Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
naskoci tabulka, ktera ma dve zalozky, general a backtrace, v tom backtrace je siene dlouhy zapis, to sem zkopiruju, ale je toho silene moc
(no debugging symbols found)
Using host libthread_db library „/lib/tls/libthread_db.so.1“.
(no debugging symbols found)
[KCrash handler] #5 0×b645e5a0 in rawmemchr () from /lib/tls/libc.so.6 #6 0×b6454114 in _IO_str_overflow () from /lib/tls/libc.so.6 #7 0×b6448e3d in vsscanf () from /lib/tls/libc.so.6 #8 0×b644423e in sscanf () from /lib/tls/libc.so.6 #9 0×b7d18364 in RarReader::fill () from /usr/lib/libmwn.so.3 #10 0×b7d1323b in registerRarFileTypes () from /usr/lib/libmwn.so.3 #11 0×b7c851cb in ArchiveFactory::readArchive () from /usr/lib/libmwn.so.3 #12 0×b7c8ad07 in CArchiveCacheElement::open () from /usr/lib/libmwn.so.3 #13 0×b7c8afc2 in CArchiveCache::getElement () from /usr/lib/libmwn.so.3 #14 0×b7ecb616 in CCopyProgressDlg::CountFolder () from /usr/lib/CopyAgent.so.0 #15 0×b7ecbd21 in CCopyProgressDlg::DoStuff () from /usr/lib/CopyAgent.so.0 #16 0×b7ed9963 in CCopyProgressDlg::qt_invoke () from /usr/lib/CopyAgent.so.0 #17 0×b6bfdd4f in QObject::activate_signal () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #18 0×b6f86ee3 in QSignal::signal () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #19 0×b6c1d8d2 in QSignal::activate () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #20 0×b6c252a4 in QSingleShotTimer::event () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #21 0×b6b95c26 in QApplication::internalNotify () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #22 0×b6b97a43 in QApplication::notify () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #23 0×b72ff80e in KApplication::notify () from /usr/lib/libkdecore.so.4 #24 0×b6b29421 in QApplication::sendEvent () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #25 0×b6b88623 in QEventLoop::activateTimers () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #26 0×b6b3d76f in QEventLoop::processEvents () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #27 0×b6bb0179 in QEventLoop::enterLoop () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #28 0×b6b9773d in QApplication::enter_loop () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #29 0×b6db1181 in QDialog::exec () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #30 0×b7ec5391 in main () from /usr/lib/CopyAgent.so.0 #31 0×b6405ea8 in __libc_start_main () from /lib/tls/libc.so.6 #32 0×08048661 in ?? ()
Nerozumím sice tématu, ale poprosila jsem svého manžela, je programátor a doma máme jen Linux OS Ubuntu, který je podle něj nejlepší a doporučuje aby sis ho nainstalovala.
Jinak jeho rada k aktuální situaci
: Vlez do add/remove software a nainstaluj software s nazvem „Ark“. To je linuxova alternativa WinRaru. Tim by to melo jit rozbalit.
Vypada to na nejakou chybu knihovny.
S tim asi nic nevyvedeme.
veveruskaa píše:
Nerozumím sice tématu, ale poprosila jsem svého manžela, je programátor a doma máme jen Linux OS Ubuntu, který je podle něj nejlepší a doporučuje aby sis ho nainstalovala.
Jinak jeho rada k aktuální situaci: Vlez do add/remove software a nainstaluj software s nazvem „Ark“. To je linuxova alternativa WinRaru. Tim by to melo jit rozbalit.
Jinak rozhodne Ubuntu, ale ani jsem se cicinku nesnazila k necemu takovemu po tehle zkusenosti s linuxem presvedcit. ![]()
Ja mam jedine strach, ze ma omezene zdroje softwaru.
Příspěvek upraven 19.08.10 v 21:05
Myslim, ze mam opravdu hode omezene zdroje, zadny ark tam neni. A mam taky omezenou kapacitu, tudiz nemam misto na nainstalovani vetsiho OS ![]()
Kazdopadne diky, diky moc, vubec jsem necekala, ze se nekdo ozve.
čičinka píše:
Myslim, ze mam opravdu hode omezene zdroje, zadny ark tam neni. A mam taky omezenou kapacitu, tudiz nemam misto na nainstalovani vetsiho OSKazdopadne diky, diky moc, vubec jsem necekala, ze se nekdo ozve.
Jak mas velky disk?
Jestli se tam nevejde vetsi OS, nevejde se tam ani windows.
Já teda nemám Éčko, ale Acer One, což je dost podobné šumítko a Ubuntu se mi tam vlezlo, dokonce na interní paměť a ne na paměťovou kartu.
vzhledem k tomu ze jsem si nasla ze umi xandros debiani baliky… nevidim duvod proc nepouzit apt-get, jinak nevim, muzu ji hodit odkaz na deb balik.
Tak to jo, já jsem totiž vůbec nezjistila, co na ty éčka dávají, když jsou „odpřírody“ linuxová.
Taky mě napadlo dát odkaz na deb balík nebo rpm, ale to stejně někdy nefunguje kvůli závislostem ![]()
Tak to bych zkusil jeste nasledujici moznosti:
1. Spustit konzoli (neboli terminal, prikazovy radek) a zadat prikaz: „rar x /cesta/k/soubor.rar“,
nebo
2. Spustit konzoli a zadat „unrar /cesta/k/soubor.rar“
Pokud tohle nezabere, tak uz nic ![]()
Kdyztak napis, co ti to vypsalo
No ono se to cele jmenuje asus eee 4G. No a to 4G oznacuje velikost ![]()
Ten prikaz jsem zkusila, ale vybehlo tam na me jen spousta radku s nejakymi vysvetlivkami, ale jinak to nic neudelalo. Jak to vi, kam se to ma rozbalit?
veveruskaa píše:„unrar /cesta/k/soubor.rar“
Správně je „unrar x soubor“, jinak vyjede manová stránka… Jinak se Čiči ujisti, že tam máš skutečně správnou cestu k tomu souboru, čili /home/tvoje-uzivatelske-jmeno/cesta-u-tebe. Pokud ti to vyhodilo tu „spoustu řádků“, jak jsi psala, tak to znamená, že tam ten unrar máš. Nebo to můžeš ověřit příkazem „which unrar“, pokud ti odpoví něco jako „/usr/bin/unrar“, tak ho tam máš, jen je chyba v zadání příkazu, takže si prověř, jestli je opravdu správně cesta k souboru (i když to by zahlásil, že soubor nenalezl).
Doporučuji přeinstalovat z flashky na Ubuntu 10.04.1 - funguje mi skvěle na Asus Eee model 701.
Pak je to velmi jednoduché, příklad:
peepo@pub:~$ sudo apt-get install unrar rar Čtu seznamy balíků… Hotovo
Vytvářím strom závislostí Čtu stavové informace… Hotovo
unrar je již nejnovější verze.
rar je již nejnovější verze. 0 aktualizováno, 0 nově instalováno, 0 k odstranění a 0 neaktualizováno.
Pokud na tom Eee máte Xandros, tak to je rozdíl jako Windows 98 a Windows 7. ![]()
Linux Mint je Ubuntu klon, takže funguje „sudo apt-get install rar unrar“ - používat na to Wine je jako střílet brokovnicí na komára ![]()
dík za radu, podstatné je, že i tak to fungovalo, navíc Wine potřebuji i na jiné aplikace, třeba nahrát fotky na Rajče
nebo i s tím si ví Linux rady jiným způsobem?