Od kdy papučky na doma?

363
4.6.09 20:20

Od kdy papučky na doma?

Ahojky holky,
chtěla bych se zeptat, kdy dávat nebo jestli vůbec nějaké papučky. Matyášek se po mě vyplazí, drží se, stojí a hopsá. Chce všechno koumat :D Mám mu koupit papučky nebo ho nechat stát v ponožkách? Aby si neničil klenbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
4.6.09 20:52

Ahojky,
pokud se rozhodneš dávat papučky, tak určitě až začne sám chodit, né dříve.
Nám papučky doktorka doporučila, protože máme doma koberce. Ale názory jsou různé, četla jsem na netu, že se papučka mají dávat, když je podlaha tvrdá (lino, parkety atd.), takže si vyber.
Já jsem malému papučky koupila, ale dávám je málo, protože se malému v nich potí nožička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
4.6.09 20:52

Ahoj Anetosko, tak my koupili bačkůrky z bezpečnostních důvodů asi před 14 dny. To si Áňa začala stoupat. Je fakt, že to je zatím vše co dělá, nemá vůbec žádné tendence chodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
4.6.09 21:00

Ahoj,
nedavno jsem si psala maily s ortopedem,ten rika ze davat jak ditko zacne obchazet nabytek.
Klenbu si neznici deti maji asi do 2 let veku klenbu vycpanou tukem,ten se postupne ztraci,proto ani zadne detske boticky nemaji klenbu nijak moc tvarovanou.
Jde spis o vytaceni nozicek do stran-nebo do vnitr,naslapovani na vnitrni nebo vnejsi cast,chozeni po spickach a td,tomu ma ta botka zabranit.

Vlastne rikal ze chozeni na boso by take pro tyhle prcky bylo fajn(nekdo rika vzdyt je to prirozene..)on mi prave vysvetlil ze je to sice prirozene ale po prirozenem povrchu ktery uz z naseho zivota temer vymizel(trava,kaminky,pisek..)takze nase „plovoucky“,lina,dlazby,koberce tam vsude je to pro tu vyvijejici nozku dost obtizny aby rostla jak ma..(a nakonec i pro tu klenbu..)

Jsem se rozepsala :oops: ale jen tlumocim co mi bylo receno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.6.09 21:02

nám mudra říkala, dokud nechodí, protiskluzové ponožky, až začne opravdu chodit, teprve botky a to sandálky…

a na zahradě, na nerovném povrchu co nejdříve bosky - dobré pro klenbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
4.6.09 21:22

My máme koberce a zatím jen stojí. Nemá ještě tendenci chodit. Raději jsem si říkala, že napíšu zkušeným a zasloužilím maminkám na emimino :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
4.6.09 21:33

Anetosko-ja nejsem ani jedno :lol: ani druhy,ale neziju v CR a tady to nikdo neresi ,tak si nechavam prvni botky posilat z CR.
Tak jsem se radeji zeptala odbornika jak to je,jestli zbytecne neplasim a pry nee :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
4.6.09 22:18

Až začne víc chodit, než lozit. Tj. když bude chtít hračku, tak si pro ni dojde a nepůjde po 4. Zkus si obout papuče a s nima lozit po 4 - sama uvidíš, jak nepřirozeně vytáčíš nohy. Pokud si stoupá, tak stačí protiskluzové ponožky.
Podle naší dr. nemusí být papučky, když jsou v celém bytě koberce. My máme kombinaci koberec, plovoučka, dlažba a papučky nosí - kožené sandálky.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
5.6.09 09:56

Ahoj,

podle naší MUDr. (a já se s tím stotožňuji), nejsou papučky vůbec potřeba. Nožičce nevadí, když je přes den doma bosky. Pokud ale máte studené podlahy (např. dlažbu), tak vhodné budou, aby se ti nenachladil. Nebo to lze řešit silnějšíma ponožkama s protiskluzem.

Takže my papučky nepraktikujem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
5.6.09 11:52

ahojky,

dokud malá neobcházela víc nábytek tak jsme si vystačily s protiskluzovýma ponožkama. pak dostala sandálky, první papučky až někdy v roce a půl. stejně ale většinou běhá doma jen v ponožkách, protože papuče si zouvá. snad jen ve školičce v nich vydrží celou dobu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
5.6.09 13:57

ahoj,
já teda všude četla, že se mají papučky dávat tehdy, když dítě převážně chodí-víc jak leze. takže jestli už ti pilně obchází většinu dne nábytek a leze málo, tak bych je rozhodně koupila. samo kotníčkové, nejlépe kožené, protože ty textilní vůbec nedrží kotníka jsou vevnitř rovné-nedrží klenbu-v podstatě jsou nanic. kožené mají tvarovanou stélku, drží klenbu a dobře kotník. na zimu kupuju kož.papučky a na léto kož.sandálky /na doma./

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
5.6.09 20:57

Máme teda všude koberce až na kuchyň a chodbu, tam máme lino. On zatím jen stojí, přidržuje se mě nebo nábytku. Zatím nechodí a myslím si, že tak rychlé to nebude. Děkuji mnohokrát za rady, moc jste mi pomohly. Já mám právě plochou nohu a bez zdravotních nazouváku bych doma nemohla existovat. :( Proto jsem raději potřebovala vědět, co a jak abych malýmu nezkazila nožku. :( Nechtěla bych aby dopadl jako já. I když nevím, i manža má plochou, tak jestli to nezdědí - teda jestli to jde??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
5.6.09 20:57

Ahoj,
ja to mam uplne stejne jako Zubr, i souhlasim s tim, co napsala. Domca obchazi nabytek a vsechno jak divej, ale jak neco potrebuje, tak si proto doleze po 4 a kdyz jsem zkousela ty backurky, tak pekne blbe vytacel nozky, takze mu je rozhodne nedavam 8) Mame silnejsi protiskluzky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí