Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj při večeru,
vybírám lino do obýváku. Předběžně mám vybráno, ale ještě bych si ráda ujasnila specifikace - třeba tloušťku, nášlapnou vrstvu atd.
Budeme jej pokládat na původní dřevěnou podlahu (není prostor - časový ani finanční řešit vybouchání původní mozaiky a vylití podlah).
Jedno mnou vybrané má tloušťku 2,50 mm, a nášlapná vrstva 0,70, úprava povrchu PUR a udávají ho, jako zátěžové.
Další má tloušťku 3mm, nášlap 0,35mm, upravu povrchu PUR a podklad filc - udáváno je jen jako bytové.
Já vůbec netuším, jak se v těch milimetrech orientovat
@carambol odkud máš vzorník? Tam Ti měli ukázat vzorky vhodné do obýváku, včetně vysvětlení a specifikace, tloušťky, vrstvy, údržby…
Vysvětlí to podlahář nebo kdo bude pokládat? ![]()
My jsme zadali požadavek a dostali na výběr vzorníky, lišily se i cenově…
@ivik21 píše:
@carambol odkud máš vzorník? Tam Ti měli ukázat vzorky vhodné do obýváku, včetně vysvětlení a specifikace, tloušťky, vrstvy, údržby…Vysvětlí to podlahář nebo kdo bude pokládat?
My jsme zadali požadavek a dostali na výběr vzorníky, lišily se i cenově…
Pokládat budeme sami - teda kolega, kamarád. Jinak jsem vybírala v brenu
@carambol no a ze vzorniků pro určitou zátěž? Zkus si vyhledat ten vzorek na netu a porovnej ![]()
@ivik21 píše:
@carambol no a ze vzorniků pro určitou zátěž? Zkus si vyhledat ten vzorek na netu a porovnej
Já si prošla obchod, věděla jsem, že chceme šíři 4m, aby bylo lino z jednoho dílu…
vybrala dekor, co se mi líbí…
a doma pak projížděla nabídku, ve stejné šiři a dekoru…a ceny a specifikace se liší…
Zajímal mě nějaký standart, který napoví
@carambol 0,7 nášlap je vysoká zátěž, je to dobrá kvalita dává se i do kanceláří, akorát pozor, většina výrobců nedává záruku, pokud lino není nalepené, tedy můžete si ho dát na volno, ale bez záruky!
@lucillee píše:
@carambol 0,7 nášlap je vysoká zátěž, je to dobrá kvalita dává se i do kanceláří, akorát pozor, většina výrobců nedává záruku, pokud lino není nalepené, tedy můžete si ho dát na volno, ale bez záruky!
a ten filc pod tím linem je důležitý???
Jedno je bez filcu, ale má vyšší nášlap. Druhé s filcem, ale nášlap je nižší
Muzes sem hodit vyrobce a nazev toho cos vybrala?
Jinak je treba si taky uvedomit, ze pokud nemas podklad rovny, lino se mu prizpusobi a bude to vedet… budes pod lino davat nakou vrstvu?
@carambol píše:
a ten filc pod tím linem je důležitý???Jedno je bez filcu, ale má vyšší nášlap. Druhé s filcem, ale nášlap je nižší
je to v podstatě taková izolace, kročejová, tepelná, lino bude měkčí při našlápnutí ale nutné to není, je i takový mýtus, že ten filc utlumí nerovnosti podkladu, ale to je blbost, do pár měsícl se ukážou. Pokud máte třeba pejska, volila bych raději vyšší nášlap. Jinak pokud nebudete dělat podkladovou stěrku tak obecně musíte počítat s tím, že se vám časem může prorýsovat nerovnost té původní podlahy do lina a bude vidět.
První a druhý odkaz nejvíc je ve výběru.
Pod lino netuším co dát a jestli to má smysl.
http://www.koberce-breno.cz/…l-golden-oak
@carambol Jinak z Brena bereme, tak znám většinu materiálů a mohu doporučit třeba Ambient-vynikající, vysoce kvalitní, i v chodbách v paneláku nebo kancelářích vydrží léta krásné. Hoď sem kdyžtak typ/název lina
@lucillee píše:
je to v podstatě taková izolace, kročejová, tepelná, lino bude měkčí při našlápnutí ale nutné to není, je i takový mýtus, že ten filc utlumí nerovnosti podkladu, ale to je blbost, do pár měsícl se ukážou. Pokud máte třeba pejska, volila bych raději vyšší nášlap. Jinak pokud nebudete dělat podkladovou stěrku tak obecně musíte počítat s tím, že se vám časem může prorýsovat nerovnost té původní podlahy do lina a bude vidět.
Ne ne, hafana nemáme.
Jsme v prvním patře (přízemí), pod náma už jsou jen sklepy, které jsou zateplené.
@lucillee píše:
@carambol Jinak z Brena bereme, tak znám většinu materiálů a mohu doporučit třeba Ambient-vynikající, vysoce kvalitní, i v chodbách v paneláku nebo kancelářích vydrží léta krásné. Hoď sem kdyžtak typ/název lina
to je ten první odkaz abinent golden oak 696L
@carambol za mě rozhodně Ambient http://www. koberce-breno. cz/…l-golden-oak je to výborný produkt. Ale zase do domácnosti nemusí být tak vysoký nášlap, záleží do jaké místosti-zda předsíň, obývák nebo ložnice, jestli se tam zouváte, jezdí tam kolečková židle, zda máte psa…
@carambol píše:
to je ten první odkaz abinent golden oak 696L
No já bych šla do toho ambientu, na filc bych se vykašlala, je to takový přežitek z dob minulých…