Líné miminko

4239
7.6.09 11:59

Líné miminko

Zdravím všechny maminky :-)

holky prosím poraďte, nebo mě uklidněte, nebo já nevim :roll: asi potřebuju trochu uklidnit..............
Vždycky si říkám, že nebudu zakládat novou diskuzi, ale zase mě to přemohlo… :oops: :roll:

Vím, že každé miminko je jiné, každé vyzrává a vyspívá jinak-to je jasné…a také to, že platí-HLAVNĚ NESROVNÁVAT…ale chtěla bych prostě znát zkušenosti maminek s těmi „línějšími miminky“

Naše malá, když se mi v porodnici při přebalování točila z jednoho boku na druhý, tak mi tchýně a moje mamka říkaly:„Jééé na tu budeš muset dávat brzo bacha, aby se ti odněkud neskutálela“..................
Jo velkej prt :roll:

První dcerka-o té jsem si myslela, že byla lenoch(neměla jsem tenkrát moc informací) pač si pamatuju na ségru, která je o 8 let mladší, jak jsme jí tenkrát ve 3 a půl měsících našli pod válendou, protože se tam prostě odšoupala(pozadu) a to velmi rychle, celkově byla neskutečně až neuvěřitelně šikovná, i její dětská doktorka nad ní kroutila hlavou-to byla ségruša......A já jsem svou první dcerku podvědomě srovnávala s ní a myslela si, jak je líná…a teď terpva po těch letech jsem zjistila, že byla vlastně šikula a některé věci dělala i o fous napřed..

Ale jde mi o druhou dcerku-to je prostě takovej pohodář, furt se usmívá(pokud není unavená, to je pro ní horší než hlad) ale nějaká aktivita :roll: .....no nic moc :roll:
Včera jí byly čtyři měsíce-koně naštěstí pasem, ale jinak nic jinýho........
Je fakt, že mi malá připadá pěkně vyčůraná, pač už dřív , když jsem si jí pokládala na předloktí, tak jak je vždycky natěšená na šmakec, tak to si sama přitahuje hlavu a napíná se, jako kdyby chtěla dělat sklapovačky…nebo když jí nosím a položím, tak se vzteká, pač by se chtěla nosit a pozorovat, tak když jí položím, tak taky jako zatíná hlavu a napíná nohy-a vzteká se, jako by chtěla říct:Mámo vem mě...................
Ale za prsty se přitahovat nemá zájem, o nějakém otáčení už vůbec nemůže být řeč......ale to vím, že máme ještě chvíli čas
prostě jde mi o to, jestli se takové dítko začne o pohyb zajímat samo až bude ten jeho čas, nebo je nutná nějaká rehabilitace..............

Já si pořád říkám, že nejlepší motivace je pro takové dítko zvědavost, tak jí zkouším podtrkovat různé věci, které nezná a dávat jí na taková místa, které nezná, jestli jí to donutí se trochu namáhat a alespoň se točit na bok, ale malá všechno obhlídne, vykroutí si hlavu do všech stran i za sebe, ale pak si zase spokojeně leží jak placka a zabývá se věcmi, které má nejblíž..........................

Prostě nevim, čim to je-jestli je prostě nevyzrálá, nebo fakt líná......jakou máte zkušenost u svých dětiček............
Napište mi prosím.............

Omlouvám se za dlouhý román...................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
7.6.09 12:09

Ahoj.nějak jsem nepochopila co řešíš,mě přijde tvá holčička jako šikulka.Když se pase tak je to uplně v pohodě a vubec nesrovnávej podle toho co kdy dělá a jakej bude její další vývoj.Náš maty byl taky línej pást začal pozdě ale zato brzo lezl a brzo chodil :wink: .
Do ničeho jí nenut vždyt se ještě naotáčí,nalítá atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
7.6.09 12:10

Ahoj,

myslim si, ze po ctyrmesicnim miminku chces hodne. Na nejake pretaceni ma cas do pul roku, az pak se to resi rehabilitaci. Pritahovani za prsty se nema delat vubec, dela to jen doktorka, protoze tim nejrychleji zkontroluje, jestli ditko udrzi hlavicku a to se doma trenuje prave pasenim koniku!!! Ano, dcera se mi pretacela ve ctyrech mesicich, ale bylo to brzo a prave diky neposilenym svalum to delala absolutne spatne a musely jsme cvicit Vojtovku. To, ze se dite dost hybe, nekam se presune, atd. neznamena, ze to dela spravnym zpusobem.

Po dvou detech si myslim, ze nejlepsi je nechat dite lehavat na hraci dece, dat tam hracky nebo hrazdicku a proste dovolit pohyb. Mozna trochu motivovat, ale to az kolem toho pul roku, kdyz si myslis, ze by mohl byt problem…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
7.6.09 12:16

Dito , tak podle tveho popisu by nas Domca byl megalenoch :lol: :lol: :lol:
Pasl teda docela obstojne, tak od 2 mesicu, ale nikdy se nepritahoval ani nezvedal hlavicku (kdyz byl na zadickach), jak to nektera miminka delaji, jak jsem videla treba u Dr., skoro se neotacel na bok, zacal az tak v prubehu 5.mesice a na brisko se poprve otocil presne v 6 mesicich :lol: 8) Jinak to byla moje buchta, co lezela na zadech a smala se :lol: :lol:
To nemluvim o pokracovani (sezeni, lezeni, chozeni uz vubec ne..) :wink:
Takze bych to neresila 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
7.6.09 12:23

Náš syn byl megapohyblivý, taky nic moc, když musíš být pořád ve střehu a u sousedů byl úplně stejně starý chlapeček, který opravdu do roku jenom ležel a kopal nohama, pak během měsíce udělal vývojový skok a ve 13 měsících byli na tom oba kluci úplně stejně. Já bych tomu dala čas, to se srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
7.6.09 13:50

Holky děkuju za reakce :huban:

Tak jste mě uklidnily.....nechtěla jsem vypadat jako máma, která má na dítě přehnaný nároky-to mě mrzí, že to tak vyznělo.......................................ale šlo mi přesně o to, co jste psaly, že existují i miminka, kterým je dobře na zádíčkách a usilovně nemají potřebu se někam dolovat a za něčím škrábat-tak moc díky........

je teda fakt, že to přitahování(trakce) netrénuju-vím, že se to s miminky nemá dělat-ale nikdy jsem právě moc nepochopila, co tím doktor sleduje..a jestli sleduje, že to mimčo drží hlavu a nepadá mu do zadu, tak to jsem ráda, pač kdykoli malou beru a zvedám, tak hlavu drží v jedné ose s páteří a zatíná krční svalíky, jako by mi chtěla pomoct-tak to je šikulka(to se jí tímto v duchu omlouvám)

A všem moc díky…to víte někdo je poplašňák jako já.....a ty jejich zatracený tabulky(doktoři) kteří děti škatulkují a jak něco není dle tabulek, tak už vás honějí po vyšetřeních a rehabilitacích(samozřejmě něco jiného je, když má dítko nějaký problémek-osvojuje si některé věci špatným způsobem a pod.,) jak psala Terik..................
Mmch-moje sestra o které jsem se zmiňovala, byla až extrémně pohyblivá a napřed ve vývoji a nedávno absolvovala několik vyšetření na neurologii,CT a nevím co ještě :roll: , pač má několik let bolesti hlavy…no a přišly jí na to, že má krční páteř nějak posunutou, bo co, že ty obratle má prostě špatně…nevim, jak to vysvětlit-no takže jsme se s mamkou zhrozily, že je to možná tou její přílišnou aktivitou, kterou měla jako miminko…kdoví :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
7.6.09 13:54

Ve 4 měsících je normální, že pase jenom koně. Podle tabulek je přetáčení dovednost 6. měsíce, takže má hromadu času. Oba moji kluci byli, co se týče motoriky, průměrní a přetáčet se začali někdy v průběhu po 5. měsíci.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.6.09 20:55

Tak třeba tě uklidním:
naše Hany se přetáčela až někdy mezi 7. a 8. měsícem a do 11. měsíce jen ležela na břiše a dělala „letadlo“. Teď během 3 týdnů se naučila sedět, lézt po kolínkách a dokonce se stavět k nábytku. Byla jsem z ní nešťastná. Teda - ani ne tak z ní jako z doktorů, kteří se tvářili, jako by to byla hrozná tragédie, že se dítě nevyvíjí podle tabulek. Věřím tomu, že za dva tři měsíce na tom bude úplně stejně jako mimina, která lezou od 5 měsíců a chodí od 7 ;)
Takže klííííííd!!!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
7.6.09 21:54

Souhlas s julje, taky jsme nebyli „do tabulky“ . Hlavně žádný stresy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
7.6.09 21:57

Bud v pohodě,malá má 7 měsíců a teprv se začala přetáčet na břicho,je líná,je to pro ni námaha,protože od mala nesnáší polohu na břichu,ale ted se snaží,sama jsem zvědavá jak to s náma půjde dál :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.6.09 22:03

Takže, kdyby to mělo být podle tabulek:
Na zádech:
Miminko tě sleduje a směje se. Hraje si s ručičkama. 4 měsíční dítě má natahovat ruku za hračkou - nemusí jí uchopit. Sahá si na bříško, popřípadě na kyčle. Natahuje ručičku za hračkou, kterou má položenou vedle sebe - nemusí jí uchopit. Ještě nešahá ručičkou přes střed- tzn. pravou rukou do levé strany. Pokud jí přitahuješ za ruce - počítá se do 45st nad podložku a ještě se musí držet správně, tak má zvedat i hlavičku. Nemá viset - hlavička.
Miminko se vůbec nemusí natáčet na bok natož na břicho.

Na břiše-
pase koníčky s hlavou bez záklonu. To se pozná, že nemá vzadu na krku rýhu mezi svalama(kůží). Rozhodně nemusí sahat po hračce, houpat se na kolínkách. Natož otáčet na záda. Nožičky by měly být volně natažené na podložce a ne pokrčené pod miminkem. Pokud teda už není napřed a nejde do houpání na kolínkách. Může se pokoušet opírat se o natažené ruce, ale nemusí.

Co bys po Tvém dítěti chtěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
8.6.09 09:18

Ditto: neblbni :)
Naše Eli krom jakžtakž pasení koníků-což provádí se šíleným hekáním :lol: ,nedělá taky nic. Hlavičku jsem zvedat zkoušela,ale ještě to nemá smysl,nepřitáhne se,na bok ji zkouším pokládat,ale spíš ji učím ten pohyb,sama od sebe absolutně nic.
A přitom je to šídlo,po všem chmatá,bere si do pusy,kope nožičkama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.6.09 11:46

Dito, já mám také pocit, že mám doma lenocha, tak jsem s ním začala chodit na cvičení na balónech a vidím, že tam jsou na tom ostatní děti úplně stejně, ne-li hůř a některé samosebou i líp :wink: A cvičitelka každého tak pěkně chválí - takže doporučuji něco podobného jen pro tvůj klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
8.6.09 11:53

No Gino , asi zalezi na oblasti, kde cvicis :lol: :lol: U nas na cvicu je na tom vetsina deti lip nez Domca, i mladsi :lol: :lol: Driv jsem to hrozne resila a ted uz je mi to jedno :wink: A taky vypada a vypadal mensi a mladsi, takze nastesti se nikdo nepodivoval, ze se nepretaci/neleze/nesedi a tak :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
8.6.09 12:25

Holky dík..........teď si připadám jako máma macecha :oops: :oops: :lol:

Ne fakt- díky moc :huban:

Befi ty vždycky ty moje diskuze vyčenicháš :lol: :lol: :lol: jak to děláš???? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí