty jsou fialové, pokud tečky, je to jen tzv. stopa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
10.12.14 22:20

@leryl Jj měla jen sem tam tečky fialové v leukocytach.. jinak vše negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
11.12.14 17:22

Asi to bude v pořádku a nic zvláštního to neznamená. Nenervuj se, zkus otestovat za 2-3 dny, ev. poradit se s dětským lékařem.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
22.2.15 18:14

Ahoj holky. Jdu si opět pro radu :think: včera jsem malý dělala test papirkem z moče a mela tam leukocyty nic neresila jsem to a dnes to zkouším znova a leukocyty hodně malinko, ale na ctverecku na krev mela jednu zelenou tečku. Tak nevim jestli ráno k doktorce ci ne. Jinak teplotu nema nic. Nechce mi tam jen vkuli tomu, ze nám urco da hnet antibiotika.. myslíte, ze to mám řešit ted..nebo chvilku počkat. Nechci to nechat zajít moc daleko..pač mi měli i zánět ledvin. Holky já už jsem bezradná.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
22.2.15 20:11

Ahoj, jedna tečka je jen stopa. Kupte si kapičky lichořeřišnice a hodně pijte, moč zkontrolujte za 2 dny, ale papírek odečít tak za 3 minuty, déle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
22.2.15 21:51

@leryl kolik kapiček te lichorerisnice mám dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
24.2.15 20:25

Koukněte se na lahvičku, muže to být jinak, ale asi 2× denně 20 kapek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
24.2.15 20:30

@leryl no tam je psány 25kapiček 3krát denně, ale pro dospělý to mužů dát i dítěti? Jeste jsem se chtela prosím zeptat jak dlouho ty kapky mužů dávat? Já jsem to nikde nenašla.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.2.15 11:54

Já dávám dětem asi 10 kapek, předci jenom je v tom alkohol… déle než týden to neberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí