Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, dostala jsem od mamky nádherný římský hrnec, ale nějak si s ním nevím rady. Máte ho některá? Je k němu sice manuál a pár receptů, ale jediné co jsem zatím pobrala je, že se namáčí. Přiznám se, že doposud jsem ho neznala. Prý se tam dělá vše dohromady, ale když v tom budu péct maso a u toho budou brambory tak nespálí se? Prý se se tam peče o tu půlhodinu déle než normálně, takže když tam bude třeba hodinu a půl kuře a pod tím zelenina s bramborem tak si to nějak nedovedu představit a prý se to ani během pečení nemá otvírat. Tak já nevím. Máte některá zkušenost? Budu ráda i za nějaký recept ![]()
Přidám se s dotazem - v čem je vlastně lepší než klasické nádobí?
Recept nemam, ale meli sme ho a super, nahazi se dovnitr prakticky cokoliv, ja tam davala hlavne brambory, zeleninu, da sedat mlety maso, kureci na kosticky a podobne, nikdy se nic nepripeklo. Akorat se musi namacet nekolik hodin pred pouzitim a taky to chce hodne opatrne zachazeni, ja s nim tukla o linku a rostip se mi vejpul ![]()
@glitterball měli jsme doma a ta chut byla zcela jiná, mnohem lepší. Jo namáčí se ve studené vodě 20-30 minut. Většinou se v něm peklo kuře a brambory
ale můžeš zkusit kde co ![]()
Zkus do něj zasadit kytky, když nevíš co s ním
![]()
Mám pomalý hrnec a řešila jsem stejný problém, je to jen o zvyku v tom vařit a receptům věř, když jsi se učila vařit, tak jsi taky neoplakala každý nepovedený jídlo
![]()
Maji rodice. Nanocis, nahazis maso se zeleninou a das pect. Je to pak moc dobre, stavnate, i chutove jine nez normalni peceni.. a nepripece se
Mám ho doma od babičky, peču v něm maso, brambory i zeleninu, chuť je řekla bych stejná. Namáčím ho tak 3-4 hodiny před pečením.
@Ornwen píše:
Maji rodice. Nanocis, nahazis maso se zeleninou a das pect. Je to pak moc dobre, stavnate, i chutove jine nez normalni peceni.. a nepripece se
A podlévá se to vodou? Jsem právě četla na netu, že jídlo je z toho výborné.
@Borůvka1990 píše:
Zkus do něj zasadit kytky, když nevíš co s ním![]()
Mám pomalý hrnec a řešila jsem stejný problém, je to jen o zvyku v tom vařit a receptům věř, když jsi se učila vařit, tak jsi taky neoplakala každý nepovedený jídlo![]()
No já jsem neplakala. Plakal manžel hlady a pak naše peněženka když se musel jít najíst jinam
Ježíš jen si na to vzpomenu a musím se smát co to někdy bylo za výtvory
jednou chudák problil dva dny
![]()
@glitterball píše:
No já jsem neplakala. Plakal manžel hlady a pak naše peněženka když se musel jít najíst jinam![]()
Ježíš jen si na to vzpomenu a musím se smát co to někdy bylo za výtvory
jednou chudák problil dva dny
![]()
![]()
Proboha to jsi mu dala jídlo se salmonelou?
Teď už zkušenosti máš tak to určitě nezpackáš ![]()
@glitterball nepodlévá, právě že to využívá tu vodu, co to nacucá při namáčení
@Borůvka1990 píše:
Proboha to jsi mu dala jídlo se salmonelou?![]()
Teď už zkušenosti máš tak to určitě nezpackáš
Pekla jsem kuřecí křídla v tom pytlíku a navíc jsem je pekla poprvé v životě a nějak jsem je nedopekla
chudák byl úplně zelenej a měl křeče v břiše a k tomu dva dny hlavu v záchodě. A když jsem mu řekla proč mi neřekl, že nejsou hotové tak mě prý nechtěl urazit když se snažím. Bobek můj statečnej
ale teď po několika letech už je to dobrý jediný co neumím je obyčejná koprovka
ta se mi vždycky povede tak hnusná, že mám chuť pozvat tchýni na oběd
![]()
@Ornwen píše:
@glitterball nepodlévá, právě že to využívá tu vodu, co to nacucá při namáčení
Díky
tak já to pak vyzkouším, byl k tomu přiložený recept na vepřové koleno s nějakou přílohou a vypadá to dobře tak to zkusím
@glitterball píše:
Pekla jsem kuřecí křídla v tom pytlíku a navíc jsem je pekla poprvé v životě a nějak jsem je nedopekla![]()
chudák byl úplně zelenej a měl křeče v břiše a k tomu dva dny hlavu v záchodě. A když jsem mu řekla proč mi neřekl, že nejsou hotové tak mě prý nechtěl urazit když se snažím. Bobek můj statečnej
ale teď po několika letech už je to dobrý jediný co neumím je obyčejná koprovka
ta se mi vždycky povede tak hnusná, že mám chuť pozvat tchýni na oběd
![]()
Maš manžela jak já, taky sní všechno bez řečí a být to otrávený, tak jeho poslední slova budou pochvala pokrmu ![]()
A jak děláš koprovku?