Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maliny, moje dcera už má 6 měsíců a začíná se nám pěkně vztekat. Když ji něco nedovolil a nebo ji vezmu veci, které nesmí brát! Já nechci mít typ dítěte které mi bude dělat zceny i později venku. Takže bych někde nerada udělala chybu. Vaše rady a zkušenosti… ![]()
Já myslím že vztekacím obdobím si projde více méně každé dítě, jak intenzivní bude asi záleží spíš na povaze dítěte, nic s tím podle mě udělat nejde…já jsem si pochvalovala jak se moje holčička vůbec nevzteká a teď to u nás teprv začíná, budou jí 2 roky a když se jí něco nelíbí tak sebou začíná flákat o zem
naštěstí mi to nikde v krámě ještě neudělala
![]()
Taky myslím, ze tomu nijak nezabranis. Nas malej byl hodnous od mala, ted je mu 22m a období vzdoru jevu nas v plném proudu, jakmile není po jeho je řev, venku už si i sedá na zem když nechce jit a já ho nechci nest. Je to paráda ![]()
Já bych si to zase bývala ráda odbyla dřív. Syn začal ve třech letech a ještě moc neubral (je mu 4,5roku). Sice se nikde neválí, ale dohaduje se o všem a mívá opravdu lahodný momenty.
Do té doby byl klidné, poslouchající dítě.
Dceři je 14 měs a zrovna dneska jsem se jí snažila vysvětlit, že už půjdeme z hřiště domů - ano, skončila na zemi na zádech a z pohledu nezasvěceného se jistě chystala vražda dítěte.
Jinak je doma celkem běžný, že jak slyší „ne“ (snad i uprostřed slova
), začne nabírat vzteklinu, rudne, zatíná pěstičky až se třese, pak spustí lavinu batolecích nadávek a když to nezabere, kousne mě do nohy.
Tak doufám, že se vyřádí a pak dá pokoj!
![]()
@MuffinkaM píše:Já bych si to zase bývala ráda odbyla dřív. Syn začal ve třech letech a ještě moc neubral (je mu 4,5roku). Sice se nikde neválí, ale dohaduje se o všem a mívá opravdu lahodný momenty.
Dceři je 14 měs a zrovna dneska jsem se jí snažila vysvětlit, že už půjdeme z hřiště domů - ano, skončila na zemi na zádech a z pohledu nezasvěceného se jistě chystala vražda dítěte.
), začne nabírat vzteklinu, rudne, zatíná pěstičky až se třese, pak spustí lavinu batolecích nadávek a když to nezabere, kousne mě do nohy.
![]()
Jezis, bobik malinka
![]()
Příspěvek upraven 04.03.16 v 18:08
@strasilek Klííííd. Moje tříleťačka sebou teď během 20 minut flákla o zem dvakrát-poprvé když jsem si dovolila zkusit na zemi jeden cvik a podruhé když jsem jí do misky nasypala méně bonbonů než si představovala ![]()
V 6 měsících ještě o nic nejde ![]()
@strasilek rady a zkusenosti jsou prezit a vydrzet. Prijdou horsi vzdory, v pul roce to je slabej odvar ![]()
Me sed ted dene vzteka 27mi mesicni. Vzteka se kvuli vsemu a nicemu, kdyz ho to popadne.Ted jen vzpominam na to mirne vztekani v jeho roce.Ted je to katastrofa. Odpocitavam hodiny, kdy pujde spat.
Neposloucha, furt rve, haze s hrackama, skace na gauci, vyliva piti na zem.Na vsechno rekne ne nebo nechce.No hruza, taky nevim co s tim.Uz aby sel do skolky.
![]()
Syn 10mes - kdyz mu neco zakazu, nebo vezmu apod - sedne a rveeeeeeee hystericky bez slzicek. Necham ho sedet a jdu pryc a za chvilu je ticho…navic je to beran - takze reknu 20× ne a on si 21 sahne…takze si asi uzijem
![]()
Když se vztekaji dětičky je to cajk, ale jak začne byt vzdorovitá matka, že nechce uvztekane dite jde do tuhého.
@suricata
Me se jednou v nedavne dobe syn vztekal luxusne v obchode.Sem pokladni rekla:,,Skoda, ze k nemu mi nedali v porodnici zarucni list."
Pokladni se smala
.
@jednažena píše:
@suricataMe se jednou v nedavne dobe syn vztekal luxusne v obchode.Sem pokladni rekla:,,Skoda, ze k nemu mi nedali v porodnici zarucni list."
Pokladni se smala
.
@MuffinkaM píše:Já bych si to zase bývala ráda odbyla dřív. Syn začal ve třech letech a ještě moc neubral (je mu 4,5roku). Sice se nikde neválí, ale dohaduje se o všem a mívá opravdu lahodný momenty.
![]()
Pobavilas mne
![]()
Ja mam doma 23 mesicni vzteklinku, takze soucitim s tebou ![]()
Já mám 24 měsíčního vzteklouna. Jakmile něco zákazu, jeci. Když mu něco vezmu, jeci. Když chce něco dělat sám a já se mu tam pripletu, jeci. Dnes první den ve školce - vše ok, dokud si mohl sám hrát. Jakmile měl dělat co ostatní, konečná
doufám, že se tam otrka