Lze vůbec ušetřit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26872
20.8.22 15:41
@stinga píše:
8o tak to jsem v životě neslyšela a ani nevím o nikom, kdo takovou kartu má,
každý nežije v Praze a nepracuje na HO ;)

U nas si ji muzeme taky poridit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
20.8.22 15:44

@Náhodný host Když ti dítě leze celý den po zemi teplo být musí…jeden strýc šetřil…a další chtějí mít prostě teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
20.8.22 15:51
@cecetka píše:
Koukas co?
Cele roky poslouchame, ze Cesi spatne topi prave proto, ze zcela vypinaji topeni misto temperovani, ze tim zvysuji spotrebu energii. A najednou je to spravne naopak :mrgreen:

myšleno, že nebudu vytápět, když nebudu doma, tak to snížím třeba na 18 stupnů :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ne že vypnu topení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
20.8.22 15:57
@Annabela11 píše:
@Náhodný host Když ti dítě leze celý den po zemi teplo být musí…jeden strýc šetřil…a další chtějí mít prostě teplo.

To je bez diskuze. Tady je zásadní rozdíl, kde člověk bydlí. Jestli nad vytápěným bytem nebo nad studeným sklepem v rodinném domku ap. Ale i tak, ze studených stěn stéká chlad dolů. V létě je u podlahy a u stropu jen malý rozdíl teplot, v zimě to je zcela jinde.

Malé děti v batolecím věku, to má jen menší část populace, ostatní šetři v různé míře můžou. Tady jde o to, že toho plynu je méně a víc ho nebude tím, že nějací odboráři půjdou křičet před úřad vlády. Další zimu to snad bude lepší, ale tenhle rok mi přijde nejrozumnější co nejvíc šetřit. I za cenu nižšího komfortu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
20.8.22 15:58
@smile_xxx píše:
Oni ti to stejně rozúčtují, dle zákona - 40% co skutečně protopíš, 60% z toho, co protopil dům doopravdy.

Já vím. Loni mi naúčtovali 9,5 tisíce za vytápění, i když jsem zapla radiátory fakt jen párkrát za rok. Ale furt je v paneláku teplejš než ve starým nezatepleným baráku, kde jsme bydleli předtím. To bylo šílený. Člověk nebyl půl dne doma a tam teplota třeba 12 stupňů (topili jsme dřevem v krbu). 8o Vzpomínám si, že tu první zimu, co jsem bydlela v bytě, jsem byla v šoku, že jsem přišla domů a bylo tam TEPLO. :lol: A taky jsem se mohla koupat ráno. :lol: To bych v baráku nedala, zmrzla bych tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
20.8.22 16:00
@heluska1992 píše:
myšleno, že nebudu vytápět, když nebudu doma, tak to snížím třeba na 18 stupnů :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ne že vypnu topení :mrgreen:

Ono to tak není, co někteří občas rádi tvrdí. Je běžnou praxí, že třeba vytápění budov s kancelářemi se odpoledne tlumí a začne se topit až někdy ráno. I z domova znám, že pokud jsem dříve vytápěl na 23 st. v době, kdy jsem byl celý den v práci, tak jsem protopil daleko více. Když naopak jsem tuto zimu to měl stažené a přišel domů a bylo tam chladno, celkově spotřeba dosti menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
20.8.22 16:03
@PetraJ píše:
Já vím. Loni mi naúčtovali 9,5 tisíce za vytápění, i když jsem zapla radiátory fakt jen párkrát za rok. Ale furt je v paneláku teplejš než ve starým nezatepleným baráku, kde jsme bydleli předtím. To bylo šílený. Člověk nebyl půl dne doma a tam teplota třeba 12 stupňů (topili jsme dřevem v krbu). 8o Vzpomínám si, že tu první zimu, co jsem bydlela v bytě, jsem byla v šoku, že jsem přišla domů a bylo tam TEPLO. :lol: A taky jsem se mohla koupat ráno. :lol: To bych v baráku nedala, zmrzla bych tam.

Tady pomůže ráno studená sprcha. Když byl home office, tak jsem pracoval z domova. Ráno studená sprcha fakt pomohla, topení jsem pouště až třeba ve 14 h, v bytě mezitím bylo 17 st. Ráno bylo tak 18, nebo max 18,5, víc ne a pomalu to klesalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
20.8.22 16:09
@Náhodný host píše:
Tady pomůže ráno studená sprcha. Když byl home office, tak jsem pracoval z domova. Ráno studená sprcha fakt pomohla, topení jsem pouště až třeba ve 14 h, v bytě mezitím bylo 17 st. Ráno bylo tak 18, nebo max 18,5, víc ne a pomalu to klesalo.

Jojo, dam si studenou sprchu v zime, vylezu ze sprchy de studeneho bytu, a pak ven do zimy do prace. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
20.8.22 16:13
@Wani píše:
Ale ona neni propgovana, je to proste benefit pro zaměstnance od firmy, ktery muzou a nemusi vyuzit. :nevim: Muzes ji pouzit na spouste mistech CR https://mapa.multisport.cz/cs/

tak já bych takovou kartu určitě využila, ale nikdo mi ji nedal ;)
moje mamka dostávala jednu dobu stravenky, které se daly využít v lékárně nebo také na plavání a podobně,
taťka měl jinou kartu na lékárnu nebo sport, ale pak jim to zaměstnavatel zrušil a dal jim ty finance do penzijního připojištění,
u nás ve firmě nemáme takového nic - německý majitel je škrt, stačí jít jednou za měsíc v prac. době k lékaře a nedostaneme ani prémie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
@Wani píše:
Jojo, dam si studenou sprchu v zime, vylezu ze sprchy de studeneho bytu, a pak ven do zimy do prace. :mrgreen:

Ano, na noc vypnuté topení, takže ráno cca 18 st, v koupelně méně. Z pod teplé pokrývky pod studenou vodu, pak ti je skutečně tepleji. Pro jítí ven na mráz je fakticky horším tam jít z horské sprchy než té studené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
@Wani píše:
Jojo, dam si studenou sprchu v zime, vylezu ze sprchy de studeneho bytu, a pak ven do zimy do prace. :mrgreen:

jo, to bude super život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
20.8.22 16:16
@stinga píše:
jo, to bude super život

Super je, že ti není pořád zima, studená sprcha, když si na ni zvykneš, tak je fakticky velmi příjemná. odobrně řečeno, vyplavují se endorfiny, asi jako když někdo běhá. Takový doping, ale absolutně přirozenou cestou. Moc choulostiví lidé fakticky trpí, je jim neustále zima. V létě to přitom vůbec neznamená, že jim není horko, horko snášejí klidně taky špatně. Nemají pásmo komfortu, ze zimy jim je najednou horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
20.8.22 16:18
@Náhodný host píše:
Super je, že ti není pořád zima, studená sprcha, když si na ni zvykneš, tak je fakticky velmi příjemná. odobrně řečeno, vyplavují se endorfiny, asi jako když někdo běhá. Takový doping, ale absolutně přirozenou cestou. Moc choulostiví lidé fakticky trpí, je jim neustále zima. V létě to přitom vůbec neznamená, že jim není horko, horko snášejí klidně taky špatně. Nemají pásmo komfortu, ze zimy jim je najednou horko.
:lol: hele ty, nejsi náhodou Péťa?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
20.8.22 16:21
@roba18 píše: :lol: hele ty, nejsi náhodou Péťa?

kterého myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat