Římský hrnec - co s ním?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
glitterball
Zasloužilá kecalka 611 příspěvků 07.03.17 18:55
římský hrnec - co s ním?

Ahoj holky, dostala jsem od mamky nádherný římský hrnec, ale nějak si s ním nevím rady. Máte ho některá? Je k němu sice manuál a pár receptů, ale jediné co jsem zatím pobrala je, že se namáčí. Přiznám se, že doposud jsem ho neznala. Prý se tam dělá vše dohromady, ale když v tom budu péct maso a u toho budou brambory tak nespálí se? Prý se se tam peče o tu půlhodinu déle než normálně, takže když tam bude třeba hodinu a půl kuře a pod tím zelenina s bramborem tak si to nějak nedovedu představit a prý se to ani během pečení nemá otvírat. Tak já nevím. Máte některá zkušenost? Budu ráda i za nějaký recept :kytka:

Reakce:
Uživatel je onlineBurj Chalifa
Vesmírná mluvilka 30205 příspěvků 07.03.17 18:56

Přidám se s dotazem - v čem je vlastně lepší než klasické nádobí?

Kriss Tina
Echt Kelišová 8584 příspěvků 07.03.17 19:00

Recept nemam, ale meli sme ho a super, nahazi se dovnitr prakticky cokoliv, ja tam davala hlavne brambory, zeleninu, da sedat mlety maso, kureci na kosticky a podobne, nikdy se nic nepripeklo. Akorat se musi namacet nekolik hodin pred pouzitim a taky to chce hodne opatrne zachazeni, ja s nim tukla o linku a rostip se mi vejpul :oops:

Markéta80
Hvězda diskuse 42484 příspěvků 07.03.17 19:06

@glitterball měli jsme doma a ta chut byla zcela jiná, mnohem lepší. Jo namáčí se ve studené vodě 20-30 minut. Většinou se v něm peklo kuře a brambory :palec: ale můžeš zkusit kde co ;)

Borůvka1990
Kelišová 5432 příspěvků 07.03.17 19:11

Zkus do něj zasadit kytky, když nevíš co s ním :mrgreen: :lol:
Mám pomalý hrnec a řešila jsem stejný problém, je to jen o zvyku v tom vařit a receptům věř, když jsi se učila vařit, tak jsi taky neoplakala každý nepovedený jídlo :palec: :lol:

Ornwen
Závislačka 4996 příspěvků 07.03.17 19:25

Maji rodice. Nanocis, nahazis maso se zeleninou a das pect. Je to pak moc dobre, stavnate, i chutove jine nez normalni peceni.. a nepripece se

rozmaryna1234
Zasloužilá kecalka 666 příspěvků 07.03.17 19:31

Mám ho doma od babičky, peču v něm maso, brambory i zeleninu, chuť je řekla bych stejná. Namáčím ho tak 3-4 hodiny před pečením.

glitterball
Zasloužilá kecalka 611 příspěvků 07.03.17 19:41
@Ornwen píše:
Maji rodice. Nanocis, nahazis maso se zeleninou a das pect. Je to pak moc dobre, stavnate, i chutove jine nez normalni peceni.. a nepripece se

A podlévá se to vodou? Jsem právě četla na netu, že jídlo je z toho výborné.

glitterball
Zasloužilá kecalka 611 příspěvků 07.03.17 19:43
@Borůvka1990 píše:
Zkus do něj zasadit kytky, když nevíš co s ním :mrgreen: :lol:
Mám pomalý hrnec a řešila jsem stejný problém, je to jen o zvyku v tom vařit a receptům věř, když jsi se učila vařit, tak jsi taky neoplakala každý nepovedený jídlo :palec: :lol:

No já jsem neplakala. Plakal manžel hlady a pak naše peněženka když se musel jít najíst jinam :mrgreen: :mrgreen: Ježíš jen si na to vzpomenu a musím se smát co to někdy bylo za výtvory :mrgreen: jednou chudák problil dva dny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Borůvka1990
Kelišová 5432 příspěvků 07.03.17 19:53
@glitterball píše:
No já jsem neplakala. Plakal manžel hlady a pak naše peněženka když se musel jít najíst jinam :mrgreen: :mrgreen: Ježíš jen si na to vzpomenu a musím se smát co to někdy bylo za výtvory :mrgreen: jednou chudák problil dva dny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Proboha to jsi mu dala jídlo se salmonelou? 8o :lol: Teď už zkušenosti máš tak to určitě nezpackáš :pankac:

Ornwen
Závislačka 4996 příspěvků 07.03.17 21:01

@glitterball nepodlévá, právě že to využívá tu vodu, co to nacucá při namáčení

glitterball
Zasloužilá kecalka 611 příspěvků 07.03.17 21:35
@Borůvka1990 píše:
Proboha to jsi mu dala jídlo se salmonelou? 8o :lol: Teď už zkušenosti máš tak to určitě nezpackáš :pankac:

Pekla jsem kuřecí křídla v tom pytlíku a navíc jsem je pekla poprvé v životě a nějak jsem je nedopekla :mrgreen: :mrgreen: chudák byl úplně zelenej a měl křeče v břiše a k tomu dva dny hlavu v záchodě. A když jsem mu řekla proč mi neřekl, že nejsou hotové tak mě prý nechtěl urazit když se snažím. Bobek můj statečnej :mrgreen: ale teď po několika letech už je to dobrý jediný co neumím je obyčejná koprovka :mrgreen: ta se mi vždycky povede tak hnusná, že mám chuť pozvat tchýni na oběd :mrgreen: :mrgreen:

glitterball
Zasloužilá kecalka 611 příspěvků 07.03.17 21:38
@Ornwen píše:
@glitterball nepodlévá, právě že to využívá tu vodu, co to nacucá při namáčení

Díky :) tak já to pak vyzkouším, byl k tomu přiložený recept na vepřové koleno s nějakou přílohou a vypadá to dobře tak to zkusím

Borůvka1990
Kelišová 5432 příspěvků 08.03.17 09:05
@glitterball píše:
Pekla jsem kuřecí křídla v tom pytlíku a navíc jsem je pekla poprvé v životě a nějak jsem je nedopekla :mrgreen: :mrgreen: chudák byl úplně zelenej a měl křeče v břiše a k tomu dva dny hlavu v záchodě. A když jsem mu řekla proč mi neřekl, že nejsou hotové tak mě prý nechtěl urazit když se snažím. Bobek můj statečnej :mrgreen: ale teď po několika letech už je to dobrý jediný co neumím je obyčejná koprovka :mrgreen: ta se mi vždycky povede tak hnusná, že mám chuť pozvat tchýni na oběd :mrgreen: :mrgreen:

Maš manžela jak já, taky sní všechno bez řečí a být to otrávený, tak jeho poslední slova budou pochvala pokrmu :lol:
A jak děláš koprovku?

Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Blíží se zápisy do prvních tříd. Na co se připravit?

Po celý duben budou probíhat na státních i soukromých základních školách... číst dále >

5 netradičních jarních tipů co podniknout v Praze

Rozhodli jste se na počátku jara navštívit hlavní město? Stověžatá Praha... číst dále >

Články z Expres.cz

Fotogalerie z červeného koberce: Udílení cen Český lev z pražského Rudolfina

Dnes se v pražském Rudolfinu sejde herecká elita, abychom zjistili, kdo v... číst dále >

Seznamte se, tohle jsou opilci a smolaři na Českých lvech.

Největší společenské událost je za námi a už jsou známi vítězové, kteří... číst dále >