Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Baba píše:
No a kolikaty percentil byl?
Nas ctvrtak lepsi nez 95%, v iq testu Mensy lepsi nez asi 96% a podle poradny nadany neni.V cem je nadany? Logicka olympiada je zamerena jen na uzkou cast.
To bych viděla jako zásadní problém poraden. Pokud mu vyšly výjimečné výsledky i v Mense, tak jistě nadaný bude. ![]()
@Zabatko píše:
To bych viděla jako zásadní problém poraden. Pokud mu vyšly výjimečné výsledky i v Mense, tak jistě nadaný bude.
Prastenej je ![]()
Jenze on je zas horsi v tom, ze co ho nebavi, to proste delat nechce, hazi otravene ksichty a tak. Ma same jednicky, a ucit bych ho fakt nechtela ![]()
Vlastne nevim, co by mu mela skola navic nabidnout. Cist, psat, azbuku, fyziku… to se naucil vsechno sam, ted resil nejake Grahamovo cislo, ja to nepochopila vubec a on mi to pry vysvetlovat nebude ![]()
Od letoska chodi do scio skoly, ale to je spis proto, at se mu skola uplne nezhnusi.
@Anonymní píše:
Syn se letos zúčastnil logické olympiády. Přihlásili jsme ho sami, protože starší to měl povinně ve škole, tak ať to taky zkusí. Moc jsme si od toho neslibovali, ale syn se umístil celkem slušně na to, že je třeťák.
Ale proč to řeším. Syn není typický jedničkař. Spíš naopak. Stížnosti ze školy na chování i prospěch. Napadlo mě, jestli nemůže být nějak nadaný a z toho plynou jeho problémy.
Co myslíte, řešit dál nebo to nechat na škole? Má cenu řešit nadání?
Jaké jsou podobné soutěže pro děti? Ve škole pak dělají Klokana. Znám i Pangeu, ale ta je pro starší děti.
Ty si děláš legraci, viď?
@hanka.br. píše:
Ty si děláš legraci, viď?
V čem přesně si myslíš, že si dělám legraci?
Jsem si vzpomněla, když jsem volala psycholožce na podobné vyšetření (doporučeno lékařem), jak mi řekla, že nové pacienty nebere, ale moment, teď mi tady zrovna někdo odpadnul, můžete, prosím… a vysypala datum prakticky za rok
No šli jsme, vypadla diagnóza mimořádně nadaného dítěte s poruchou pozornosti, takže tím teda můžu omluvit všecky případné výpadky… ale co pak s tím. Nemám zapotřebí žádat úlevy u dítěte, které jinak normálně funguje, musí se s tím naučit nějak existovat. Mimochodem, logické olympiády se letos neúčastnilo, protože zapomnělo podat přihlášku, nebo tak něco ![]()
@Baba píše:
Prastenej je
Jenze on je zas horsi v tom, ze co ho nebavi, to proste delat nechce, hazi otravene ksichty a tak. Ma same jednicky, a ucit bych ho fakt nechtela![]()
Vlastne nevim, co by mu mela skola navic nabidnout. Cist, psat, azbuku, fyziku… to se naucil vsechno sam, ted resil nejake Grahamovo cislo, ja to nepochopila vubec a on mi to pry vysvetlovat nebude
Od letoska chodi do scio skoly, ale to je spis proto, at se mu skola uplne nezhnusi.
Ty nadané dítě mít budeš. Bohužel PPP často neumí nadání odhalit. Možná ani nechtějí.
U staršího nás na možnost nadání upozornila učitelka. Byli jsme i na přednášce o nadaných dětech. Kamarádka to pak řešila dál a narazila na nějakou psycholožku, co pracuje s nadanými dětmi a nebojí se ani dětí, co mají dvojí výjimečnost, coz by byl synův případ. Takže my bychom se obrátili tam. Ale jak je soukromá, tak to má hodně dobře zaplacené.
@ugluk píše:
Jsem si vzpomněla, když jsem volala psycholožce na podobné vyšetření (doporučeno lékařem), jak mi řekla, že nové pacienty nebere, ale moment, teď mi tady zrovna někdo odpadnul, můžete, prosím… a vysypala datum prakticky za rokNo šli jsme, vypadla diagnóza mimořádně nadaného dítěte s poruchou pozornosti, takže tím teda můžu omluvit všecky případné výpadky… ale co pak s tím. Nemám zapotřebí žádat úlevy u dítěte, které jinak normálně funguje, musí se s tím naučit nějak existovat. Mimochodem, logické olympiády se letos neúčastnilo, protože zapomnělo podat přihlášku, nebo tak něco
U nás se účastnili oba. Mladší dopadl o hodně lépe než starší.
@Anonymní píše:
Já to neposoudím, když se dítě neúčastnilo
Ale loni velmi slušně složilo cermatí testy na víceletý gympl, tak snad umí svůj talent taky využít k něčemu užitečnýmu… ale pravda, když psycholožka sypala superlativa, několikrát jsem se ujistila, jestli mluví o mém dítěti. Ono k čemu takové nadání a talent jsou, když se nijak navenek neprojevují? A teď vůbec nemluvím o známkách na vysvědčení.
@Anonymní píše:
V čem přesně si myslíš, že si dělám legraci?
Nech to bejt. To by bylo na dlouho. A ne, tvůj syn nemá ve škole problémy s prospěchem a chováním, protože mu dopadla dobře logická olympiáda.
@hanka.br. píše:
Nech to bejt. To by bylo na dlouho. A ne, tvůj syn nemá ve škole problémy s prospěchem a chováním, protože mu dopadla dobře logická olympiáda.
Ne, nemyslím si, že má syn problém kvůli tomu, že mu dopadla dobře logická olympiáda ![]()
@Anonymní píše:
Ne, nemyslím si, že má syn problém kvůli tomu, že mu dopadla dobře logická olympiáda
Ale proto, že je nadaný, to chápu. Dokazuje to jediné - že tvůj syn není hloupý. Pokud ve škole nedosahuje svého maxima, nemůže to být třeba tím, že to tak trochu flinká? Co myslíš.
@hanka.br. píše:
Ale proto, že je nadaný, to chápu. Dokazuje to jediné - že tvůj syn není hloupý. Pokud ve škole nedosahuje svého maxima, nemůže to být třeba tím, že to tak trochu flinká? Co myslíš.
A nemůže to být třeba tím, že učitelé neumí s nadanými dětmi pracovat? Co myslíš.
@Anonymní píše:
No a?
Z jediného výsledku bych nic nevyvozovala. Maximálně to, že se mu v té olympiade zadařilo ![]()
@Anonymní píše:
Syn se letos zúčastnil logické olympiády. Přihlásili jsme ho sami, protože starší to měl povinně ve škole, tak ať to taky zkusí. Moc jsme si od toho neslibovali, ale syn se umístil celkem slušně na to, že je třeťák.
Ale proč to řeším. Syn není typický jedničkař. Spíš naopak. Stížnosti ze školy na chování i prospěch. Napadlo mě, jestli nemůže být nějak nadaný a z toho plynou jeho problémy.
Co myslíte, řešit dál nebo to nechat na škole? Má cenu řešit nadání?
Jaké jsou podobné soutěže pro děti? Ve škole pak dělají Klokana. Znám i Pangeu, ale ta je pro starší děti.
Koukni tady https://www.nadanedeti.cz/
@Anonymní píše:
Přímo na stránkách je napsané, že mají rodiče zvážit účast třeťáků, protože úlohy jsou koncipované pro děti ze 4. a 5. třídy, takže mladší děti můžou mít s některými ulohami problém.
A v tom je právě ten vtip nadaných dětí. Ony totiž ty nadané děti jsou dál než ty děti starší ale průměrné. Tzn. nadaný třeťák v klidu zvládne úlohy pro páťáky.
Takže jestli třeťák zvládl „celkem slušně“ úlohy pro třeťáky, na mensu to nebude.
Jinak ty úlohy jsou dělané i pro prvňáčky a mateřské školy.