Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
moc prosím o rychlou radu:
syn (15 let) byl minulý týden nachlazený, od víkendu ho trápí příšerný, ale opravdu hrozný kašel, někdy i až ke zvracení, nejhorší je to právě teď odpoledne, to se může ukašlat.
V pondělí jsme byli u dr. - ta doporučila Sinecod kapky (na poslech prý úplně čistý) = absolutně mu to NEPOMOHLO, stále stejné záchvaty kašle.
Protože měl teplotu nejdřív zvýšenou, dneska hned ráno 38,2 - šli jsme samozřejmě dopoledne opět k doktorce - ta potvrdila zhoršení stavu, nasadila mu atb. Klacid SR (s pomalým uvolňováním) - takže atb. má - jeho mladší brácha měl zápal plic a Klacid, takže i proto, aby byl přeléčený - to jen na vysvětlenou
Vzhledem k tomu, že ten Sinecod je úplně nanic, našla jsem tu doma ještě TUSSIN - a chci mu ho dát na noc, jestli aspoň ten mu nepomůže.
Děkuji za odpovědi ![]()
Můžu to takto rychle měnit?? Dva dny Sinecod (měl ho i dneska ráno) a dneska na noc zkusit ten Tussin??
děkuju, jde mi o to, jestli můžu jen tak klidně po 2 dnech změnit ten Sinecod za Tussin - ten Sinecod byl úplně k ničemu. Vzpoměla jsem si na ten Tussin - a ten doma mám taky, že bych mu to dala.
U kapek na kašel bych se nebála. Akorát řeším to samé, nám zase nepomohl Tussin tak jsem dneska koupila jiné.
A proč? Je to to samé, jen se to jinak jmenuje- účinná látka butamirát.
Synovi Tussin pomohl prvni noc, druhou ne, zase kaslal jako tuberak. Dneska mi MUDr doporucil to jeste zkombinovat s Fenistilem, tak uvidime…
Ještě přidám, na tyhle dávivé kašle mám dobré zkušenosti s Vicks, cucací citronové pastilky.Kluk už je velký, už to snad může.
aha, tak něco na cucání mě nenapadlo - díky za tip!!
On atb. má - ještěže jsme k té dr. šli dneska zase, když měl ráno 38,2 - tak jsem už nechtěla čekat třeba do zítřka. Ale ten kašel je šíííílený - snad se brzy vykřeše…
díky všem, na noc mu dám ten tussin
ta účinná látka je jiná:
Sinecod: butamirati citras
Tussin: butamirati dihydrogenocitras
je to fakt to stejný??
já myslela, že je to jiný
@Gerberka na noční kašel nám pomohl Ditustat- i já jsem ho vyzkoušela na sobě
. Účinkuje jako Codein, ale neobsahuje návykovou látku a netlumí dýchací centrum (účinkuje místně). I když u 15letého, pokud je kašel dávivý, dusivý, tak bych na noc klidně Codein dala- ten zabere 100% (ale je jen na předpis). Jo a bacha, krom zápalů plic (dcera 3roky, taky teď měla) řádí opět i černý kašel ![]()
@Gerberka Mělo by to být stejné, jen tam dali nějaký vodík. Jsou to volně zaměnitelné alternativy.
Výměny Tussinu se Sinecodem bych se taky nebála.
Pokud nebude pomáhat, můžu doporučit Pleumolysin, ale je na předpis. U našich kluků (5 a 8 let) teď už taky Sinecod nestačil a Pleumolysin pomohl krásně.
tak Pleumolysin jsem už vůbec netušila, že se vyrábí…pamatuju si ho, když jsem byla já malá - díky za tip!!
černý kašel měl ve 13 letech - tedy z výsledků krve tenkrát vyplynulo, že ho „právě musel prodělat“ - z těch hodnot to vyplynulo, byl doma přes 6 týdnů a kašlal příšerně - takové ty „záchvaty“ a než se na to přišlo - to trvalo, než se udělaly ty krevní testy.
On teď bere ode dneška Klacid atb. - jeho mladší bráška měl/doléčuje se ze zápalu plic a měl/má ještě Klacid taky - takže dr., že prostě aby i ten starší byl přeléčený…
No, měli jsme víc než rok od nemocí pokoj - FAKT A TO DOSLOVA. Teď se to strašně nahromadilo, ACH JO ![]()
Nam to tiez nezabralo a tak nam doktorka predpisala tablety Prothazin a tie zabrali okamzite ![]()