Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Višně v bílé čokoládě, ferrero dortiky, panna cotta, tiramisu, cheesecake do skleničky.
Udelala bych cokoladovou penu, bud takovou tu lehkou klasickou a nebo tu hutnou z cokolady, zloutku a masla a bilku.9tu mam radsi a hodi se spis v zime ) Navrch kopecek kvalitni vyslehane slehacky ( 40%) a treba lzicku pomerancove marmelady.
Panna cotta je taky dobry napad, creme brulle nebo lemon posset.
Pokud by ti nevadila zmrzlina, tak si do misek na dne rozdelis uslehane mascarpone s cukrem ( med, javorovy sirup ), na to posadis kopecek kvalitni kavove zmrzliny a posypes kousicky amarret susenek, das chladit do lednicky. Tesne pred podavanim kazdou porci zalijes puldecilitrem horkeho espresa. Jmenuje se to Ardecheska kava.
Ja se ted chystam na Crochembouche (maly vetrnicky plneny slehackou a spojene karamelem) nadherne to vypada a snadno se to deli na jednotlive casti ![]()
@Lavergne Créme brûlée se podává za studena, delávám ho den dopředu, aby hezky zchladl. Recept dělám dle Vaňkovy kuchařky, k té se teď nedostanu, až v neděli. Čokoládový fondant je lepší teplý, ale já ho jím, když zbyde do druhého dne, i studený a je také výborný.
Já bych udělala jahodový cheesecake nebo tiramisu ono i míša řezy se určitě dají udělat hezky ![]()
@jowana je to podobné, ale chutná mi to víc. Miluju totiž slaný karamel ![]()
Tento recept bych chtěla zkusit: http://www.chezlucie.cz/…re-sale.html?m=1
Já ted několikrát dělala nepečený čokoládový cheesecake a úspěch velký, na pohled super, chuťově vynikající a kupodivu ne zas tak narocny na přípravu.
Já jednou dělala tento cheesecake a byl fakt luxusní ****. Aby byl napohled hezčí jde určitě dozdobit, chuťově by se k němu hodily třeba jahody…
edit admin - odstraněn odkaz
Jestli to muze byt pecene, tak co treba red velvet? Bud ve stylu muffinu/cupcaku, nebo jako dort…
@Xsvel pěkné
slaný karamel taky můžu, dávala jsem ho do zmíněných makronek.
@AvajBr píše:
Já ted několikrát dělala nepečený čokoládový cheesecake a úspěch velký, na pohled super, chuťově vynikající a kupodivu ne zas tak narocny na přípravu.
Prosim o recept ![]()
@jahuhudka
Na korpus
1× BéBéčka / esíčka / máslové sušenky
100g másla
Na náplň:
500g Philadelphie
250ml smetany,
300g čokolády na vaření
Na polevu:
40ml smetany a 100g čokolády
Dort je nejlepší jeden den odležený, pokud potřebujete rychle ztuhnutí, dá se strčit na hodinu do mrazničky. Čokoláda nemusí byt nutně ta na vaření, já dávám hořkou z Lidlu s vyšším obsahem kakaa. Jo a rozhodně Philadelphii nenahrazovat tvarohem nebo pomaz. máslem. Je to uplně jiná chuť a pak už to není cheesecake ![]()
Dort je výborný a dost sytý. A taky ne úplně dietní ![]()
Ahoj, máte někdo prosím recept na Eclair pomocí formiček? Nemyslím to z odpalovaneho těsta, ale podle videa je to zřejmě z krému, který se naplní do formiček a dá se zmrazit, nebo tak nějak. Bohužel video bylo rychlé a bylo ve francouzském jazyce. Moc ten recept sháním. Děkuji