Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Anna se mi nelibi. Vubec nelibi.
Pokud nekdy jsem s nejakou Annou ve styku, oslovuji ji Andulko. Protoze Anicka se mi take nelibi.
Jedne me tete, tete Anne, se rika Anka, teta Anka.
@Wani chteli jsme ceska klasicka jmena
Maruska je navic po babicce
Anna je krtena . No a k Marii se nejvice hodi Anna pokrtena je Marie
Jinak v planu byla jmena Tereza, Alena, Helena, Apolena nebo Magdalena.
@Klopotkova Tak mě se Anna líbí, Anežka ne a Eliška už vůbec ne ![]()
Libi. Kdyz jsem byla mala tak jsem taky resila jak se predstavovat, ale pak jsem se na lidi vykaslala a zacala se predstavovat Anna (v neformalnim prostredi obcas i Anicka). Musi se to proste nosit hrde.
Sama jsem typ co lidi rada oslovuje zakladnim tvarem jmena, takze co.
Tak mladší je Anna, je po tchyni, která zemřela dřív, než jsme jí stačili říct, že jí čekáme, tchýně byla Anna krtena, dokud byla miminko, říkala jsem jí Andulko,to mi přijde optimální, teď ve dvou letech jí říkáme Ani, Ano,Anule, ono těch tvarů je dost.
Ale Anicko jí nerikame teda vůbec.
@medunka23 Ani nebo Aní taky používáme. Aničko taky skoro vůbec. Moc se mi líbí kolik jmen se dá vymyslet ![]()
@malákráličice píše:
Nelíbí. Vůbec nevím, jak je oslovovat, tak to končí u té zmiňované Aničky, která je pro dospělou ženu divná. Oslovení Anno je nevýrazné a žádná na něj neslyší.
To jo, je to podobné oposlouchanému souhlasu „ano“. Ano, Anna ![]()
Moje sestra je Anna a nemá své jméno moc ráda, hlavně třeba v detstvi řešila, jak se má predstavit do telefonu, měli jsme doma pevnou linku. Nyní žije v cizině, jeji přátelé ji tam říkají Enycka
Dost se tu řeší, jak pak říkat dospělé ženě, ale, když se nad tím zamyslím, nikdo mi neříká jménem v základním tvaru ani v mém, požehnaném, věku. A nikomu např. v práci. Máme tu Ivanu, ale nikdo jí Ivano neřekne, je to Ivča nebo Iva nebo Ivanka, já jsem Pavla a nikdo mi tak snad v životě neřekl, jsem Pavli, Pavlina, Pája. I dospělým ženám se říká zdrobněle a komu to vadí?
Ne, vůbec. Mám ji ve stejné skupině jako Blaženu, Boženu, Jarmilu, Bohumilu a samé takové podobné - pardon - hrůzy. Jméno pro starou bábu nebo pro nějakou vidlačku z kravína. A prosím ty, kterých se můj názor dotkne, mám příbuzné Anny, které mám moc ráda, a vůbec se tady nebavím o nějakých konkrétních osobách, ale čistě o jménu, u kterého jsem tu popularitu nepochopila nikdy, natož v poslední době.