Výměna Sinecodu za Tussin - lze po 2 dnech užívání?

3812
10.12.14 17:59

Výměna Sinecodu za Tussin - lze po 2 dnech užívání?

Ahoj všem,

moc prosím o rychlou radu:

syn (15 let) byl minulý týden nachlazený, od víkendu ho trápí příšerný, ale opravdu hrozný kašel, někdy i až ke zvracení, nejhorší je to právě teď odpoledne, to se může ukašlat.

V pondělí jsme byli u dr. - ta doporučila Sinecod kapky (na poslech prý úplně čistý) = absolutně mu to NEPOMOHLO, stále stejné záchvaty kašle.

Protože měl teplotu nejdřív zvýšenou, dneska hned ráno 38,2 - šli jsme samozřejmě dopoledne opět k doktorce - ta potvrdila zhoršení stavu, nasadila mu atb. Klacid SR (s pomalým uvolňováním) - takže atb. má - jeho mladší brácha měl zápal plic a Klacid, takže i proto, aby byl přeléčený - to jen na vysvětlenou

Vzhledem k tomu, že ten Sinecod je úplně nanic, našla jsem tu doma ještě TUSSIN - a chci mu ho dát na noc, jestli aspoň ten mu nepomůže.

Děkuji za odpovědi :kytka:

Můžu to takto rychle měnit?? Dva dny Sinecod (měl ho i dneska ráno) a dneska na noc zkusit ten Tussin??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
10.12.14 18:09

Já bych ho dala, na noc určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
10.12.14 18:11

Ja taky bych ho podala.

• Citovat
  • Upravit
3812
10.12.14 18:11

@terien

děkuju, jde mi o to, jestli můžu jen tak klidně po 2 dnech změnit ten Sinecod za Tussin - ten Sinecod byl úplně k ničemu. Vzpoměla jsem si na ten Tussin - a ten doma mám taky, že bych mu to dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.12.14 18:21

U kapek na kašel bych se nebála. Akorát řeším to samé, nám zase nepomohl Tussin tak jsem dneska koupila jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
10.12.14 18:21

A proč? Je to to samé, jen se to jinak jmenuje- účinná látka butamirát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
10.12.14 18:27

Synovi Tussin pomohl prvni noc, druhou ne, zase kaslal jako tuberak. Dneska mi MUDr doporucil to jeste zkombinovat s Fenistilem, tak uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
10.12.14 18:28

Ještě přidám, na tyhle dávivé kašle mám dobré zkušenosti s Vicks, cucací citronové pastilky.Kluk už je velký, už to snad může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3812
10.12.14 18:32

@poplach

aha, tak něco na cucání mě nenapadlo - díky za tip!!

On atb. má - ještěže jsme k té dr. šli dneska zase, když měl ráno 38,2 - tak jsem už nechtěla čekat třeba do zítřka. Ale ten kašel je šíííílený - snad se brzy vykřeše…

díky všem, na noc mu dám ten tussin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3812
10.12.14 18:33

@poplach

ta účinná látka je jiná:

Sinecod: butamirati citras

Tussin: butamirati dihydrogenocitras

je to fakt to stejný?? :nevim: já myslela, že je to jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
10.12.14 18:39

@Gerberka na noční kašel nám pomohl Ditustat- i já jsem ho vyzkoušela na sobě :palec:. Účinkuje jako Codein, ale neobsahuje návykovou látku a netlumí dýchací centrum (účinkuje místně). I když u 15letého, pokud je kašel dávivý, dusivý, tak bych na noc klidně Codein dala- ten zabere 100% (ale je jen na předpis). Jo a bacha, krom zápalů plic (dcera 3roky, taky teď měla) řádí opět i černý kašel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
10.12.14 18:44

@Gerberka Mělo by to být stejné, jen tam dali nějaký vodík. Jsou to volně zaměnitelné alternativy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11900
10.12.14 18:45

Výměny Tussinu se Sinecodem bych se taky nebála.

Pokud nebude pomáhat, můžu doporučit Pleumolysin, ale je na předpis. U našich kluků (5 a 8 let) teď už taky Sinecod nestačil a Pleumolysin pomohl krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3812
10.12.14 19:55

@Titty

tak Pleumolysin jsem už vůbec netušila, že se vyrábí…pamatuju si ho, když jsem byla já malá - díky za tip!!

@birma

černý kašel měl ve 13 letech - tedy z výsledků krve tenkrát vyplynulo, že ho „právě musel prodělat“ - z těch hodnot to vyplynulo, byl doma přes 6 týdnů a kašlal příšerně - takové ty „záchvaty“ a než se na to přišlo - to trvalo, než se udělaly ty krevní testy.

On teď bere ode dneška Klacid atb. - jeho mladší bráška měl/doléčuje se ze zápalu plic a měl/má ještě Klacid taky - takže dr., že prostě aby i ten starší byl přeléčený…

No, měli jsme víc než rok od nemocí pokoj - FAKT A TO DOSLOVA. Teď se to strašně nahromadilo, ACH JO :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
10.12.14 20:12

Nam to tiez nezabralo a tak nam doktorka predpisala tablety Prothazin a tie zabrali okamzite :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí