Zkušenosti s Lindynette 20

424
15.8.18 12:34

Ja ji beru roky a zatim v pohode. Pokracuji s ni i po porodu. Po vysazeni nebyl problem otehotnet. Nepribrala jsem po ni, a ani jsem neotehotnela pres ni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
15.8.18 12:39

ta samá zkušenost, během dlouhých let užívání teda jsem přibrala postupně pár kilo a samozřejmě to nemůže být jinou příčinou než praskama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.8.18 13:01

Brala jsem ji x let a taky v pohodě. JEště mně tady skoro celá krabička zbyla, kdybys chtěla. Rozhodli jsme se pro miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
15.8.18 13:08

:nevim: Já jí brala 7 let a 2 roky už nemohu otěhotnět a nemluvím o přibírání na váze :( ale nemusí to být tvůj případ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
15.8.18 13:15

Brala jsem ji asi 4 roky.. Během užívání této antikocepce, jsem hodně přibrala.. Při výšce 168 cm jsem vážila 67 kg. Není to nějak hrozné, ale dobře jsem se necítila.
Pak jsem ji přestala brát a spadla jsem na váhu pod 60 kg.
Antinu jsem brala v pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
15.8.18 13:18

Já ji brala 7 let a v pohodě. Po vysazení jsem otěhotněla za 7 měsíců. Po porodu jsem opět zacla brát 2 roky a pak po vysazení jsem otěhotněla prakticky hned. Takže žádný problém v ničem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
15.8.18 13:33

Jsou to hormony, takže může mít vedlejších účinků spousty - od přibírání, přes zhoršenou pleť, změny nálad, snížení libida až po problémy s otěhotněním po vysazení. Každé tělo na HA reaguje jinak a dopředu se nedá odhadnout, jak sedne zrovna tobě. Já ji kdysi brala asi 2-3 roky a změnila kvůli změnám nálad. Ted už jsem 6 let bez HA uplně a je mi líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.18 13:43

Me teda nesedla vubec, pribrala jsem, ztratila libido, mela jsem depky a kdyz mi začalo cukat oko, letela do kose

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9794
15.8.18 13:53

Brala jsem 4 roky a v nemocnici mi jí pak zakázaly :lol: Skončila jsem tam s hypertenzí, ale to by asi dopadlo po jaké kolik HA. Jinak jsem teda nepřibírala , jen ten tlak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
15.8.18 14:08

Ja ji beru už dlouho. Nikdy jsem po ni nepřibrala a neměla žádný problém. Po prvním vysazení jsem otěhotněla za 2 měsíce. Pak jsem ji brala znovu a po druhém vysazení jsem otěhotněla za 6 měsíců.
Já jsem spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
15.8.18 15:36

Brala jsem jí dlouhodobě a byla jsem spokojená. Měsíčky nebyly tak bolestivé, pleť byla čistější a trochu jsem zhubla (po vysazení jsem trochu přibrala, ale nemohu říci, že to bylo díky tomu vysazení). Poprvé jsem otěhotněla za 4 měsíce po vysazení a po druhé za 5 měsíců.
Bohužel při druhém těhotenství se mi zhoršily křečové žíly a po porodu jsem měla zánět povrchové žilní soustavy - dle doktora to bylo díky kombinaci porodu a HA, takže ji už nějakou dobu neberu. Doma mi zbyly dvě plata (spotřeba 12/2019), takže kdyby jste měla zájem, napište mi prosím SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
16.8.18 13:31

Brala jsem ji skoro 10 let a žádné problémy jsem neměla, ani jsem po ni nepřibrala, pleť jsem měla krásnou. Jelikož mám problémy s metabolismem, říkala jsem doktorce, že chci nějakou šetrnou, u které je menší riziko, že bych přibrala. Říkala mi, že se nemusím bát, že je to antikoncepce s minimem hormonů a že se po ni nepřibírá. Akorát po vysazení to byla a bohužel stále je katastrofa. Jsou to už 2 roky a moje pleť je 100× horší, než v pubertě a nemůžu se toho za nic zbavit. Nejdřív jsem si myslela, že se mi čistí tělo, ale nelepší se to :roll: otěhotnět se mi podařilo na druhý pokus, ale s tím, že jsem ji už 2 roky před tím přestala brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.8.18 18:07

Krasny den damy,

mela bych na vas takovy intimnejsi dotaz. brala jsem vice nez rok HA Lindynette 20. ted jsme se s pritelem dohodli ze ji vysadim a pokusime se o mimco. posledni prasek jsem si brala 6.8 a hned 8.8 jsem dostala menstruaci. on te nedele jsme se nekolikrat milovali (a dokonce pri jednom milovani si pritel vsiml zmeny struktury sekretu :oops: ). behem toho prvniho tydne po menstruaci me parkrat bolelo v podbrisku na jedne strane. ted v pondeli jsem zacala lehce spinit. nejdriv jakoby tmave hneda a ted jen ruzova barva. ale opravdu jen lehoucce. v podstate to vnimam pouze po pouziti toalety. bricho me neboli. mame ted trochu problem ktery resime a nejsem si jista jestli jsem nahodou neotehotnela. nebo jestli je to jen z nervu. ve 20 jsem samovolne potratila ve 4 mesici a nerada bych neco zanedbala. myslite si ze to je jen nerovnovaha hormonu nebo je mozne ze cekam mimco? menstruaci cekam az zacatkem zari a jestli se nedostavi jdu hned k doktorce. spis me to nejak zarazilo a nevim na koho se obratit. dekuju predem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
22.8.18 21:54

Pokud nedorazí měsíčky, tak si udělej TT a uvidíš… Stejně by se teď nedalo nic dělat (kdybys byla těhotná a něco bylo v nepořádku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.11.18 19:08

Ahoj děvčata,
Lindynette beru od 18 let (čili 8 let, je mi 26). Váha mi šla určitě nahoru, ale netvrdím, že je to kvůli HA. Nicméně hubnout se mi nedaří, ani když jsem změnila návyky a začala se hýbat. Když už něco shodím, tak během chvíle to mám stejně zpátky.
Myslíte, že se až po tolika letech můžou projevit nějaké vedlejší účinky? Že by mi přestala vyhovovat po takové době?
Poslední dobou jsem totiž strašně náladová, všechno mě rozzuří nebo rozbrečí (i když přecitlivělost mám v povaze :roll: ). Co mě ale vadí hodně je, že mi pár měsíců otékají kotníky, celkově mě bolí kosti, jsem pořád unavená, i když jsem schopná spát 9 hodin, tak se budím ještě víc unavená než když jsem šla spát, po probuzení mám vždy oteklé oči. Co se týče libida, to je úplná tragédie :nevim: S přítelem spíme tak 2×/měsíc a to se do toho skoro nutím :think: Jsou mi úplně protivný jeho doteky :( Je fakt, že nějak extra náruživá jsem nebyla nikdy, ale tohle je fakt smutný skóre 8o :oops:
Přemýšlela jsem, že zkusím přestat brát, ale jsem strašně zhýčkaná tím, že si posouvám MS podle toho jak se mi to hodí, nedovedu si představit, nemít TO pod kontrolou :nevim: s ochranou bychom si poradili jinak, miminko zatím neplánujeme ;)
P.S. na žádném vyšetření jsem nebyla, ale co 3 měsíce chodím darovat krev, tak předpokládám, že když mě berou, tak zdravá jsem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí