Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme Chariota CX. Stojí sice balík, ale pokud fakt sportujete, vyplatí se. My trávíme dovolené na kole, zimu na lyžích, teď jsme tedy přesedlali na běžky. Na nějaké semtam výlet stačí Crooser
Na kolo - je s odpružením, přitom úzký a projede snáz užší cestou, než třeba crooser s dodatečným odpružením. Je lehčí. Lze větrat boky - přední panel máme pořád zapnutý, aby na dítě nepadal bordel, jediná možnost, jak větrat v dešti nebo sněhu. měli jsme půjčený Crooser a rozdíl je znát.
Běžky - nejsme žádní extra běžkaři. co si budem povídat, s vozíkem je to fuška. Na kole vozík v dobré roinatém terénu uvezu bez problémů i já. Na běžkách ne, má co dělat i manžel. Běžkování s vozíkem je buď pro extratrénované nadšense nebo bežkové lážo-plážo turisty (jako my). Zkrátka je mi úplně fuk, že ujdem 14 kilometrů za den. Jdem 7 km do hospody na oběd a pak zpátky s mezizastávkou na kafe. Letos bude dítě starší, takže počítám proložit cestu bobovačkou, sněhulákem…
My původně chtěli lyžařský set k vozíku jen půjčit, nový stojí 6tisíc. ale pak jsme zjistili, že pokud pojedeme alespoň na týden za zimu, vyplatí se ho koupit a ještě ho může po 4 sezónách prodat.
ahoj, máme totéž co Alpaka, jen pro dva prcky a loni jsem na běžkách tahala i já .. a vcelku vpoho .. těžší je se rozjet, ale když už jedeš a srovnáš se, tak je to OK
a teda pokud jsi zmrzlík, tak při tomhle se rozhodně zahřeješ ![]()
v porovnání s jednomístným je to teda rozdíl všude, jak na kole, lyžích, na bruslích, jen tak v terénu … jednomístný se dostane vpodstatě všude .. dvojka už má občas problémy
ale dá se taky hodně ![]()
klidně se ptej ![]()
zaju píše:
ahoj, máme totéž co Alpaka, jen pro dva prcky a loni jsem na běžkách tahala i já .. a vcelku vpoho ..
Prej Zaju… Trefnejší by bylo „Tažný vůl“
A jak do vozíku dítko dáváte? Myslím jestli se do chariota vleze fusak nabo jen zimní oblečení a deka?
Zinka píše:
A jak do vozíku dítko dáváte? Myslím jestli se do chariota vleze fusak nabo jen zimní oblečení a deka?
Fusak (jen musí mít díry na pětibodový pás). Bez fusaku by byla asi klendra. V Crooseroi byl trochu problém - měli jsme tenkrát ještě novorozeneckou vložku a tam bylo před nohama málo místa a fusak se vešel taktak. Ona celkově na běžky bylo to novorozenecké lehátko debulní - málo prostorné, strašně se klimbalo…
Jak máš staré dítě?
já jsem právě chtěla CHariota také, ale druhá půlka je šetřivá
chtěl by vozík Azub a set za na běžky se dá dokoupit za 5 000,– no jo ale ten vozejk
!!
Přitom na e-bay se dá celý set pořídit okolo 15000,–
brala bych klidně i použitý, ale aby s ním nebyla velká dřina a málo zábavy. Jsem spíš na kolo, ale na běžkách se také ráda šoupu
co jiného mi zbývá s miminkem. Leda lyže s vakem na břiše ![]()
Na léto chci takový vozík, abych nemusela vyhledávat pouze asfalt. Levnější vozíky mi připdají úplně k ničemu, myslím takové ty tipu Joker atp. Ještě Croozer mi přišel fajn, ale zase píšeš, že jsi měla možnost to porovnat… ![]()
Jezdíme hodně, máme Croozera a neměnila bych. Varianty: in-liny (přední kolo), kočárek do města (přední otočné kolečko), za kolo (tažná tyč), na běžky (místo bočních kol lyže). Uvažovali jsme i o vozíku Chariot, ale vadí mi, že nemá pořádný úložný prostor (jen tašku jako ke kočárku) a je zbytečně drahý na to, že je pouze o 2kg lehčí a nemá takovou výbavu v základu + dokoupitelné díly jsou drahé.
Doporučuju Croozera a koupit si odpružení od firmy VeloFiala (mají i e-shop, stačí zadat do vyhledávače), funguje naprosto báječně! Při přejezdu vozíkem přes kořeny v lese se mrně ani nevzbudí, jen lehounce zhoupne. I majitelé Chariota nám to záviděli. A ten úložný prostor je naprosto fantastický (vejde se mi tam taška s přebalování, brusle, kolečko na in-liny, deka pro malou, bundy, voda na pití, sváča… Kamarádka tam vozí malou motorku, dojede na hřiště a vypustí dítko s motorkou)
Taky má uvnitř Croozer víc místa pro dítě, než Chariot. A průjezd v pohodě, všude, kde se vejdou řídítka s „bejky“ Croozer projede. Máme největší autosedačku na trhu a vejde se tam! V Chariotu bysme si neškrtli a museli kupovat to jejich vložné vajíčko, které tedy moc pohodlné není. Jo a větrat se dá upředu, po stranách i vzadu.
Já myslím, že je to fakt věc názoru, nejlepší by bylo vyzkoušet.
Háta_x píše, že jim majitelé Chariota závidějí Croozer s odpružením od Fialy. My máme Chariota, kamarádi Croozera s odpružením od Fialy a máme to naopak
.
My projedeme všude, odpružení je tak nějak „lehčí“, oni se nikam nevejdou, víc to drncá a jejich chlapeček je v tom celý zkroucený, protže ten vnitřní prostor je dost široký. A to mají pořádného valibuka. My máme hubeňoura a v Chariotu sedí krásně rovně, nikam se nesesouvá ke straně, do Croozeru by se vešel aspoň dvakrát
.
Ale cena je nesrovnatelná, samozřejmě. Nicméně my toho najezdíme na kole celkem dost a rozhodně nás to v přepočtu „na kilometr“ vyšlo levněji než kohokoliv z našich známých s Croozerem.
Jako velkou výhodu Croozeru uznávám tu možnost vložení autosedačky (zase tím ten vozík ale výrazně ztěžkne) a cenu
.
Ale neměnila bych ![]()
Já tedy berany kola do dveří bytu projedu, Crooserem s odprožením Fiala NE. To byl další argument. Protože bych musela před každými dveřmi dítě vyklopit z vozíku, vozík složit a zase rozložit.
Problém je o kolečkové brzdy. Ať si říká kdo chce co chce, jediný Chariot CX je schválený na jízdu na inlinech a má to svůj důvod - má bubnové brzdy na zadních kolech. Crooser má jedině dokopupitelnou brzdu na přední, ale těžiště vozíku je na zadním kole a přední brzda není zcela bezpečná. Já jsem bruslař začátečník, takže volba byla jednoznačná - Chariot nebo brusle nebudou.
Souhlasím s tím, že přepočet ceny na kilometr v porovnání s kamarády s Crooserem se nám vyplatil.
Háta má pravdu s úložným prostorem - tam jednoznačně vede Crooser. Na jeden den jsem sbalila prcka bez problémů i do Chariota, na puťáky s plnou bagáží by z hlediska úložného prostoru byl lepší Crooser.
K velikosti - Crooser je prostornější do stran a prostor před dítětem. Chariot je zase delší a je víc prostoru na nohy dítěte, zvlášť pro starší.
my máme croozera s odpružením od fialy a taky lyžařským setem od fialy. spokojení jsme, je to úměrné našim potřebám. je těžší, nemá brzdu jako CX chariot, s odpružením je široký.. ale za tu cenu (proti chariotu a v té kvalitě) je to dobrý kauf. (navíc nový cr. 2010 má už jinak dělané vložky, je více podobný chariotu)
když jsme vybírali, týkalo se to původně jedné dovolené, pro už velké dítě, rozhodovali sjme se půjčit/koupit, nakonec rozhodlo právě využití na běžky (jezdíme často) pro koupi,a to croozera. taky to, že pro dítě nad 2 roky jsme používali při celodenních výletech jako kočár, a vlastně pojízdnou základnu, na věci..
podle mého je pro rozhodování důležité jednak cena, a hlavně předpokládané využívání.. někomu co jezdí každý víkend se chariot vyplatí.. když jezdíte jednou za měsíc na hory a jinak využíváte občas, stačí croozer.
jinak myslím, že lyžařský set je daleko lepší fialův než chariot orig. (porovnávaly jsme s kamarádkou..) ![]()
jo, a úložný prostor 70litrů je mor
narve se tam hodně..
jenže to pak musíš vést.. ![]()
jo a i jako bruslař začátečník jsem s croozerem s onou brzdou jezdila a dobrý.. ale mám na brusle i speediho, s brzdou na zadní kola.
Natašo, málem jsem tě nepoznala, nový avatar.
Já změnila celý nick kvůli šmírování příbuzenstvem, takže mě asi nepoznáš. ![]()
Máš naprostou pradu s tím, že zásadní pro výběr je, jak často budeš používat a na co.
Jinak já jsem úplný bruslař začátečník - poprvé jsem stála na inlinech až s vozíkem, bez něj vlasně jezdit neumím, neb nezabrzdím. ![]()
Jen doufám, že moje recenze neyzněla, že Crooser je nepoužitelný krám. Myslím, že je super, dá se široce sportovně využít. ale pokud někdo na Chariota peníze má a plánuje trávit dovolené, víkendy a třeba i všední dny sportem s vozíkem, určitě se investice vrátí v pohodlí pro vás i dítě.
Alpaka píše:zaju píše:
ahoj, máme totéž co Alpaka, jen pro dva prcky a loni jsem na běžkách tahala i já .. a vcelku vpoho ..![]()
Prej Zaju… Trefnejší by bylo „Tažný vůl“
záleží na sněhu a taky na namazání
jo a taky na terénu ![]()
Prosím máte některá/ý tento vozík, popř. jaké značky, za kolik, zkušenosti…