Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jdu si pro radu, dcery (5 a 3) mi nastoupily v září do školky, od konce září pořád chrchlají, už nevím co s tím, zatím je to tedy nepoložilo. Měli jsme už plno sirupů, tymiánový, bylinkový, mucosolvan, acc, od doktorky (nevzpomenu si na název) po kterém prý měl být kašel pryč do dvou dnů
, když je to opravdu vezme tak jim dám večer na vyspání tusin. Poraďte, jak se ho zbavit, vím, že nejlepší by bylo asi nechat je doma, ale chodím do pce a když je hlídala mamka, tak to bylo ok, ale jen co se vrátily do školky tak opět chrchel, už fakt nevím!! ![]()
My naprosto stejně bojujeme s rýmou ![]()
kapek milion, i antibiotický, teď naposledy za tři týdny dvakrát píchlé ucho. Už má antibiotika (kvůli tomu uchu)…
taky nemůžem na nic přijít, i na ORL střílí od boku…prý je to prostě „běžné“ promořování po nástupu do školky a imunita potřebuje pocvičit.
Tak teď doufám, že po měsíci doma bude po novém roce už lepší…
No malá taky, ale chrchlá jen po ránu. Několikrát poslechnuta, „nic to není“ když k tomu dostala i rýmu, byla doma, jinak do školky chodí.. Jinak na Tusin to nikdy není, ona je vyloženě zahleněná, ale fakt jen po ránu nebo když přijde zvenku dovnitř a naopak, prostě změna prostředí. Na odhlenění je prý super lotosový kořen. Ale z tvého popisu to spíš zní jako suchý, dráždivý?
U nás momentálně nejlíp zabírá sirup Bitusílek (to je celkově na imunitu a při nachlazení) a na kašel směs olejů Respirant od fy Nobilis. Ten zabral i mně ![]()
Dávala jsem i Imunoglukan, ale ten u nás nězabíral, dcera vesele tahala bacily ze školky, my to od ní chytali…s tím Bitusílkem byl za pár dní klid a tři týdny v kuse zdravá. Před týdnem mi došel a dneska už zase chrchlala a teplota…tak jsem ho honem běžela koupit a doufám, že zase zabere ![]()
Ahoj, dcera vloni prokaslala zari-prosinec
Zbavili jsme se toho az pres Vanoce, kdy byla doma a zacali jsme preventivne davat jitricelovy sirup, pak uz byla ok. Sirup davam i letos, sem tam zakasle, spis jen po ranu, jinak je ok, kasel nijak neresim. Jo a dostava od rijna Preventan.
Jo a Imunoglukan má taky. Předtím Preventan, ale to šla z rýmy do rýmy. A to ještě v září do školky nechodila. Z Imunoglukanu mám lepší pocit.
@fixa08 bohužel tohle je běžné.. Nástup do školky většinou znamená kašel a rýmu minimálně.
Ze sirupu na kašel používám akorát kalobu. A sinecod na tlumení. Na určitý typ kašle ještě erdomed.
Pokud je rýma je taky dobry fenistil na splasknuti sliznic.
Jinak používám inhalaci vincentky. Máme inhalátor…
To funguje nejlépe..
Posilovat imunitu např imunoglukan je dobry..
Bohužel kašel se léčí dost obtížně a někdy to ani nejde…
@Sibyla0
je to spíš dráždivý.
Takže radíte přidávat něco na imunitu?
@Etcetera78
asi ten bitusílek zkusím, díky za radu.
No a preventan. Nejlepší je akut. Při problémech dětem ráno i večer po 10 tbl.
Malý má 16 měsíců, je doma a chrchle od poloviny září. Jsem u doktora každý druhý týden a on je v klidu ![]()
@Lidym
Jo moje holky to taky nějak neřeší a já se bojím, aby neulehli
!
@Lidym
Jéžiš já to blbě přečetla
, no já ani k dotrorce už nechodím, byly jsme 2× a bylo to houby platný
!
Tak buďte rádi, že je to „jen“ kašel.. samozřejmě to nechci zlehčovat, ale malý má s kašlem a rýmou na střídačku horečky, takže jsem byla od září už 2× na paragrafu, a to, když je bez teploty, hlídá babička.. nebýt jí, do práce se snad ani nedostanu. Jsem z toho na nervy, protože dcera nikdy takhle nemocná nebývala, ale syn je už od miminka teplotový a sebemenší virozku odnese vysokýma horečkama, kdy ho babičce fakt nechat nemůžu. Má pravidelnou periodu - pár dní ve školce - rýma - pár dní ve školce - horečky - pár dní ve škole - kašel - pár dní ve školce - horečky.. a tak pořád dokola, nekončící rýmy a kašle na denním pořádku. Proti svému přesvědčení do něj cpu posledních pár týdnů aspon echinaceové kapky, imunoglukanům a podobným přípravkům po zkušenostech nevěřím, ovšem tipuju, že to budou opět jen vyhozené peníze.
Došel nám doma Imunoglukan a máme s tím u dcerky taky problém. Ale nerýmuje, neteplotuje, jen kašle. Momentálně používám přes den Sinecod a na noc Tussin, dobrá volba. A už jen čekám na vitamíny, tentokrát chci jít do Rakytníku, co v okolí slyším, tak je to úžasná rostlina.