Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky, mám doma 6 denní miminko, může k takovému miminku pejsek?ještě miminko není očkované, je to vhodné nebo ne?
Jestli je pejsek zdravý, není zablešený a je očkovaný tak v tom nevidím problém.
Souhlasím s Lynette, pokud s Vámi pejsek doma normálně žije, je pravidelně očkovaný a odčervovaný, tak je to v pohodě. Naše zkušenost je, že pejsek si potřebuje nového „člena smečky“ očuchat, pak ho přijme za svého a je to ![]()
Nechala bych ho možná onˇuchat nožičku v dupačce,ale blíž (obliček,ručičky ) bych ho nedávala… Nejde o nějakou nákazu,ale přece jenom je pejsek zvíře/predátor!!!Dávala bych na tak malinkaté mimi fakt velkýho bacha!!!Nikdy nevíš…
Jak psala Lynette, pokud je pejske zdravý, nechala bych. Záleží na povaze.
Souhlas s holkama - my nechali ocmuchat hned po prijezdu z porodnice a pak se na nej chodil pravidelne koukat pres platenou stenu cestovni postylky ![]()
Malá měla kontakt se psem až kolem toho 3.měsíce, kdy jsem ji začala dávat na deku na zem a to ještě jen málo. Do té doby se k ní neměl jak dostat, buď byla v postýlce nebo v posteli a pes do ložnice nesměl. Nebo jsem kojila nebo koupala a u toho pes taky neasistuje, byť byl v bytě.
Háta_x píše:
Malá měla kontakt se psem až kolem toho 3.měsíce, kdy jsem ji začala dávat na deku na zem a to ještě jen málo. Do té doby se k ní neměl jak dostat, buď byla v postýlce nebo v posteli a pes do ložnice nesměl. Nebo jsem kojila nebo koupala a u toho pes taky neasistuje, byť byl v bytě.
Souhlasím
!
Byla jsem tedˇ taky u našich na 3dny a mají pejska,který nesměl do obýváku popř. ložnice a už vůbec ne,když jsem kojila!
Máme doma taky psa, je zdravý, k obou dětem může od příjezdu z porodnice. tedy pohybuje se ve stejných prostorech, dítě nijak neolizuje nebo tak něco. Dětská dr.říkala, že pokud kojím, tak dítě má vůči psovi imunitu přes mateřské mléko.
Ja mam dva ridgebacky a od prichodu z porodnice ji denne obliznou a ani nejsme olezli:) mala uz se na ne zacala smat a pusinky od nich vyzaduje:) kluci maji ale ocisteny zubni kamen a jsou odcerveni:)
Samozřejmě… my jsme tomu našemu „predátorovi“ dali každé mimuško očichat hned, jak jsme dojeli z porodnice… akorát bych doporučila psa pravidelně a častěji odčervovat, když je v rodině malé dítě, doporučuje se tak každé tři měsíce…
A teď ten náš predátor malou hlídá, když spí v postýlce, tak leží vedle postýlky… a až budeš dávat příkrmy, oceníš, že nemusíš ze země uklízet nic z toho, co spadne… takový psí vysavač je na drobky a ukápnutí to nejlepší…
![]()
Myslim ze neni dobre zacit pejska odstrkovat kdyz prijde miminko. Ten pejsek je vase mimi prakticky taky!!! Nikdy bych mojim pejskum nezakazovala neco co drive mohli( postel, obyvak, pohovku…) nechapou to a akorat budou smutni. Mam je rada tak jako by to byly moje decka:)
máme doma psa i kočku. Oba dva si malýho „oblejzli“ hned jak přišel z porodnice. Myslím, že separovat a odstrkovat psa od miminka by nemuselo být dobré pro ten vztah do budoucna. Pokud s Vámi pes žije v bytě, neměl by pocítit nějakou výraznou změnu ve Vašem chování vůči němu. Věřím, že jestli máte psa, sami ho znáte, určitě je čistotný a řádně přeočkovaný. Tak proč ho odstrkovat ![]()
Janichka píše:
Myslim ze neni dobre zacit pejska odstrkovat kdyz prijde miminko. Ten pejsek je vase mimi prakticky taky!!! Nikdy bych mojim pejskum nezakazovala neco co drive mohli( postel, obyvak, pohovku…) nechapou to a akorat budou smutni. Mam je rada tak jako by to byly moje decka:)
Přesně tak, pejska rozhodně neodstrkovat a všímat si ho jako dřív, aby nezačal žárlit… a jinak ono nějaké to oblíznutí nevadí, až si bude dítě hrát venku na písku, tak se mu do pusy dostane víc, než jen pár psích chlupů…
Regina Hero píše:Janichka píše:Přesně tak, pejska rozhodně neodstrkovat a všímat si ho jako dřív, aby nezačal žárlit… a jinak ono nějaké to oblíznutí nevadí, až si bude dítě hrát venku na písku, tak se mu do pusy dostane víc, než jen pár psích chlupů…
No kdyby jen chlupů
Na písku zbaští hlavně nějaký ten kočičinec ![]()