Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Monica0: tady nejde o me, to je uplne jedno, co delam ja. Tady jde o to, ze pro chlapa z milionu duvodu neni manzelstvi vyhodna vec…
Kangak: když to bereš takhle tak z jakého důvodu je manželství výhodné pro ženu?
Monica0: vztahy jsou dneska obecne o nicem, podle statistik se rozvadi vice nez polovina lidi, pricemz vetsina z tech manzelstvi co zustane, tak nejsou stejne ti lidi stastni. Proste je jina doba, sobectvi, zadna moralka, jiste hraje i roli upadek komunity, nabozenstvi. Ale zenska zpravidla si po rozchodu polepsi, kdezto plno chlapu konci i jako bezdomovci, nechaj zensky byt, prijdou o praci, chlastaj…
Máš nějaké divné přemýšlení, dřív taky nebyly ty svazky úplně šťastné, ale protože byl větší problém se rozvést tak se problémy řešily, dnes se od nich utíká. Je jiná doba, s tím nic moc nenaděláme, doba se pořád vyvíjí, lidi jsou jiní, co bylo divné dřív je teď normální, co je teď divné budou v budoucnu lidi vidět taky jinak. Náboženství bych do toho nepletla, moje babička byla silně věřící a co jsem viděla, z toho by ti nebylo dobře. A že si ženská po rozvodu polepší, to je přinejmenším diskutabilní. Musí se starat o ty děti a v tom nic jednoduchého není a co se týče rozdělení majetku tak to je pořád a jen na dohodě dvou lidí, ne na tom jaké má přemýšlení chlap a ženská. A to jak ten chlap pak dopadne je věc nátury, ne rozvodu.
Monica0: no jenze prave proto, ze doba je jina je nutny se prizpusobit ![]()
" Musí se starat o ty děti " jezis ty to pipes, jak kdyby to melo byt nejaky utrpeni, vsak to ma by radost ne? proc by jinak lidi decka meli?? spusta chlapu by klidne to decko vychovavali sami, ale od soudu ho dostane na 99% matka.
A ze chlap vetsinou vstupuje do manzelstvi s vetsim mejetkem(ktery muze hloupe prepsat na zenskou) a ze vydela vic, je proste holej fakt. Samozrejme je plno vyjimek.
Myslela jsem to tak že když má ty děti na starost tak taky pro ně musí mít pořádné zázemí a postarat se o studia, ne že by to bylo utrpení
To že chlap vydělá víc je holej fakt, ale ze strany ženský to lze brát spíš jako diskriminaci
Opět, to že chlap přepíše svůj majetek na ženskou je jen rozhodnutí jedince, jak říkáš rozhodnutí hloupé, takže to bych opět nebrala jako fakt této doby ![]()
Jo a jinak, s tou dobou.. ono těžko soudit jak to bylo dřív, nežili jsme tam takže nemůžeme vědět jak to chodilo. Možná to ve vztazích bylo naprosto stejné, jen se to tolik nepropíralo na veřejnosti.
Jo jenze holka je vetsinou mladsi, dvacitky dneska bezne hledaj chlapa ke 30, takze je logicky, ze chlap v 30 ma trochu jiny socioekonomicky postaveni(proto si ho ta holky taky hledaj, ma byt, auto, praci…).
Dneska se podvadi strasne jednoduse a lidi maj moc casu, drive vic dreli a hlidali se, zili v malych komunitach. Dneska se holka v Praze projde a kdyz chce, tak nejakyho borce na sex ma hned. ![]()
Tak tomu já nerozumím. Já mám chlapa skoro stejně starýho, peníze mě fakt nezajímají a bydlím na vesnici ![]()
Kdyz jen odpovim na otazku tohoto fora…
Neveru odpudtit mozna lze (nekdo to dokaze), ale zapomenout ne! a v tom je veliky rozdil.
![]()
@Kangak píše:
Jo jenze holka je vetsinou mladsi, dvacitky dneska bezne hledaj chlapa ke 30, takze je logicky, ze chlap v 30 ma trochu jiny socioekonomicky postaveni(proto si ho ta holky taky hledaj, ma byt, auto, praci…).
Dneska se podvadi strasne jednoduse a lidi maj moc casu, drive vic dreli a hlidali se, zili v malych komunitach. Dneska se holka v Praze projde a kdyz chce, tak nejakyho borce na sex ma hned.
To není ani tím, že by sami dvacítky si hledali chlapa kolem 30, ale protože chlapi kolem 20 jsou taková ucha a otravové s příšernýma ideály a kecama, že to s nimi není k vydržení a to, že chlap má něco našetřeno je jenom příjmený bonus k tomu, že mě neirituje
Vím, o čem mluvím. Navíc chlapi kolem 30 si hledají ženy kolem 20 jenom proto, že ony naplňují jejich sociální status ve skupině mužů. Takže je to výměnný obchod - kapitál za kapitál, ekonomický za sociální.
Vždycky se podvádělo jednoduše, nejen dnes, kdo chce, ten podvádí, kdo nechce nepodvádí. Jenomže problém je v digitalizaci komunikace a na všechno se snáz přijde a všechno se strašně rychle šíří! Navíc ani nabídka seriálů v česku není moc příznivá pro věrné vztahy, i když světový trend je už jiný. Televizní realita ale je jiná než každodenní a neměli bychom bagatelizovat podvody.
Moje rodina jsou všichni spolu strašně dlouho, máme jeden rozvod v rodině, jinak jsou všichni věrní a o svá manželství pečují. Kdo chce, ten podvede, záelží i na tom, jak byl vychován a jakou má morálku, jestli je čestnost k partnerovi pro něj důležitá
KAždá normální žena která má trošku cti v sobě by manželovi opakovanou nevěru nikdy neodpustila, pokud manžel/ka jednou za vztah či manželství ulítli na jednu noc tak to lze odpustit, ale pokud těch noci, dni bylo více tak rozhodně to nejde, paměť, srdce, nezapomene a pokud na sílu se snažit bude, dopadne to zle pro obě strany a dříve nebo pozdějí se stejně rozejdou/rozvedou… V mém bývalém 11ti letém vztahu to bylo a nemluvím jen z vlastní zkušenosti
![]()
KAždá normální žena která má trošku cti v sobě by manželovi opakovanou nevěru nikdy neodpustila, pokud manžel/ka jednou za vztah či manželství ulítli na jednu noc tak to lze odpustit, ale pokud těch noci, dni bylo více tak rozhodně to nejde, paměť, srdce, nezapomene a pokud na sílu se snažit bude, dopadne to zle pro obě strany a dříve nebo pozdějí se stejně rozejdou/rozvedou… V mém bývalém 11ti letém vztahu to bylo a nemluvím jen z vlastní zkušenosti
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj vsichni..radsi anonymne..tak jsem to zase zpackala..ani nevim jak zacit..sama uz si pripadam,ze nejsem normalni..tak je to vse zamotane..ale posudte sami..takze vdanajsem 7let..v manzelstvi zadne velke problemy jen trochu neshody tykajici se budoucnosti..asi pred 4 mesici jsme se s kamaradkou necekane vydaly na diskoteku no a stalo se..objevil se tam on..nevim jak to popsat..poblazneni..snad laska na prvni pohled..i tak se to da rict..no a potom dalsi setkani a dalsi..upozornuji zadny sex…jen traveni casu spolu..poznavani..vse moc hezke to ano..ale ted nechapu proc z niceho nic vystrizliveni..uvedomeni si ze vlastne miluji sveho muze a nechci ho opustit..ze jsem ho vlastne milovala i predtim,jen jsem si to neuvedomovala..protoze vztah se stal stereotypnim..bez komunikace atd.asi jsem byla z toho vyprahla nevim..jenomze uz je nejspis pozde…manzel se totiz vse dozvedel a nechce mi odpustit …chce rozvod..jsem z toho hodne spatna..vim,ze jsem udelala chybu a nemela pravo se stykat s jinym,ale vazne toho uprimne lituji a neumim si predstavit ze vse konci..nevim..lze odpustit neveru??Odpustily byste vy??
za sebe ti dokážu říct že radši odpustím jednorázový sex nez kdyz by se me ten muj schazel s nejakou ženskou tam uz asi nejaky cit bude kdyz se parkrat videli treba takze ja bych to manzelstvi ukoncila pac si myslim ze by to byla uz jen otazka casu kdyby se to rozpadlo. takze radeji sem tam nejaka bokovka nez navazani nejakych citu ![]()
Neustupuj porad jak idiot, dev… ti je neverna ty budes jeste delat milion ustupku?? Musis ji maximalne pritlacit a nic neoprat a pak kdyz budes na koni se muzes teprve milosrdne rozhodovat, ze ji das neco navic nez bys mel. Se vzpamatuj.