Zkušenosti s Lindynette 20

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
52
9.11.18 19:08

Ahoj děvčata,
Lindynette beru od 18 let (čili 8 let, je mi 26). Váha mi šla určitě nahoru, ale netvrdím, že je to kvůli HA. Nicméně hubnout se mi nedaří, ani když jsem změnila návyky a začala se hýbat. Když už něco shodím, tak během chvíle to mám stejně zpátky.
Myslíte, že se až po tolika letech můžou projevit nějaké vedlejší účinky? Že by mi přestala vyhovovat po takové době?
Poslední dobou jsem totiž strašně náladová, všechno mě rozzuří nebo rozbrečí (i když přecitlivělost mám v povaze :roll: ). Co mě ale vadí hodně je, že mi pár měsíců otékají kotníky, celkově mě bolí kosti, jsem pořád unavená, i když jsem schopná spát 9 hodin, tak se budím ještě víc unavená než když jsem šla spát, po probuzení mám vždy oteklé oči. Co se týče libida, to je úplná tragédie :nevim: S přítelem spíme tak 2×/měsíc a to se do toho skoro nutím :think: Jsou mi úplně protivný jeho doteky :( Je fakt, že nějak extra náruživá jsem nebyla nikdy, ale tohle je fakt smutný skóre 8o :oops:
Přemýšlela jsem, že zkusím přestat brát, ale jsem strašně zhýčkaná tím, že si posouvám MS podle toho jak se mi to hodí, nedovedu si představit, nemít TO pod kontrolou :nevim: s ochranou bychom si poradili jinak, miminko zatím neplánujeme ;)
P.S. na žádném vyšetření jsem nebyla, ale co 3 měsíce chodím darovat krev, tak předpokládám, že když mě berou, tak zdravá jsem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
9.11.18 19:25

@Annie94 Já brala déle než ty a shodila jsem za tu dobu asi dvakrát a nějakou dobu to držela. Mám vyzkoušeno, že u mě je to nedostatkem pohybu a flakanim jídla. Co se sexu týká, tak jsem problém neměla, ale tím jak jsem cvičila pánevní dno, jsem to měla v pohodě. To, co popisuješ mně přijde hodně na blbou HA, i když jestli ji zobes jak lentilky a posunujes, jak se ti hodí, tak to asi může být problém.

A jinak možná to je ten problém. Chceš mít pod kontrolou svoje tělo a přitom ho hormony jen blbneš. Radím vysadit dřív než budeš chtít miminko, protože pak se z té nepravidelnosti zcvoknes. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.11.18 19:39

@P4ja no „zobání jak se mi chce“ právě praktikuju tak 4 roky. Že by se tělo ozývalo až teď? Mě právě nejde do hlavy, že takovou dobu dobrý a teď najednou? Tohle co jsem popsala trvá tak od letošního jara, zhruba…
Jinak když budu chtít vysadit, dělá se to „hned ze dne na den“, nebo je lepší dobrat plato?
Je pravda, že MS opravdu nemám pravidelně.. teda vždy když udělám pauzu tak 4.den přijde.. ale jednou beru třeba platíčko a půl-pauza-dvě platíčka-pauza-jedno platíčko-pauza-dvě a půl platička-pauza.. no prostě chaos :,(
Ale to co mě děsí nejvíc jsou ty „následky“ po vysazení. Vím, že kadá to snášíme jinak, ale u tebe bylo vysazení bez problémů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
9.11.18 19:53

@Annie94 No když bereš HA, tak nemáš MS. Prostě se spustí krvácení, když tělo zjistí, že už mu hormony nedáváš. Žádnou pravidelnost v tom nehledej. A když to zobes, jak se ti chce, tak se prostě krvácení spustí podle toho zobání.

Upřímně za mě je HA svinstvo a už bych jí nikdy nebrala, i když jsem s ní neměla problémy a vcelku v pohodě otěhotněla. Ale hodně jsem cvičila na porovnání hormonů. To raději cyklus, výkyvy nálad a energie než tohle.

Jinak, jak u tebe proběhne vysazení, nikdo neví. Záleží, jaký jsi měla cyklus před tím. A na spoustě jiných věcí. Někomu naskočí a otěhotní hned, jiný třeba ani za rok nemá vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.18 21:56

Je možné že jsem těhotná?

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Je možné že jsem těhotná i když pravidelně beru antikoncepci azalia. Mám 10 měsíčního syna kterého stále plně kojím a až do středy jsem brala tuhle ha. Přestala jsem ji brát po tom co jsme se rozhodli s přítelem že si nechám dát tělísko protože i při braní ha jsem občas špinila tak jsem dobrala balení a čekám na ms a ta se stále nedostavila. Zítra to bude týden co ji neberu :think:
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
13.11.18 09:08

@Martina7115 Jako, že bys za týden po vysazení hned měla ovulaci a byla teď těhotná? To myslíš vážně? Otěhotněla jsi někdy v sedmidenní pauze? A vůbec, jak můžeš hned čekat na pravidelnou MS, tu nemusíš mít ještě dlouho, když jsi ji po porodu ještě neměla a kojis. :zed:

Příspěvek upraven 13.11.18 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.18 09:18

@P4ja já dostala po porodu ms ještě v šestinedělí a menstruovala jsem normálně do doby než jsem začala brát antikoncepci. A protože se mi u ní stávalo že jsem krvácela i když jsem jí brala tak jsem to řešila s dr a ten mi řekl že v tom případě ji beru zbytečně protože nefunguje a klidně přez ní můžu otěhotnět a pro to jsem se rozhodla pro tělísko. A proto se takhle ptám protože když se mi párkrát stalo že jsem zapomněla tak ms přišla do 2 dnů a museli jsme používat ještě jinou antikoncepční metodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
13.11.18 09:22

@Martina7115 Tak psala jsi, že HA bereš pravidelně a o MS jsi nic nepsala, tak když nenapíšeš vše, tak to je pak těžké. A pokud ti tedy podle doktora nefunguje, pak asi ano těhotná být můžeš.

Jinak MS při braní HA nemáš. Jen tělo krvácí z vysazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.18 09:47

@P4ja no já to včera psala v takovém psychickém rozpoložení že jsem nad tím ani moc nepřemýšlela jak to píšu. Přítel totiž najednou vypustil otázku: A když je to přez prášky tak potrat bude zadara ne? No v tu chvíli by se ve mě člověk krve nedořezal, úplně mě to vykolejilo a naštvalo já bych totiž na potrat nikdy nešla a si toho je moc dobře vědom. My teda chceme ještě jedno dítě ale chtěli jsme počkat až prckovi budou tak 3 roky. Jestli to bude teď tak vím že se kvůli tomu chytnem ale nezájem. Sice mám strach že by to bylo takhle brzy po sobě ale věřím že by jsme to zvládli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
13.11.18 09:58

@Martina7115 Tak pokud dítě nechcete, resp jste se na něm nedomluvili, a doktor ti řekl, že prášky nefungují, tak nevím, proč se nechraníte i jinak. Vic,se na to napsat nedá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.9.21 20:15

Ahojky mám takový dotaz přestupuji z jiné antikoncepce na lindynette v lékárně mi dali tohle asi to bylo napsany v receptu nevím zda tomu věřit nebo ne, jestli to je to správné podle obrázku co sem se tak divala tak to vypadá jinak to balení prosím o radu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
1.9.21 21:47

Nechápu otázku… V minulosti jsem Lindynette brala a vypadala takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí