Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ne nelíbí, stejně tak se mi nelíbí Jitka a Marie
Andula, Mařena, Jituše ![]()
@Klopotkova Překrásné jméno a pokud jednou budeme čekat holčičku Anička je jasná ![]()
@Anonymní píše:
@Klopotkova Překrásné jméno a pokud jednou budeme čekat holčičku Anička je jasná
Asi tak
Anicka je krasne ceske jmeno ![]()
Me se libi, ale v zakladnim tvaru, na ktery Anicky neslysi
. Takze se vsechny musi oslovovat Anicko a je to jak v materske skole. Je to takove povinne osloveni, jako Hane se musi rikat Hanko, Marii Marusko, jinak maji pocit, ze je clovek nema rad. Ale treba jsem natrefila na podobne povahy, ktere to tak mely, vzdy jsem zdrobnelinky dodrzela, aby nemely spatny pocit
.
@tulipán To se snadno s nadsázkou řekne, že jde o „povinné oslovení“. Jmenovala jsem se Hana, nesnášela jsem to proto, že mi to máma zhnusila. „Hana“ byla nadávka, vždy mi tak řekla pouze v největším vzteku, aby mě naštvala, jméno za trest. Takže pro mě to sice bylo povinné oslovení, ale ne proto, abych snad měla pocit, že mě má někdo rád, ale spíš proto, že mi nikdo nenadává. Měla jsem z toho takové trauma, že jsem se nechala přejmenovat. Proto i mně se jméno Anna vůbec nelíbí.
Omluva za anonym - citlivé údaje.
@Klopotkova píše:
Téma jen tak pro pobavení, líbí se vám jméno Anna?
Již několik let vede v oblíbenosti, tuším, několik roků se drží na prvním až třetím místě, tudíž je jasné, že se lidem líbí.
Mně ne. Jak to máte vy?P. S. nelíbí se mi třeba ještě Anežka, ale Eliška, to už je jiná, to je pro mě hezké jméno, i když mně trochu evokuje lišku
Jméno Anna a Anežka se mi líbí, Eliška ne.
@Anonymní píše:
@tulipán To se snadno s nadsázkou řekne, že jde o „povinné oslovení“. Jmenovala jsem se Hana, nesnášela jsem to proto, že mi to máma zhnusila. „Hana“ byla nadávka, vždy mi tak řekla pouze v největším vzteku, aby mě naštvala, jméno za trest. Takže pro mě to sice bylo povinné oslovení, ale ne proto, abych snad měla pocit, že mě má někdo rád, ale spíš proto, že mi nikdo nenadává. Měla jsem z toho takové trauma, že jsem se nechala přejmenovat. Proto i mně se jméno Anna vůbec nelíbí.
Omluva za anonym - citlivé údaje.
Vidíš, já to mám naopak, já nesnášela. ani a. aničko a trvala jsem na základním tvaru ![]()
Anna je hezké jméno, ale nikdo snad základní tvar při oslovování nepoužívá. Anička a Andulka se mi moc nelíbí.
Hana je hodně tvrdé jméno, ale oslovování Hanka je lepší a hezčí než Anička.
Anna je kraaaaasne jmeno. Ale “bohuzel”
se tak jmenuje ma uzasna tchyne
takze jej prehlizim, ac cekam s pritelem uz druhou dcerku