Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Do té doby, než se dítě naučí chodit na nočník nebo záchod. Mmch na dotaz jsem zpočátku nevěřícně zírala a váhala, zda vůbec odpovídat
![]()
Ja bych rekla, ze zakl. mysli odber moci do sklenicky/ zkumavky kvůli laborce, ne?
ale ani tak asi nikdo moc neporadi, to bude dost individualni. male decko se samo dost tezko trefi a jeste bez pocurani rukou a vseho okolo. dost podivny dotaz ![]()
Klidne i 6letymu diteti… to to s nim radsi jdu poresit na wc nebo do vany, nez aby on byl vystreslej a ja pak vytirala apod. Vzdycky jsem dala dite polonahy do vany pustila vodu a cekala… jako rict na tady mas a odevzdej plnou… to tak cca u 8letyhp ditete budu teprv ocekavat samostatnost. Ale treba jsem moc zaostala nevim
zalladatelka zni nejak nastvane jako by ji to obtezovalo diteti asistovat co
@Lékorka453 píše:
Do kolika let je třeba asistence u odběru moči u dítěte? Do kolika let je třeba tekoucí voda,„čččččččččč“ a máma číhající na proud moči?
do té doby, než to dítě prostě zvládne.. u nás jsou třeba 2 dospělí, takže předpokládám, že to bude na dlouho
![]()
@Lékorka453 píše:
A trefí se 13 letý samo nebo je třeba chytat?
13 letý kluk zvládne masturbovat a stejně stará slečna zavédst tampon. Tak co myslíš, budeš jim asistovat s čůráním do zkumavky? ![]()