Lze vůbec ušetřit?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@cecetka píše:
Koukas co?
Cele roky poslouchame, ze Cesi spatne topi prave proto, ze zcela vypinaji topeni misto temperovani, ze tim zvysuji spotrebu energii. A najednou je to spravne naopak
Jj. Divná doba. Už nechápu vůbec nic. To je fakt každý den nějaká perla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Jj. Divná doba. Už nechápu vůbec nic. To je fakt každý den nějaká perla.
Kdysi jsme doma udelali vikendovy test. V sobotu topeni vypinali, v nedeli nechali zapnute. V sobotu spotreba 13 m3 plynu, v nedeli 11 m3. Slo ale o celodenni topeni s pobytem doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Kdysi jsme doma udelali vikendovy test. V sobotu topeni vypinali, v nedeli nechali zapnute. V sobotu spotreba 13 m3 plynu, v nedeli 11 m3. Slo ale o celodenni topeni s pobytem doma.
Jj věřím. Takhle podrobný test jsem nedělala, ale pocitově jsem to zažila několikrát. Ale oni nás odborníci a odbornice ještě jistě poučí co je pro nás správně. Těším se na další den. Zítra bude neděle - nedělní politické debaty. To bude zase mouder. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zlatej náš zateplenej panelák, já netopím skoro vůbec a zimu doma nemáme. Občas si zapnou děti v pokojíku topení, ale třeba jen na dvě, tři hoďky. Máme litinový radiátory, tak hřejou ještě dlouho potom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraJ Takze vlastne cajk, kdyz se zrusi dalkove vytapeni ![]()
Kdyby netopil nikdo v panelaku, tak tam teplo fakt mit nebudete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraJ píše:
Zlatej náš zateplenej panelák, já netopím skoro vůbec a zimu doma nemáme. Občas si zapnou děti v pokojíku topení, ale třeba jen na dvě, tři hoďky. Máme litinový radiátory, tak hřejou ještě dlouho potom.
Netopis protože topí ti okolo. Až přestanou letos v zimě topit všichni, tak ty litinové radiátory zapneš velmi ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
@PetraJ Takze vlastne cajk, kdyz se zrusi dalkove vytapeni
Kdyby netopil nikdo v panelaku, tak tam teplo fakt mit nebudete
Zcela to neplatí. U dobře zateplené budovy, kde je minimum venkovních stěn, tak klidně může být uvnitř snesitelně i v listopadu bez topení do radiátorů. Byt vyhřívá např. vaření, vlastně i pračka, pokud se nepere ve studené a pak i počítače. U nízkoenergetických domů v listopadu obvykle stačí tyto vedlejší zdroje tepla. Dobře zateplený panelák, kde je plno sousedů a málo venkovní stěny, tam to bude podobné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
To dáš. Kupuj jen základní potraviny - mouka, máslo, mléko, vajíčka (pokud nemáš svoje), luštěniny. Chod do lesa na plody, houby. Nakupuj v akcích a dle toho var. Koupat se můžeš obden, v zimě stačí jednou týdně. Jen si osplochnout podpaži a intimní partie. Topit nemusíš, Svítit stačí jen hodinu denně, stejně jsi většinu dne mimo domov v práci. Místo auta používej MHD nebo chod pěšky nebo jezdi na kole. Hele když v severní Korei můžou žít za 2 dolary na měsíc, proč bychom to nezvládli ve střední Evropě. To dáme!
Proč koupat obden. My takto žijeme, vařím, letos jsem zavařila, co jde, jezdíme teď MHD, na kole. Nepřijde mi to strašné. Lidé jsou rozcapeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Proč koupat obden. My takto žijeme, vařím, letos jsem zavařila, co jde, jezdíme teď MHD, na kole. Nepřijde mi to strašné. Lidé jsou rozcapeni.
Tak třeba nekoupat vůbec. Každý podle svého gusta. Jen prosím bez kontrol a nařizování. Přežít lze téměř vše. Dříve (a není to zas tak dávno) bylo běžné koupat se jednou týdně (třeba sprcha) a denně si omývat pouze genitál a podpaží. A lidé přežili. Vodou z vany se následně umyla podlaha apod. Ono jde vše, jen se musí chtít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Tak třeba nekoupat vůbec. Každý podle svého gusta. Jen prosím bez kontrol a nařizování. Přežít lze téměř vše. Dříve (a není to zas tak dávno) bylo běžné koupat se jednou týdně (třeba sprcha) a denně si omývat pouze genitál a podpaží. A lidé přežili. Vodou z vany se následně umyla podlaha apod. Ono jde vše, jen se musí chtít.
Ježíši, lidí hlavně hysterci. Strašný. I tady je to vidět, úplně zbytečně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraMeli píše:
Tak s tím přejídáním co má spíš manžel, než já. Já jím třeba i jen 2× denně. Děti nešidím, ale občas i peču, nedaří se mi však dobrý kváskový chlébZkoušela jsem doma kvásek a teda bída, tak tápu, no? Možná bych vzala brigádu nárazově, abych odkládala z toho, uvidím. Škoda, že práce z domova, je jeden velký podvod.
Proboha, dneska je skoro všude home office. Nic, co by nešlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Náhodný host píše:
Vezmu to jinak. Dnes lidi mnohy v práci jsou velkou část dne, pak ještě mají to fitko. Z fitka, předpokládám, jsou už osprchovaní, protože tam se docela zapotí. Dle mého názoru pak přes týden nemá moc cenu doma topit. Pokud někdo bydlí na sídlišti, klidně může mít všechny radiátory vypnuté. Kdo bydlí ve svém domku, tak v zimě stačí jen nějak temperovat. Na to spaní bohatě stačí nějakých 14 stupňů. Topit stačí jen o víkendu, pokud se nejede na hory, na chalupu nebo opět není člověk někde ve fitku, bazénu. Pak stačí topit jen v době, kdy člověk je doma.
v zivote jsem nebyla ve fitku.
A doma travim docela dost casu a pod 21 stupnu, to bych umrzla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Ježíši, lidí hlavně hysterci. Strašný. I tady je to vidět, úplně zbytečně.
Taky mám ten pocit. Zrovna nám přišly nové zálohy na elektřinu. A žádné drama se nekoná. A tedy dobrovolně budu platit víc než chtějí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
v zivote jsem nebyla ve fitku.A doma travim docela dost casu a pod 21 stupnu, to bych umrzla.
Rozumím, ne každý chodí do fitka, i když takových lidí není zcela málo. Ještě lidí sportuje, třeba jdou běhat nebo jezdit na kole. Nebo po práci jdou na basket, přijdou domů až v 9 večer, Někdo zas zajde občas na koncert, do divadla, dříve se chodilo i do kina. I dnes stále fungují plavecké bazény, wellness ap. Nebo prostě část lidí je v práci některé dny déle, o dost déle než jindy. Dříve jsem býval v práci někdy do deseti večer, rekord byl asi do půlnoci. Já pouze tvrdím, že je-li doma člověk večer jen krátce, tak tolik topit nemusí. Nemluvím o případu, kdy ona je celý čas doma, doma malé děti atd. Většina populace vč důchodců opravdu mívá časy, kdy doma není. Já v rodinném domě, než byl plyn, tak zažil denní zatápění v kotli na uhlí, zatápělo se odpoledne. Večer bylo nějakých 23 st., ráno tak 17, pak to ještě klesalo. Já chodil do školy, maminka do práce, ale babička byla v důchodu a řeklo by se, celý den doma. Nějak to zvládala a dožila se dosti vysokého věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Náhodný host píše:
Rozumím, ne každý chodí do fitka, i když takových lidí není zcela málo. Ještě lidí sportuje, třeba jdou běhat nebo jezdit na kole. Nebo po práci jdou na basket, přijdou domů až v 9 večer, Někdo zas zajde občas na koncert, do divadla, dříve se chodilo i do kina. I dnes stále fungují plavecké bazény, wellness ap. Nebo prostě část lidí je v práci některé dny déle, o dost déle než jindy. Dříve jsem býval v práci někdy do deseti večer, rekord byl asi do půlnoci. Já pouze tvrdím, že je-li doma člověk večer jen krátce, tak tolik topit nemusí. Nemluvím o případu, kdy ona je celý čas doma, doma malé děti atd. Většina populace vč důchodců opravdu mívá časy, kdy doma není. Já v rodinném domě, než byl plyn, tak zažil denní zatápění v kotli na uhlí, zatápělo se odpoledne. Večer bylo nějakých 23 st., ráno tak 17, pak to ještě klesalo. Já chodil do školy, maminka do práce, ale babička byla v důchodu a řeklo by se, celý den doma. Nějak to zvládala a dožila se dosti vysokého věku.
rozumim. No aktualne jsem ta maminka na materske s dvema detma. Az budu chodit do prace, tak opravdu nema moc smysl topit panu bohu do oken. Budeme mit podlahove vytapeni, snad se to bude dat nejak naprogramovat, ze se to zapne treba hodinku pred nasim prichodem domu. To by bylo idealni.
Jinak, s dvema detma nejake courani po fitkach a pracovani do 10 vecer (pokud to neni nocni smena) moc nehrozi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit