Lze vůbec ušetřit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7221
20.8.22 16:53
@PetraMeli píše:
Co myslíte, lze v této době ušetřit? Pokud ano, tak na čem šetříte? Přemýšlím o tom, že od příštího měsíce vyberu určitý obnos, uklidím kartu a budu s tím hospodařit a jestli zbude, tak super, dala bych do obálky na nutnosti.
Jen mě napadá, jestli je to reálné.

Spousta lidí začala něco pěstovat, zavařet…
Kolem je to samá brambora, cuketa rajče… Dělám z toho sušenou pod maso třeba. Slupky a další odpad ze zeleniny se mrazí a pak se dělají silné zeleninové vývary. Koupit jednorázově velké balení něčeho. Určitě se dá uskromnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
20.8.22 16:54

@roba18 Neznám nikoho kdo chodí denně do herny nebo kavárny…na to člověk z běžným platem fakt nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
20.8.22 17:06
@Náhodný host píše:
Malé děti kupodivu zvládnou s méně topením, než je u nás vžité. Nemluvím o novorozencích, ale batole už je někde zcela jinde.

to neni pravda. Batole je mnohem blize podlaze a u podlahy je vetsi zima, protoze teply vzduch stoupa smerem nahoru, studeny se drzi u podlahy. Navic, male telicko mnohem rychleji prochladne. Ja si jako dite vzpominam, ze mi byla v zime chronicky zima a ze jsem se nedokazala zahrat. Casto jsem se lepila na radiatory v marne snaze nasat trochu tepla do ledovych rukou a nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12625
20.8.22 17:11
@Josefuna píše:
No právě je vysoká. Psala jsi, že celá Asie se má špatně, tak jsem chtěla říct, že to není pravda. Asi jen nedorozumění. Malajsie je z Asie nejbohatší.

Fajt to jsem nevedela, kdyz byla korona ta ty jejich nemocnice tezce nestihaly a s odpadem se raky moc nesejri teda s plastama..videla jsem zabery ze plasty vyhazuji do more..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
20.8.22 17:24
@smile_xxx píše:
@PetraMeli
A nechápu, proč lidi v diskuzi píší, kolik ušetří. To přece nemá žádnou vypovídající hodnotu :roll:. Každý má jiný plat, jinak velkou rodinu, jiné povinné platby.

Souhlas.

Já mám třeba 6koček :mrgreen: a něco dám i těm co přijdou venku, taky mám náročného jednoho syna a manžela a asi tady mají někteří pravdu. Šetřit ano, ale s rozumem. Třeba restaurace není nutnost, manikůru i pedikůru zvládne člověk sám a je toho fakt hodně. Potřebuji najít nějaký kompromis.

Třeba vaření, čeká nás podzim/zima, takže polévky (dokonce mě stačí třeba dýnová s kokos. mlékem a domácí oves sušenky a mám za den hotovo :-D), kvašená zelenina, kterou si doma připravím je lepší jak kupovaná probiotika, pak klasická zimní jídla :-) tam se dá čarovat.

Jinak dneska jsem byla nakoupit a teda, jsem zvědavá, kam ty ceny půjdou, fakt šílené. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
20.8.22 17:37
@lilith1 píše:
Fajt to jsem nevedela, kdyz byla korona ta ty jejich nemocnice tezce nestihaly a s odpadem se raky moc nesejri teda s plastama..videla jsem zabery ze plasty vyhazuji do more..

celá Asie vyhazuje plasty do moře, a nejen Asie - ale my to v EU vytrhneme se zákazem plastových brček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12625
20.8.22 17:51
@stinga píše:
celá Asie vyhazuje plasty do moře, a nejen Asie - ale my to v EU vytrhneme se zákazem plastových brček ;)

No prave, a takova prasar. a se nevylucuje s zivotni urovni? To se ptam. Nejde mi do hlavy, ze se treba v Malajsii pry maji lepe, ale zdravotnictvi nic moc a plasty hazi do more..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
20.8.22 17:58
@lilith1 píše:
No prave, a takova prasar. a se nevylucuje s zivotni urovni? To se ptam. Nejde mi do hlavy, ze se treba v Malajsii pry maji lepe, ale zdravotnictvi nic moc a plasty hazi do more..

Q české zdravotnictví nebylo v době oxidu zahlcené? A podivej se, kam jsou všude schopni plast vyhodit lidi v ČR.
Naopak tyhle země mi přijdou vyspělejší, s mobilem větší svobodou, protože jim nikdo nekecá do toho, jaké brčko, obal mohou použít, na kolik si mohou doma topit/chladit atd.

• Citovat
  • Upravit
12625
20.8.22 18:00
@Pitaya1 píše:
Q české zdravotnictví nebylo v době oxidu zahlcené? A podivej se, kam jsou všude schopni plast vyhodit lidi v ČR.
Naopak tyhle země mi přijdou vyspělejší, s mobilem větší svobodou, protože jim nikdo nekecá do toho, jaké brčko, obal mohou použít, na kolik si mohou doma topit/chladit atd.
@Pitaya1 píše:
Naopak tyhle země mi přijdou vyspělejší, s mobilem větší svobodou, protože jim nikdo nekecá do toho, jaké brčko, obal mohou použít, na kolik si mohou doma topit/chladit atd.

Rozhodne nikde neodmitali pacienty. V malajsii byli tezce v riti, protoze byl tezky nedostatek i doktoru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
20.8.22 18:02
@lilith1 píše:
Rozhodne nikde neodmitali pacienty. V malajsii byli tezce v riti, protoze byl tezky nedostatek i doktoru..

Vždyť i v té Malajsii nekolabovaly, ale byly blízko kolapsu, takze jak v ČR.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
20.8.22 18:11
@smile_xxx píše:
Takže je v pořádku, že se chovají neeokologicky, a vyhazují plasty do moře?

Nevěřím tomu, že je tam vyhazuje většina obyvatel. Jen tak mimochodem je od Evropy ekologické, když posílá odpad do Asie, kde ví, jak se s ním nakládá a jak je námořní doprava neekologická? :think:

• Citovat
  • Upravit
15332
20.8.22 18:12
@stinga píše:
@Josefuna ty kompoty - mamka začíná uvažovat o koupi zavařovacího hrnce, který vyhodila před 20 lety, kompoty v obchodě jsou nehorázně drahé teď - třeba 70 kč za sklenku či konzervu, možná zase přijde čas, kdy kompoty budou vyhledávané

K čemu se to používá? Vzdyt to postrada veskere vitaminy. Z vyzivoveho hlediska je to pouze a jen cukr 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.8.22 18:14
@stinga píše:
@Josefuna ty kompoty - mamka začíná uvažovat o koupi zavařovacího hrnce, který vyhodila před 20 lety, kompoty v obchodě jsou nehorázně drahé teď - třeba 70 kč za sklenku či konzervu, možná zase přijde čas, kdy kompoty budou vyhledávané

My kompoty téměř nejíme. Akorát tak z višní nebo třešní na krupičnou kaši nebo schwarzwaldský dort.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.8.22 18:17
@Atisia píše:
Spousta lidí začala něco pěstovat, zavařet…
Kolem je to samá brambora, cuketa rajče… Dělám z toho sušenou pod maso třeba. Slupky a další odpad ze zeleniny se mrazí a pak se dělají silné zeleninové vývary. Koupit jednorázově velké balení něčeho. Určitě se dá uskromnit

Tak mrazit slupky ze zeleniny na vývar mě nenapadlo, mám se ještě co učit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat