Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucillee píše:
@carambol za mě rozhodně Ambient http://www. koberce-breno. cz/…l-golden-oak je to výborný produkt. Ale zase do domácnosti nemusí být tak vysoký nášlap, záleží do jaké místosti-zda předsíň, obývák nebo ložnice, jestli se tam zouváte, jezdí tam kolečková židle, zda máte psa…
Joo to je ten muj prvotní favorit.
Zatím se jedná o obývák…postupně chceme stejnou podlahu do kuchyně i vchodové chodby, aby byla všude stejná. Jen teď nemám tolik financí(koupili jsme byt před týdnem), abych udělala vše najednou.
@carambol píše:
Joo to je ten muj prvotní favorit.Zatím se jedná o obývák…postupně chceme stejnou podlahu do kuchyně i vchodové chodby, aby byla všude stejná. Jen teď nemám tolik financí(koupili jsme byt před týdnem), abych udělala vše najednou.
Akorát pozor na to, když budete dokupovat později, barva se může drobně lišit a rozdíl by byl vidět pokud byste napojovali. Prostě jak je to jiná šarže, už negarantují, že bude úplně totožné.
@carambol já myslím, že nášlapná vrstva 0,35 mm je do obýváku dostačující… 0,70 mm si myslím, že už je zbytečně moc, samozřejmě, pokud neřešíš cenu, tak klidně můžeš dát i tu vyšší. Filc slouží jako tepelná izolace.
@lucillee píše:
Akorát pozor na to, když budete dokupovat později, barva se může drobně lišit a rozdíl by byl vidět pokud byste napojovali. Prostě jak je to jiná šarže, už negarantují, že bude úplně totožné.
mnooo tak drobný rozdíl v odstínu budu akceptovat. Pořád lepší, než každá místnost totálně jiný dekor a barva
@Ibi píše:
@carambol já myslím, že nášlapná vrstva 0,35 mm je do obýváku dostačující… 0,70 mm si myslím, že už je zbytečně moc, samozřejmě, pokud neřešíš cenu, tak klidně můžeš dát i tu vyšší. Filc slouží jako tepelná izolace.
ten vyšší nášlap je dražší, než ten nižší. Ale asi proto, že nižší nášlap má ještě ten filc
@carambol píše:
mnooo tak drobný rozdíl v odstínu budu akceptovat. Pořád lepší, než každá místnost totálně jiný dekor a barva
jj někde to může vypadat blbě, ale není to samozřejmě až tak strašné, jen abys věděla, že se s tím musí počítat.
@carambol píše:
jj někde to může vypadat blbě, ale není to samozřejmě až tak strašné, jen abys věděla, že se s tím musí počítat.
@lucillee píše:
NJ, není zbytí. Vycimbali jsme veškeré peníze za byt a převody, realitku atd…
A mám v rezervě 10 na podlahy - dětský pokoj - zatím koberec. A obývák - ten hlavně, máme obří sedačku, kterou tam dostaneme rozloženou a pak už by s ní nebylo kam hýbat.
Kuchyň a chodba se dodělají pak
@carambol píše:
NJ, není zbytí. Vycimbali jsme veškeré peníze za byt a převody, realitku atd…
A mám v rezervě 10 na podlahy - dětský pokoj - zatím koberec. A obývák - ten hlavně, máme obří sedačku, kterou tam dostaneme rozloženou a pak už by s ní nebylo kam hýbat.
Kuchyň a chodba se dodělají pak
to je jasné! zrovna ty krytiny se dají udělat kdykoli ![]()
Chtěla jsem nechat i odborně položit, ale cena 150 za metr čtvereční - mno asi néééé
@carambol píše:
Chtěla jsem nechat i odborně položit, ale cena 150 za metr čtvereční - mno asi néééé
Jen pokládka? No to je dost
A budete to mít lepené nebo ne?
@lucillee píše:
Jen pokládka? No to je dostA budete to mít lepené nebo ne?
Vzhledem k tomu, že je to místnost 6×4 metry a pod linem zůstane dřevo, tak asi jo. To už nechám na kamarádovi, co bude lepší
Rozhodně podlepit. Taky jsme pokládali lino, bohužel jsme ho nelepili a asi po půl roce se začalo hodně boulovat.
@carambol A ta dřevěná podlaha vypadá jak? nevyplatilo by se půjčit brusku a nalakovat to?
Jinak třeba by vám mohlo pomoci toto:
Jsou tam celkem dobré info
@Malaga píše:
@carambol A ta dřevěná podlaha vypadá jak? nevyplatilo by se půjčit brusku a nalakovat to?
Jinak třeba by vám mohlo pomoci toto: Jsou tam celkem dobré info
Jsou to takové čtverečky, které jsou poskládané z malých pásků - staré, co se dělávalo dřív.
Za broušení a lak chtějí cca 550 za metř čtvereční a hlavně ani vzhledově se mi tento typ podlah nelíbí.