Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, prosim o pomoc, malymu se udelalo novorozenecke akne. Nejdriv jen na tvaricce, dostali jsme na to od doktorky zinkovou mast, ale prijde mi, ze je to spis horsi nez lepsi a uzt to ma po celem obliceji. Vypada to fakt desne. Nemate nektera tip, co na to? nebo alespon kdy to zmizi? predem moc dekuju!
Báro, v porodnici mi doporučovali oplachovat černým čajem, že to pěkně vysuší, ale nezkoušela jsem to - obě holky to měly jen malinko. Zmizelo to během pár týdnů.
R.
Ahoj Baru, nám MUDr. doporučila Excipial - buď lotio nebo mast s mandlovým olejem. Neboj, ono to časem zmizí
Ahoj,M.
Zmizelo to asi za 2-3 týdny, ale nemyslím, že by to bylo po tom mazání zinkovou mastí
Asi to má svůj čas, zmizí to samo a je jedno, čím se snažíš to ovlivnit…
male zmizelo az po tretim mesici,i kdyz jsme mazali,zdalo se to nekonecne:)
My mazali Excipial krémem a když to měl nejhorší tak nám dr. napsala Bactroban. Myslím, že to zmizelo během dvou týdnů.
Tak nás to trápilo také. Nejprve jsem si myslela, že jsou to potničky, ale bylo to asi to akné. Diskuse o tom tady: https://www.emimino.cz/modules.php?…
Pak jsem dostala vzoreček toho krému „Bioderma Atoderm po zinc“ a do 4 dnů pravidelného mazání (vždy když se mi zdál být zase vysušený, mazala jsem) měl Tomášek pleť hladkou jako prdelku. ![]()