Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pro mne je Anička nádherné jméno, které nemá ve světě konkurenci.
![]()
Pro mne je na 1. místě.
ano je,čím jsem starší,tím se mi víc líbí klasická česká jména,v pubertě se mi třeba Anna vubec nelíbila,teď moc.
Jmeno se mi libi, dcerka se tak i jmenuje. Vybrali jsme ho z duvodu, ze je to pekne jmeno, jak pro malou holcicku, mladou slecnu i starsi pani.
@Adelka951 píše:
Jmeno se mi libi, dcerka se tak i jmenuje. Vybrali jsme ho z duvodu, ze je to pekne jmeno, jak pro malou holcicku, mladou slecnu i starsi pani.
můžete jí zpívat písničku Andulko, Andulko, Anduličko
Mně se Anna nelíbí vůbec, přijde mi že se Annám neříká jinak než Aničko a v dospělosti mi to prostě přijde divné.
A Eliška se mi taky vůbec nelíbí. Mám to spojené s Eliškou ze mlejna
Mně se třeba z českých líbí Ludmila, Milada, Šárka ![]()
@Božislava píše:
můžete jí zpívat písničku Andulko, Andulko, Anduličko
Tohle osloveni my moc nepouzivame, rikame ji Áňa, tak ji zacal rikat starsi syn a ujalo se to.
Ne! Sama se tak jmenuju a představování je děs. Anna je samo o sobě hezký, ale většina lidí se nahluchle zeptá: Hana? Dana? Jana? Anička zas zní moc dětsky, je ti padesát a furt jseš Anička. Jeden čas jsem se představovala Anča, to mi zas někdo sdělil, že to zní jak z kravína. Aňa, to je jak kdybych si hrála na Geislerovou. No a tak
Je pravda, že je to teď daleko častější jméno, než bývalo když jsem já byla dítě.
Libi, máme hned 2 v rodine, ale nedala bych právě z důvodu že je to jméno moc populární a ma už příliš nositelek.
Téma jen tak pro pobavení, líbí se vám jméno Anna?
Již několik let vede v oblíbenosti, tuším, několik roků se drží na prvním až třetím místě, tudíž je jasné, že se lidem líbí.
Mně ne. Jak to máte vy?
P. S. nelíbí se mi třeba ještě Anežka, ale Eliška, to už je jiná, to je pro mě hezké jméno, i když mně trochu evokuje lišku