Římský hrnec - co s ním?

7.3.17 18:55

římský hrnec - co s ním?

Ahoj holky, dostala jsem od mamky nádherný římský hrnec, ale nějak si s ním nevím rady. Máte ho některá? Je k němu sice manuál a pár receptů, ale jediné co jsem zatím pobrala je, že se namáčí. Přiznám se, že doposud jsem ho neznala. Prý se tam dělá vše dohromady, ale když v tom budu péct maso a u toho budou brambory tak nespálí se? Prý se se tam peče o tu půlhodinu déle než normálně, takže když tam bude třeba hodinu a půl kuře a pod tím zelenina s bramborem tak si to nějak nedovedu představit a prý se to ani během pečení nemá otvírat. Tak já nevím. Máte některá zkušenost? Budu ráda i za nějaký recept :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

31296
7.3.17 18:56

Přidám se s dotazem - v čem je vlastně lepší než klasické nádobí?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13738
7.3.17 19:00

Recept nemam, ale meli sme ho a super, nahazi se dovnitr prakticky cokoliv, ja tam davala hlavne brambory, zeleninu, da sedat mlety maso, kureci na kosticky a podobne, nikdy se nic nepripeklo. Akorat se musi namacet nekolik hodin pred pouzitim a taky to chce hodne opatrne zachazeni, ja s nim tukla o linku a rostip se mi vejpul :oops:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48198
7.3.17 19:06

@glitterball měli jsme doma a ta chut byla zcela jiná, mnohem lepší. Jo namáčí se ve studené vodě 20-30 minut. Většinou se v něm peklo kuře a brambory :palec: ale můžeš zkusit kde co ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.17 19:11

Zkus do něj zasadit kytky, když nevíš co s ním :mrgreen: :lol:
Mám pomalý hrnec a řešila jsem stejný problém, je to jen o zvyku v tom vařit a receptům věř, když jsi se učila vařit, tak jsi taky neoplakala každý nepovedený jídlo :palec: :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5700
7.3.17 19:25

Maji rodice. Nanocis, nahazis maso se zeleninou a das pect. Je to pak moc dobre, stavnate, i chutove jine nez normalni peceni.. a nepripece se

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.17 19:31

Mám ho doma od babičky, peču v něm maso, brambory i zeleninu, chuť je řekla bych stejná. Namáčím ho tak 3-4 hodiny před pečením.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.17 19:41
@Ornwen píše:
Maji rodice. Nanocis, nahazis maso se zeleninou a das pect. Je to pak moc dobre, stavnate, i chutove jine nez normalni peceni.. a nepripece se

A podlévá se to vodou? Jsem právě četla na netu, že jídlo je z toho výborné.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.17 19:43
@Borůvka1990 píše:
Zkus do něj zasadit kytky, když nevíš co s ním :mrgreen: :lol:
Mám pomalý hrnec a řešila jsem stejný problém, je to jen o zvyku v tom vařit a receptům věř, když jsi se učila vařit, tak jsi taky neoplakala každý nepovedený jídlo :palec: :lol:

No já jsem neplakala. Plakal manžel hlady a pak naše peněženka když se musel jít najíst jinam :mrgreen: :mrgreen: Ježíš jen si na to vzpomenu a musím se smát co to někdy bylo za výtvory :mrgreen: jednou chudák problil dva dny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.17 19:53
@glitterball píše:
No já jsem neplakala. Plakal manžel hlady a pak naše peněženka když se musel jít najíst jinam :mrgreen: :mrgreen: Ježíš jen si na to vzpomenu a musím se smát co to někdy bylo za výtvory :mrgreen: jednou chudák problil dva dny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Proboha to jsi mu dala jídlo se salmonelou? 8o :lol: Teď už zkušenosti máš tak to určitě nezpackáš :pankac:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5700
7.3.17 21:01

@glitterball nepodlévá, právě že to využívá tu vodu, co to nacucá při namáčení

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.17 21:35
@Borůvka1990 píše:
Proboha to jsi mu dala jídlo se salmonelou? 8o :lol: Teď už zkušenosti máš tak to určitě nezpackáš :pankac:

Pekla jsem kuřecí křídla v tom pytlíku a navíc jsem je pekla poprvé v životě a nějak jsem je nedopekla :mrgreen: :mrgreen: chudák byl úplně zelenej a měl křeče v břiše a k tomu dva dny hlavu v záchodě. A když jsem mu řekla proč mi neřekl, že nejsou hotové tak mě prý nechtěl urazit když se snažím. Bobek můj statečnej :mrgreen: ale teď po několika letech už je to dobrý jediný co neumím je obyčejná koprovka :mrgreen: ta se mi vždycky povede tak hnusná, že mám chuť pozvat tchýni na oběd :mrgreen: :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.17 21:38
@Ornwen píše:
@glitterball nepodlévá, právě že to využívá tu vodu, co to nacucá při namáčení

Díky :) tak já to pak vyzkouším, byl k tomu přiložený recept na vepřové koleno s nějakou přílohou a vypadá to dobře tak to zkusím

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.17 09:05
@glitterball píše:
Pekla jsem kuřecí křídla v tom pytlíku a navíc jsem je pekla poprvé v životě a nějak jsem je nedopekla :mrgreen: :mrgreen: chudák byl úplně zelenej a měl křeče v břiše a k tomu dva dny hlavu v záchodě. A když jsem mu řekla proč mi neřekl, že nejsou hotové tak mě prý nechtěl urazit když se snažím. Bobek můj statečnej :mrgreen: ale teď po několika letech už je to dobrý jediný co neumím je obyčejná koprovka :mrgreen: ta se mi vždycky povede tak hnusná, že mám chuť pozvat tchýni na oběd :mrgreen: :mrgreen:

Maš manžela jak já, taky sní všechno bez řečí a být to otrávený, tak jeho poslední slova budou pochvala pokrmu :lol:
A jak děláš koprovku?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama