Luxusní dezert

Napsat příspěvek
Velikost písma:
785
11.3.17 08:03

Višně v bílé čokoládě, ferrero dortiky, panna cotta, tiramisu, cheesecake do skleničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
11.3.17 08:31

Udelala bych cokoladovou penu, bud takovou tu lehkou klasickou a nebo tu hutnou z cokolady, zloutku a masla a bilku.9tu mam radsi a hodi se spis v zime ) Navrch kopecek kvalitni vyslehane slehacky ( 40%) a treba lzicku pomerancove marmelady.
Panna cotta je taky dobry napad, creme brulle nebo lemon posset.

Pokud by ti nevadila zmrzlina, tak si do misek na dne rozdelis uslehane mascarpone s cukrem ( med, javorovy sirup ), na to posadis kopecek kvalitni kavove zmrzliny a posypes kousicky amarret susenek, das chladit do lednicky. Tesne pred podavanim kazdou porci zalijes puldecilitrem horkeho espresa. Jmenuje se to Ardecheska kava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
11.3.17 08:47

Ja se ted chystam na Crochembouche (maly vetrnicky plneny slehackou a spojene karamelem) nadherne to vypada a snadno se to deli na jednotlive casti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
11.3.17 10:03

@Lavergne Créme brûlée se podává za studena, delávám ho den dopředu, aby hezky zchladl. Recept dělám dle Vaňkovy kuchařky, k té se teď nedostanu, až v neděli. Čokoládový fondant je lepší teplý, ale já ho jím, když zbyde do druhého dne, i studený a je také výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
11.3.17 10:05

Já bych udělala jahodový cheesecake nebo tiramisu ono i míša řezy se určitě dají udělat hezky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
11.3.17 10:06

@jowana je to podobné, ale chutná mi to víc. Miluju totiž slaný karamel :)
Tento recept bych chtěla zkusit: http://www.chezlucie.cz/…re-sale.html?m=1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38917
11.3.17 10:34

Já ted několikrát dělala nepečený čokoládový cheesecake a úspěch velký, na pohled super, chuťově vynikající a kupodivu ne zas tak narocny na přípravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
11.3.17 10:43

Já jednou dělala tento cheesecake a byl fakt luxusní ****. Aby byl napohled hezčí jde určitě dozdobit, chuťově by se k němu hodily třeba jahody…

edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
11.3.17 11:48

Jestli to muze byt pecene, tak co treba red velvet? Bud ve stylu muffinu/cupcaku, nebo jako dort…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
11.3.17 13:03

@Xsvel pěkné :palec: slaný karamel taky můžu, dávala jsem ho do zmíněných makronek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.3.17 13:13
@AvajBr píše:
Já ted několikrát dělala nepečený čokoládový cheesecake a úspěch velký, na pohled super, chuťově vynikající a kupodivu ne zas tak narocny na přípravu.

Prosim o recept :andel:

• Citovat
  • Upravit
38917
11.3.17 17:33

@jahuhudka
Na korpus
1× BéBéčka / esíčka / máslové sušenky
100g másla

Na náplň:
500g Philadelphie
250ml smetany,
300g čokolády na vaření

Na polevu:
40ml smetany a 100g čokolády

• sušenky rozdrtíme a přidáme rozpuštěné máslo
  • směs sušenek dáme do dortové formy vystlané alobalem/peč. papírem a pořádně umačkáme i po stranách
  • dáme nad páru rozpustit čokoládu
  • mezitím v misce rozmícháme sýr Philadelphia a přidáme smetanu (smetanu jen přilijeme k sýru -NEŠLEHAT!!)
  • když se nám čokoláda rozpustí, tak ji necháme malou chvíli vychladit a smícháme se sýrovo-smetanovou hmotou, pořádně vymíchame, až se vše krásně spojí
  • rozmíchanou hmotu vylijeme na připravený korpus a pěkně uhladíme
  • polevu si připravíme tak, že nad párou ve smetaně rozpustíme čokoládu
  • necháme chvíli vychladnout a nalejeme na náplň

Dort je nejlepší jeden den odležený, pokud potřebujete rychle ztuhnutí, dá se strčit na hodinu do mrazničky. Čokoláda nemusí byt nutně ta na vaření, já dávám hořkou z Lidlu s vyšším obsahem kakaa. Jo a rozhodně Philadelphii nenahrazovat tvarohem nebo pomaz. máslem. Je to uplně jiná chuť a pak už to není cheesecake :jazyk:
Dort je výborný a dost sytý. A taky ne úplně dietní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
11.3.17 18:04

@AvajBr :to je luxusni recept, diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.12.21 01:10

Eclair

Ahoj, máte někdo prosím recept na Eclair pomocí formiček? Nemyslím to z odpalovaneho těsta, ale podle videa je to zřejmě z krému, který se naplní do formiček a dá se zmrazit, nebo tak nějak. Bohužel video bylo rychlé a bylo ve francouzském jazyce. Moc ten recept sháním. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí