Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, má někdo zkušenost s logopedii v Chotěšově s Mgr. Kateřina Láfová???Dostali jsme na ní doporučení od psycholožky. Ale nikde nemůžu najít náké zkušenosti jiných rodičů. Ani nevím jestli mohu mít k paní doporučení od lékaře. Na netu jsem totiž našla ceník podle délky konzultace.
Chodili jsme k ni loni kdyz mela ordinaci ve FN lochotin(tam pry skoncila a venuje se jen praxi v Chotesove.)Maly se narodil predcasne a taky od psycholozky z vyvojoveho centra jsme na ni dostali doporuceni, ze je nejlepsi, ale opak byl pravdou, kazdy mesic jsme tam jezdili a jen jsem slysela ze to chce cas, kazdy mesic az jsem toho mela dost a nasla jinou, dostali jsme cviceni a konecne jsou videt vysledky. Pokud to mate taky z vyvojoveho centra? tak spis to je dohazovani kseftu, jako logopedka neni nic moc a jeste jestli se to plati(coz si myslim ze jo, protoze je to soukrome)tak je to vyhazovani penez…
Děkuji, syn se taky narodil předčasně a je trochu opožděný, tak že ve 30 měsících ještě nemluví a celkově odpovídá teprve na 2 leté dítě. Psycholožka nám říkala že jí příjde že má vývojovou dysfázii, což mě příjde na takovou diagnozu brzo když se ještě pořádně nezačal projevovat mluvením. To začal až po kontrole u psycholožky už má snahu sem tam něco zopakovat. Říká si to teda trochu po svým, sýr je sýý, stůl je tůů, děti jsou diti ale to si myslim že u 2 letých dětí je ještě normální, máme ho totiž brát jako dvouletýho. Tak holt tam zajedem a uvidíme co nám řekne, ale na náký častý ježdění to nevidím máme to přes 2 hodiny cesty.
Počítejte, že se Vám bude z té 30 minutovky věnovat tak 10 minut. Spíš Vám tam hodně krátce ukáže jak s dítětem pracovat a pak už je to na Vás doma. Jestli máte možnost k jinému Logopedovi a je to hrazeno z pojištění, určitě bych zkusil jinde. A za logopedii v Chotěšově platit, to bych fakt nechtěl ale možná platící zákazníci mají o něco více přístupu, to nevím. Jinak to není jen moje zkušenost, znám ještě i další ze svého okolí a tak nějak se na tom přístupu společně shodneme.
Naprosto nesouhlasim! Syn autista. Ano je pravda, ze se diteti musite venovat doma, ale to je snad samozrejmost ne? Nebo si nekdo mysli, ze prijde k logopedce a ta dite nauci mluvit bez pomoci rodicu? Ne! Dostavame cenne rady a zatim vse funguje a syn se zlepsuje. Ocni kontakt s blizkou rodinou uz navaze, coz pred prvni navstevou nedelal, takze za me super. Dojizdime k ni skoro hodinu a zatim to stoji za to. Uvidime jak to bude pokracovat, ale zatim jsme spokojeni a muzeme doporucit!