Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jsem tu nová a asi se chci vypovídat. Máme holčičku 20 měsíců, převzali jsme si ji do péče v 8 měsících a PM opoždění jsme chtěli dohnat rehabilitacemi. Cvičili jsme Vojtovu metodu, Therasuit, nyní Bobata. Vývoj jde velice pomalu dopředu, v hrubé motorice jde do vysokého kleku a leze po čtyřech. Nežvatlá, nenapodobuje. Je velice klidná a hodná, v noci pěkně spí. Ještě v sobě nemám zpracované, že zřejmě bude mentálně postižená. Péče je náročná fyzicky, psychicky. Manželství, další děti, domácnost je na druhé koleji, já jsem až někde na konci řetězce. Jsem unavená, možná mě pokec tady pomůže.
ahoj chápu to dobře že ta holčička není Vaše ale že jste si jí osvojili?? klobouk dolu…já bych právě z duvodu že bych se bála tohoto co se stalo Vám do osvojení ani adopce nešla… protože jak se muže chovat ženská v tehotenství která dítě nechce že jo…a má v planu se ho pak zbavit
je to hrozný. hrozný že těmto ženám neumožní potraty třeba i v pozdějším stadiu tehotenství.. nevím co je na tom pěkneho když krom toho že taková ženská zničí život sobe ho zničí nenávratně i svemu dítěti svou nezodpovědností ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem tu nová a asi se chci vypovídat. Máme holčičku 20 měsíců, převzali jsme si ji do péče v 8 měsících a PM opoždění jsme chtěli dohnat rehabilitacemi. Cvičili jsme Vojtovu metodu, Therasuit, nyní Bobata. Vývoj jde velice pomalu dopředu, v hrubé motorice jde do vysokého kleku a leze po čtyřech. Nežvatlá, nenapodobuje. Je velice klidná a hodná, v noci pěkně spí. Ještě v sobě nemám zpracované, že zřejmě bude mentálně postižená. Péče je náročná fyzicky, psychicky. Manželství, další děti, domácnost je na druhé koleji, já jsem až někde na konci řetězce. Jsem unavená, možná mě pokec tady pomůže.
Jestli si chceš popovídat o věcech kolem takového dítka, tak jsme ve skupině tady
Příspěvek upraven 25.06.18 v 16:07
Manželství..další deti na vedlejší koleji? Nechápu proc likviduješ svoji původní rodinu
jako a unese to manžel? Měla bych vážně obavy do budoucna.Takovrmz dítěti je třeba se věnovat, takže v ideálním případě, když jsou rodiče zcela zajedno.
Máš to špatně poskládané. Nejdřív bys měla být Ty a manžel, pak vlastní děti, pak širší rodina a pokud i potom zbyde čas a energie, tak je možné pomáhat někomu zvenku. Tak, jak to popisuješ, to vypaná spíš jako samaritánský komplex.
@filomena2 no tak s příspěvku @truelly si absolutně nic nedělej. Musím říct,že takovej hnus, co tahle píše jsem teda dlouho nečetla
![]()
Zkuste tu uzavřenou skupnku jak píše @kotyk tam si popovídáte s maminkami, které řeší to samé co vy.
@annemarie3 souhlas. Není dobře, že nemáš čas na kamarádky, kdyz jste pořád u doktora zanedbáváš další děti, které tě velmi potřebují. A sama vidíš zr moc lepší to nebude ![]()
@truelly nevím proč píšete takový nesmysl. Pohybuji se mezi hendikepovanými dětmi a to, že se hodně rodin rozpadne kvůli postižení dítěte je nesmyslné klišé.
@truelly píše:
@annemarie3 souhlas. Není dobře, že nemáš čas na kamarádky, kdyz jste pořád u doktora zanedbáváš další děti, které tě velmi potřebují. A sama vidíš zr moc lepší to nebude
takže pro tebe jsou kamarádky evidentně důležitější než děti
@truelly a víte kolik ženských má spokojenou rodinu a normálně muže i když mají v rodině hendikepované dítě .Když jedeme tedy herečky,tak to třeba Postlerová,celý život normálně s manželem vychovavali postiženého syna. Je to prostě klišé a nemáte pravdu. Pohybuji se v tom a vím o čem píšu.
Mám 10ti leté dítko s touto diagnózou..pracuji na směnný provoz..samoživitelka..už mám syndrom vyhoření..nic nestíhám, kdo je na tom. podobně a chce se vzájemně podpořit??