Lze vůbec ušetřit?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@PetraMeli píše:
Vtip dne?
Ne brzká realita. Nápady, které za poslední měsíc čtu mi vážně dost připomínají fungování v KLD. A desim se dne, kdy nám budou počítat i výkaly. Což se defacto už vlastně skrz covid děje.
Promiň, asi ses k tomuto tématu dostat nechtěla. Ale rad, jak ušetřit je zde na fóru za poslední dobu sousta. A vše se odvíjí od toho, jak lidé žijí. Jinak bude šetřit rodina se 4 dětmi chodící denně do hernicek a jinak rodinaes jedním dítětem, kterému nemůžou koupit ani Sunar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraMeli píše:
To je to, musím k tomu přeměnit i manžela. Prostě, tady je 20 000kč a víc ne. Netýká se hypo, auta, el, pojistek atd… Čeká mě počítací vínend.
ja jsem na to s detma sama, takze se to lepe hlida.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
To dáš. Kupuj jen základní potraviny - mouka, máslo, mléko, vajíčka (pokud nemáš svoje), luštěniny. Chod do lesa na plody, houby. Nakupuj v akcích a dle toho var. Koupat se můžeš obden, v zimě stačí jednou týdně. Jen si osplochnout podpaži a intimní partie. Topit nemusíš, Svítit stačí jen hodinu denně, stejně jsi většinu dne mimo domov v práci. Místo auta používej MHD nebo chod pěšky nebo jezdi na kole. Hele když v severní Korei můžou žít za 2 dolary na měsíc, proč bychom to nezvládli ve střední Evropě. To dáme!
Ale ve své podstatě máš v plno věcech pravdu, jen to lidi nedokážou pochopit
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Rady o pěstování mě moc baví. To je jak rada se svetrem. Už vidím, jak 4,5mil lidi, kteří žijí v bytech pěstují vlastní zeleninu. Ale vlastně je to super nápad. Zrušme městské parky, ušetříme na jejich údržbě a lidé si v nich můžou pěstovat.
Kde vidíš radu? Říkám, jakým způsobem dokážu ušetřit já, prostory k tomu mám, tak konám. Každý si to dokáže aplikovat na svou momentální situaci a pak se rozhodnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HloupýFlop píše:
Kde vidíš radu? Říkám, jakým způsobem dokážu ušetřit já, prostory k tomu mám, tak konám. Každý si to dokáže aplikovat na svou momentální situaci a pak se rozhodnout.
Ale jasně. Jen mi to přijde takové úsměvné. Protože si říkám, že člověk, který se ptá, jak ušetřit, asi už vyzkoušel vše a hledá další cesty. A pokud by takový člověk zahradu měl, tak by jistě už pěstoval. Teda beru to podle sebe. Protože pro mě je vlastnictví zahrady synonymem pěstování si alespoň některých plodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Ale ve své podstatě máš v plno věcech pravdu, jen to lidi nedokážou pochopit![]()
No doufám, že do stavu ve zmiňované zemi to nedotahneme. Ale dle posledních zpráv k tomu opravdu daleko nemáme. Jen si to nikdo nechce zatím připustit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
No doufám, že do stavu ve zmiňované zemi to nedotahneme. Ale dle posledních zpráv k tomu opravdu daleko nemáme. Jen si to nikdo nechce zatím připustit.
Ne třeba tak doslovně, ale základní potraviny kolikrát stačí, není potřeba mít pořád doma nadstandardní potraviny. Topit tak akorát, svítit a brát elektřinu taky, nemusí být denně napuštěná vana, nebo dlouhá sprcha,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz to vezmu kolem a kolem byla bych ze sveho platu schopna usetrit urcite 25 tisic. Ale proc bych to mela delat? Vysvetlil by mi uz konecne nekdo, proc se mam tolik omezovat a tolik setrit…. Na kdy? Ziju preci ted. S.ru na setreni. Jako jo, mit nejakou rezervu je rozumne, ale proc JESTE VIC setrit nechapu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Kdyz to vezmu kolem a kolem byla bych ze sveho platu schopna usetrit urcite 25 tisic. Ale proc bych to mela delat? Vysvetlil by mi uz konecne nekdo, proc se mam tolik omezovat a tolik setrit…. Na kdy? Ziju preci ted. S.runa setreni. Jako jo, mit nejakou rezervu je rozumne, ale proc JESTE VIC setrit nechapu.
Nebo naopak, proč se zbytečně rozežírat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Ne třeba tak doslovně, ale základní potraviny kolikrát stačí, není potřeba mít pořád doma nadstandardní potraviny. Topit tak akorát, svítit a brát elektřinu taky, nemusí být denně napuštěná vana, nebo dlouhá sprcha,…
No jasně, žít prostě skromně, zbytečně neplýtvat. No a v tom je právě i to kouzlo (částečné) toho zatracovaného green dealu. Jenže ta třetí kapsička pro prcka… Ta prostě musí být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Kdyz to vezmu kolem a kolem byla bych ze sveho platu schopna usetrit urcite 25 tisic. Ale proc bych to mela delat? Vysvetlil by mi uz konecne nekdo, proc se mam tolik omezovat a tolik setrit…. Na kdy? Ziju preci ted. S.ru na setreni. Jako jo, mit nejakou rezervu je rozumne, ale proc JESTE VIC setrit nechapu.
Vidíš, my se třeba díky skromnému životnímu stylu, dopracovali s manželem ve čtyřiceti k pasivnímu příjmu 33 000 měsíčně… Říká se tomu myslet na zadní kolečka…
A to ani jeden z nás neměl nikdy nadstandardní příjem, vždy jsme se pohybovali v pásmu průměrné mzdy.
Jo mohli jsme to projist, procestovat, proutracet…ale rozhodli jsme se takto a dneska to nevidím jako špatnou volbu. Majetek už má dnes jednou takovou hodnotu, než jsme do něj vložili…
- Citovat
- Upravit
@PetraMeli píše:
Vtip dne?
a ktera cast? Vzdyt ma v podstate pravdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Moje rec, mě po odečtení nezbytných nákladu zbyde cca 30tis, nicméně cestuju, dopravam si masáže, kulturu, nakupy, kvalitní jidlo atd,, nějak nevidím duvod si syslit, když to ve finále pozere inflace nebo člověk umře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vidíš, my se třeba díky skromnému životnímu stylu, dopracovali s manželem ve čtyřiceti k pasivnímu příjmu 33 000 měsíčně… Říká se tomu myslet na zadní kolečka…
A to ani jeden z nás neměl nikdy nadstandardní příjem, vždy jsme se pohybovali v pásmu průměrné mzdy.
Jo mohli jsme to projist, procestovat, proutracet…ale rozhodli jsme se takto a dneska to nevidím jako špatnou volbu. Majetek už má dnes jednou takovou hodnotu, než jsme do něj vložili…
To se ale nepovede každému, předpokládám, ze to je nějaký příjem z pronajmu? Kamos taky koupil haluzacky před 15 lety byt 1+1 v Brně za 300tis, dnes ma hodnotu x milionu, ale hlavně ho už tech 15 let pronajímá, takže zaplaceny ho ma stokrát. Jenže tehdy není dnes a to platí i na vaše možnosti, dnes si s průměrnou mzdou a průměrnými naklady na nic takového nenasetris.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, od té doby co mi zjistili těhotenskou cukrovku ušetříme hodně.
Nejím v restauracích ani fastfoodech.
Domů nekupuji sirup, cukrovinky, slané dobroty. Sycené nápoje. Pijeme vodu s citronem.
Přitom jinak kupuji drahé kvalitní jídlo, ovoce, zeleninu, ryby, hovězí…celozrnné těstoviny, rýží basmati a podobně.
Kupuji třeba už jen bílé jogurty, tvarohy - neochucené. Aktuálně nakupuji více v akci oproti dřívějšku.
Nekupujeme teď žádné loupáky, koblížky na snídani…ale děláme vajíčka, obložené chleby, upeču něco co můžu i já…nebo různé kaše, vločky, mug cake…Pribinák pro děti dělám doma. Dolů dám piškoty a ozdobím ovocem. Je to luxusní dezert. V obchodě v akci jeden ten větší pribinák/lipánek 16-20 Kč. Takhle mě vyjde 750 g (dva tvarohy+smetana v akci) na 60-65 korun i s těmi piškotami a ovocem(mojí porci odeberu než osladím, dám si tam vločky a jen to ovoce, jsem chudák
)
Vzhledem k tomu, že těhotenské oblečení mám z předchozí „březosti“ nekupuji si ani v tomto směru nic…
Protože nemám moc hlídání tak nechodím ani ke kadeříkovi a podobně…
Občas, tak jednou týdně si zajdu na kafe za 55 korun.
Ušetřím mraky peněz, ale nevím kde jsou
![]()
Ne, prostě mi takto zbyde asi o 4.000-5.000 víc. Ono se to nezdá, ale ty malé částky se za měsíc poskládají.
Zmrzlina, meníčko, tričko ve slevě, pitíčka různě…fakt to udělá ranec v delším horizontu i když jde o útratu v tu chvíli pár korun.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit