Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, dnes sem ve školce nevěřila svým uším. Jeden tatínek tam učitelce lhal před svou dcerou, až se mu od pusy prášilo. Popíšu situaci: Ráno jsme se potkali v šatně s tatínkem a jeho dcerkou. Na vlastní uši jsem slyšela, jak říká holčině, že pro ni po obědě přijde, ať to vyřídí p. učitelce, že nemůže čekat, strčilo holku do třídy a zmizel, nejspíš do práce. Nic zvláštního. Odpoledne po spaní jdu pro Anežku, už ji převlékám, když do šatny nakráčel tenhle tatínek, že si jde pro dceru. Učitelka přivedla jeho dceru a tatínka se ptá, proč si holku nevyzvedl už po obědě, jak jí bylo holčinou řečeno. A ten tatínek, místo aby přiznal svoji chybu (zapoměl jsem, něco mi do toho přišlo…), tak učitelce řekl, že si to holka určitě vymyslela, a spustil na holku, proč si vymejšlí atd. Prostě to hodil na holku, že si to vymyslela. Kdybych ho na vlastní uši ráno neslyšela, neřeknu ani popel, ale takhle jsem se ozvala a tatínkovi připoměla, co ráno dceři říkal. Zmlknul a vypadl jak cukrář, holka nebyla ani oblečená. Učitelka mi pak poděkovala, že jsem se holky zastala. A tak si říkám, že má holka dobrý příklad v tatínkovi, a co nevidět bude lhát jako když tiskne. Když může tatínek, proč ne ona, že jo
. To jako dospělej neumí přiznat chybu nebo co, že to musí hodit na dítě? ![]()
No, tak to je hodně smutný a dost blbej příklad. Bych ho taky hnala ![]()
Já bych ho v tu chvíli nejradši přerazila, jeho dcerka tam stála jak hromádka neštěstí ![]()
To je tak děsný.
Co by mu udělalo, kdyby řekl, že měl hodně práce a nevyšlo mu to. No asi by to pošramotilo jeho obrovské ego, které si je ochoten budovat i na úkor vlastního dítěte. Mě by to teda ranilo jako dítě dost.
Jsi dobrá, že ses tý holčičky zastala. Z toho tatínka bych normálně
Svádět svoji blbost ma malý dítě, to dokáže jen srab
Ani nejde o to, že holka bude lhát, i když to asi taky, ale že nemá zastání ve vlastním rodiči, to je smutné.
jůů u vás si docházku hlásí děti sami
mno to je OT…
Jsi borka že jsi se do toho vmísila já bych na to povahu neměla
No ale já mám stejně vždy v šatně tolik práce že bych si asi toho rozhovoru ani nevšimla ![]()
Já nesnáším, když někdo dělá z dětí (nebo kohokoliv jiného) blbce. Zažila jsem si to na vlastní kůži
.A tohle bylo pro tu holčičku to nejmenší.
Jinak lacenko, samozřejmě, že se u nás děti předávají učitelce i s nahlášením, kdy jde domů, ale tatínek asi spěchal ![]()
Tak tohle se mi fakt příčí, jsi dobrá Murko, že jsi se jí chudinky zastala, doufám, že se aspoň pořádně styděl, hulvát!
No to je debílek..
Chudák holka - komu má věřit, když né tátovi
![]()