Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, najde se mezi vámi některá, které se povedlo otěhotnět ikdyž jste špinila pár dní před ms? Nevím jestli to mám už řešit s doktorem nebo to zatím nechat být. Snažíme se od května ![]()
@Nutella7 píše:
Ahoj holky, najde se mezi vámi některá, které se povedlo otěhotnět ikdyž jste špinila pár dní před ms? Nevím jestli to mám už řešit s doktorem nebo to zatím nechat být. Snažíme se od května
Já jsem špinila i někdy slabě krvácela týden před menstruací, v době ovulace, po sexu, prostě mi přišlo, že skoro pořád. A jednou jsem před menstruací nešpinila a bylo mi to divný, tak jsem si koupila těhotenský test a byla na něm dálnice. Během těhotenství jsem na začátku trochu zakrvácela asi 2×, v prvním trimestru, tak jsem brala utrogestan. Teď už mám tříletýho kluka
A tohle mi trvalo od tý doby, co jsem vysadila antikoncepci. Byla jsem i na kyretáži, jestli není něco v děloze, všechno v pořádku. Tak mi napsali do zprávy, že má chronický zánět čípku, ale gyndař tvrdil, že to píšou vždycky, když nenajdou jinej důvod k tomu, že špiním. No, po kyretáži jsem za tři měsíce otěhotněla, ale potratila jsem v 8tt, pak to měsíc po potratu vypadalo, že se to srovnalo, ale pak zase jsem začala špinit a za tři měsíce po potratu jsem znovu otěhotněla a to už dopadlo. Pila jsem po potratu kontryhel, měsíc brala nosifol a vlastně před kyretáží i potom jsem brala utrogestan, že mi to srovná, ale ten moc nefungoval. No, na to krvácení v těhu pak zafungoval, asi ![]()
Zpravidla se bere, že až pokud se nedaří přirozeně po roce je třeba to řešit. Takže zatím je cas. S tím špiněním to moc nechápu, jako že když bude styk jestli otehotnis nebo jestli už jsi těhotná i když spinis?
Důležitá je ovulace. Pokud je, mohou být i anovulační cykly, takže i kdyby jste do toho busili celý měsíc neotehotnis.
Samozřejmě neméně důležitou součásti je psychická pohoda, nemyslet na to, zaměstnat se něčím jiným.
@Martha03 jde mi o to, jestli vůbec můžu otěhotnět, když takhle před ms špiním
Ovulační testy jsem dělala jen v červenci a srpnu a to jsem ovulaci podle testu měla. Ted v září jsem v půlce cyklu byla na dovolené u moře a tam jsem netestovala. Doufala jsem, že zapůsobí změna klimatu a třeba se zadaří. Ale ve středu jsem začala špinit a dnes ráno jsem to dostala ![]()
@skorotehotna to já vím, že těhotná nejsem
ale ptám se na zkušenosti holek, jestli se některým podařilo vůbec otěhotnět když před ms špinily ![]()
@Nutella7 já to mám jako ty, taky klidně 3-4 dny před ms špiním, dr mi řekl, že to je v pohodě
Tak jsem začala teď první cyklus brát drmek tinkturu a uvidím, co to udělá…
@mišička111 dekuju, trochu jsi mě uklidnila
ten drmek ti doporučil doktor? Zvazuju, jestli nemám pro něco už sjet do lékárny, dneska mám 1DC
@Nutella7 píše:
@Martha03 jde mi o to, jestli vůbec můžu otěhotnět, když takhle před ms špinímOvulační testy jsem dělala jen v červenci a srpnu a to jsem ovulaci podle testu měla. Ted v září jsem v půlce cyklu byla na dovolené u moře a tam jsem netestovala. Doufala jsem, že zapůsobí změna klimatu a třeba se zadaří. Ale ve středu jsem začala špinit a dnes ráno jsem to dostala
A tak to mi zase nepřijde tak hrozný, dva dny před menstruací špinit, to jsem měla normálně, to už jsem brala jako začátek MS. Já právě po dceři jsem špinila i týden před MS. Ale před prvorozenou dcerou jsem měla pravidelnou MS, a začínala právě tím špiněním, pak jsem zhruba dva dny krvácela a zase jsem jen špinila. Ale pokud bys měla opravdu to špinění delší, tak by bylo lepší si zajít na gyndu, jestli to není nějakej zánět, nebo něco. Já to tedy řešila a naštěstí bylo všechno v pořádku. Gyndař to přisuzoval hormonální nerovnováze
Teď už zase beru antikoncepci a je všechno v pořádku.
@Nutella7 jsem si naordinovala sama
Četla jsem že to vyrovnává hormony, tak jsem si řekla, že to zkusím, třeba mám nějakou nerovnováhu
Tak něco taky zkus, klidně ten drmek taky
Jo a ještě prý na to pomáhá vaginální napářka, tak to jsem zkoušela taky ![]()
@PapeJ tenhle měsíc to bylo poprvé špinění jen dva dny před, jinak to mám zhruba tři dny před ms, ted v srpnu to bylo špinění dokonce 5 dní před ms. V únoru jsem vysadila antikoncepci, tak jestli to je ještě nějaký hormonální dozvuk
s doktorem to zatím řešit moc nechci ![]()
@mišička111 po práci sjedu do lékárny a uvidíme co mi tam poradí ![]()
@mišička111 v lékárně byla taková mladá slečna a moc zkušeností ještě asi zatím nemá. Doporucila mi akorát ženský čaj, tak ho od pátku piju a uvidí se, jestli to bude mít nějaký účinek ![]()