Vyhrožování kvůli psům - lze se bránit a co mám čekat?

4132
28.2.12 16:46

Lze se bránit a co mám čekat?

Omlouvám se, ale potřebuju se hned hned vykecat. Mám dva psy. Oba poslouchají na slovo, venku prší a malá spinká, takže jsem je dnes poprvé vzala za dům ( normálně chodíme do lesa ), kde je oplocené velké hřiště. Chtěla jsem jen ať se vyčůrají a jít zase hned domů. Z okna na mě vystartoval předseda čehosi, že tam nemám co dělat…protože si tam hrají děti, podotýkám psi si nehráli na hřišti, jen na trávě kolem ( vlastně ani to ne, protože jsme trénovali sedni, lehni, zůstaň, na chodníku! ) Načež jsem mu řekla, že tam psi venčit nechodím, že jsme tam poprvé a že zrovna z jeho domu vídám pravidělně pána s nějakým ratlem na vodítku, který se neotěžuje to po něm ani uklízet, narozdíl ode mne, která chodím zasáčkovaná, s vodítky, náhubky, očkovákem, známkama a dobrotama jak na výpravu, i když jdu jen nakoupit přes ulici a trénuju čekání před obchodem. Dříve tam prý byla nějaká cedulka :nevim: , a jak já to mám vědět, když tam nic není a já tam byla poprvé. No vysvětlovala jsem pánovi, že tam venčit chodit nehodlám, že psi nic neprovedli, vše jsem uklidila a na dětském hřišti nejsou, marně. Pánovi totiž vadilo i jen to, že pejsci počůrali mokrý trávník. A že Áda zrovna, když vylezl přeskakovala lavičku, no a když začal ječet, tak se lekla a místo, aby doskočila, tak na ní zůstala sedět :zed: ( což je asi jedinné, co ho mohlo nasrat, ale pršelo, tak se to za A)umylo a za B)kdyby neřval, tak to normálně celý přelítne a nikam si nesedne) Pan předseda vytáhl foťák a začal si nás dokumentovat 8o načež jsem mu řekla, že jestli má problém, ať zavolá policii nebo ať toho nechá, což neudělal, tak jsem mu na jedné fotce zapózovala s vystrčeným prostředníkem :oops: a šla na správu družstva. Každopádně bych chtěla vědět, má pán nějaké právo mi vyhrožovat, když jsem defacto NIC neporušila, má právo si mě dokumentovat?Já jsem nelenila a volala 112, kde mě přehodili městským, kde se mi nějaký opravdu nepříjemný policista vysmál. Je normální, že lidi jednají ještě v dnešní době takto? Tím nemyslím policistu ale toho rádoby předsedu. Zítra jdu znova na správu ( dnes už tam nikdo nebyl ) a pokusím se zjistit jeho jméno a jít si to s ním vyřídit z oka do oka místo pořvávání z okna. Přijde mi to jako praktiky dávno minulé. A jako těhule jsem to hned obrečela :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6094
28.2.12 16:53
beckie píše:
Omlouvám se, ale potřebuju se hned hned vykecat. Mám dva psy. Oba poslouchají na slovo, venku prší a malá spinká, takže jsem je dnes poprvé vzala za dům ( normálně chodíme do lesa ), kde je oplocené velké hřiště. Chtěla jsem jen ať se vyčůrají a jít zase hned domů. Z okna na mě vystartoval předseda čehosi, že tam nemám co dělat…protože si tam hrají děti, podotýkám psi si nehráli na hřišti, jen na trávě kolem ( vlastně ani to ne, protože jsme trénovali sedni, lehni, zůstaň, na chodníku! ) Načež jsem mu řekla, že tam psi venčit nechodím, že jsme tam poprvé a že zrovna z jeho domu vídám pravidělně pána s nějakým ratlem na vodítku, který se neotěžuje to po něm ani uklízet, narozdíl ode mne, která chodím zasáčkovaná, s vodítky, náhubky, očkovákem, známkama a dobrotama jak na výpravu, i když jdu jen nakoupit přes ulici a trénuju čekání před obchodem. Dříve tam prý byla nějaká cedulka :nevim: , a jak já to mám vědět, když tam nic není a já tam byla poprvé. No vysvětlovala jsem pánovi, že tam venčit chodit nehodlám, že psi nic neprovedli, vše jsem uklidila a na dětském hřišti nejsou, marně. Pánovi totiž vadilo i jen to, že pejsci počůrali mokrý trávník. A že Áda zrovna, když vylezl přeskakovala lavičku, no a když začal ječet, tak se lekla a místo, aby doskočila, tak na ní zůstala sedět :zed: ( což je asi jedinné, co ho mohlo nasrat, ale pršelo, tak se to za A)umylo a za B)kdyby neřval, tak to normálně celý přelítne a nikam si nesedne) Pan předseda vytáhl foťák a začal si nás dokumentovat 8o načež jsem mu řekla, že jestli má problém, ať zavolá policii nebo ať toho nechá, což neudělal, tak jsem mu na jedné fotce zapózovala s vystrčeným prostředníkem :oops: a šla na správu družstva. Každopádně bych chtěla vědět, má pán nějaké právo mi vyhrožovat, když jsem defacto NIC neporušila, má právo si mě dokumentovat?Já jsem nelenila a volala 112, kde mě přehodili městským, kde se mi nějaký opravdu nepříjemný policista vysmál. Je normální, že lidi jednají ještě v dnešní době takto? Tím nemyslím policistu ale toho rádoby předsedu. Zítra jdu znova na správu ( dnes už tam nikdo nebyl ) a pokusím se zjistit jeho jméno a jít si to s ním vyřídit z oka do oka místo pořvávání z okna. Přijde mi to jako praktiky dávno minulé. A jako těhule jsem to hned obrečela :?

jak pán na tebe ty na pána-stěžovala bych si že tě vystresoval v těhotenství a fotit tě nesmí pokud vím,když mu nedáš souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
28.2.12 16:56

No určitě si tě nemá co fotit :cert: A když nebyla u hřiště žádná cedulka se zákazem, tak proč tam nejít ne? :nevim: A blbec ti nemá vyhrožovat :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
28.2.12 16:59

beckie,
nikdo nemůže nic. A také nemá smysl se s nimi hádat, argumentovat, tím se vše zhorší. To není o psech, ale o náladě člověka byť psy nemám ráda. Jak se vyjádřil jeden angličan, že u nás v česku jsou parky, lesoparky psí záchody.
To zas u nás na chodbě v paneláku nemou být botníčky, kytky apod.společenství vlastníků ( hlavně důchodci )dělají z toho vědu, až jsou z toho trapní.Je tu jedna prázdná místnost, kterou bych i uklízela, ale to je pro řemeslníky, kteří tu jsou 1× za xxxx let to je též na facku. Hlavně, že maminky si nemají kam dávat kočárky ( spolu s koly v kočárkárně ) a tak Ti klidně kolo od bláta na ten kočár hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
28.2.12 17:00

Tak za A fotit tě nikdo nesmí bez tvýho souhlasu, a ikdyby nevím co tak jako důkaz to použít nesmí.
Podala bych na něj stížnost že v tvým stavu tě hrozně psychicky vydeptal.
Zmetek jeden, beztak komunista starej udavačskej :lol: :lol: …nenechala bych to jen tak, cedule necedule, ten by mě mohl… :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
28.2.12 17:01

To, že se psem na hřišti nemáš co dělat, to je jasné. Ale hlavně hřiště by mělo být oplocené, právě aby se předešlo podobným problémům. Není to zaneseno někde v paragrafech? :think:
Ty ses tam nijak dramaticky nezdržovala, pochybuju, žes pustila psa do pískoviště.
Mimochodem jak pán brání hřiště proti toulavým kočkám? Ty mi přijdou mnohem horší než očkovanej pes :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
28.2.12 17:03

já si taky myslím,že te nemá co fotit a pokud tam neni cedule, tak co řešit. taky mame ve vedlejším paneláku takovýho „starostu“ :roll: jinak já se vždycky obracím na naše měšťáky přes net. napíšeš dotaz a oni ti odpoví. posledne jsem tam kamarádce zjišťovala,jestli ji sousedi muzou obvinit z rušení nočního klidu,když miminko v noci břečí. jestli chces,vhoím ti sem na ně link ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
28.2.12 17:06

Psi byli na vodítku nebo na volno? Máte vyhlášku o volném pohybu psů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
28.2.12 17:08

Fotit te nesmi…
Jinak je mozne, ze v domovnim radu je to napsane, ze se na dane prostory nesmi se psy. U nas to taky tak mame, na spolecny dvorek se se psy nesmi, jednak kvuli stekani a kvuli tomu, aby nenicili travu, kytky apod. Kdyz pak vidim z okna, ze to tam kdejaka cuba obchcava a obsrava, zatimco si panicek dava cigarko, tak bych mu ho nejradsi tipla nekam…To samozrejme neni tvuj pripad, ale je mozne, ze zrovna ten pan uz byl podobne vytocenej jako ja vzdycky, kdyz vidim nejakeho tupana, ktery si musel do panelaku poridit cokla a neni schopen ho jit vyvencit aspon dvacet metru od baraku…a to nekomentuju to denodenni vyti psu…jsem se zas vytocila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
28.2.12 17:08

dám ho rovnou, buh vi kdy se sem zas dostanu :lol:
 http://www.mpprerov.cz/poradna.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.2.12 17:09
Dice píše:
Tak za A fotit tě nikdo nesmí bez tvýho souhlasu, a ikdyby nevím co tak jako důkaz to použít nesmí.
Podala bych na něj stížnost že v tvým stavu tě hrozně psychicky vydeptal.
Zmetek jeden, beztak komunista starej udavačskej :lol: :lol: …nenechala bych to jen tak, cedule necedule, ten by mě mohl… :pocitac: :pocitac:

Dědek byl asi nechutnej, taky by mě naštval, ale s tím focením - problém by měl pouze, pokud by tu fotku někde zveřejnil. No ale pokud si vás nějaký úchyl vyfotí na ulici a pak se bude třeba doma neveřejně ukájet - to pochybuju, že je trestné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.2.12 17:15
mag píše:
Psi byli na vodítku nebo na volno? Máte vyhlášku o volném pohybu psů?

Na vodítku nebyli, bohužel, jenže když nikde není ani noha, jsi v uzavřeném prostoru a máš slušně vychované psy, tak Tě něják nenapadne nechat je na vodítku, zvlášť když ani volně nepobíhali, krom doby, kdy kadili a to jsem poctivě uklidila.
Já třeba chápu, že pán byl naštvaný, taky jsem naštvaná, že vylezu před barák, kde cedule je a tam je to všude posraný a nikdo to nebere v potaz a šílím z toho, naši psi vědí, že tam kde je ta cedule prostě nesmí a chudáci čekaj než dojdem do lesa, kde můžou do křoví, ale to ho to nejspíš taky štve ho neopravňuje k takovémuto jednání. Moji psi nic nepokáleli, nikoho neohrožovali apod. Rozhodně už tam venčit nepůjdu, to je jasný, raději potáhnu malou v dešti do lesa, ale pořád mi hlava nebere, jak se takto někdo může chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.2.12 17:16
mersii píše:
dám ho rovnou, buh vi kdy se sem zas dostanu :lol:
http://www.mpprerov.cz/poradna.php?…

Děkuju moc, sice je to v přerově, ale pro radu si tam napíšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.2.12 17:19
maminka_Karolinky píše:
Fotit te nesmi…
Jinak je mozne, ze v domovnim radu je to napsane, ze se na dane prostory nesmi se psy. U nas to taky tak mame, na spolecny dvorek se se psy nesmi, jednak kvuli stekani a kvuli tomu, aby nenicili travu, kytky apod. Kdyz pak vidim z okna, ze to tam kdejaka cuba obchcava a obsrava, zatimco si panicek dava cigarko, tak bych mu ho nejradsi tipla nekam…To samozrejme neni tvuj pripad, ale je mozne, ze zrovna ten pan uz byl podobne vytocenej jako ja vzdycky, kdyz vidim nejakeho tupana, ktery si musel do panelaku poridit cokla a neni schopen ho jit vyvencit aspon dvacet metru od baraku…a to nekomentuju to denodenni vyti psu…jsem se zas vytocila…

Mě asi nejvíc naštvalo, že tam normálně vidím lidi se psy, takže mě ani nenapadlo, že když tam jednou zavítám já,tak bude průser. Hlavně si myslím, že pánovi nejvíc vadilo, že Áda prostě není malej ratlík, ale 30kilová obluda. A já si malovala, že v létě si vezmu malou, kočárek, pejsky, děti zavřu do ohrádky na pískovišti a pejskové si budou hrát s balonkem na trávě. Tak jsem asi velký idealista. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
28.2.12 17:19
beckie píše:
mag píše:
Psi byli na vodítku nebo na volno? Máte vyhlášku o volném pohybu psů?
Na vodítku nebyli, bohužel, jenže když nikde není ani noha, jsi v uzavřeném prostoru a máš slušně vychované psy, tak Tě něják nenapadne nechat je na vodítku, zvlášť když ani volně nepobíhali, krom doby, kdy kadili a to jsem poctivě uklidila.
Já třeba chápu, že pán byl naštvaný, taky jsem naštvaná, že vylezu před barák, kde cedule je a tam je to všude posraný a nikdo to nebere v potaz a šílím z toho, naši psi vědí, že tam kde je ta cedule prostě nesmí a chudáci čekaj než dojdem do lesa, kde můžou do křoví, ale to ho to nejspíš taky štve ho neopravňuje k takovémuto jednání. Moji psi nic nepokáleli, nikoho neohrožovali apod. Rozhodně už tam venčit nepůjdu, to je jasný, raději potáhnu malou v dešti do lesa, ale pořád mi hlava nebere, jak se takto někdo může chovat.

Já to chápu, taky mám psa, ale prostě je-li vyhláška, tak jsi spáchala přestupek a fotka pána může být použita v přestupkovém řízení jako důkaz (opakovaná judikatura NSS).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný