Lze vyplatit dědictví dříve?

Anonymní
20.6.20 16:01

Lze vyplatit dědictví dříve?

Měla bych dotaz. Můj otec se podruhé oženil a nemáme moc dobré vztahy s novou rodinou. S taťkou nás napadlo, že by mne vyplatil již teď, aby se to potom nemuselo s nimi řešit (nebylo by na vyplacení atd.) Vzal by si půjčku. Otázka zní, jestli to nějak vůbec jde a jak? Asi je potřeba odhad nemovitosti a poté nějaká smlouva? Za rady budu moc vděčná. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35691
20.6.20 16:06

Proč by si měl brát půjčku boha jeho. Ať sepíše teď u notáře závěť a je to. Vydedit te nemůže. Leda by ses pak mohla vzdát dědictví, ale to je tak na dobrý slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
20.6.20 16:07

Co to je za blbost? A kdyby umřel s tou půjčkou bude asi co? Tak ať napíše závěť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
20.6.20 16:09

Závěť. Chudák tata, ještě si vzít pujcku na starý kolena, aby vyplatil hamizny decko.

• Citovat
  • Upravit
226
20.6.20 16:28

Zavet at napise… kdybys po jeho smrti odmitla dedictvi, vstupuji do toho potom tve deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.6.20 16:40

A to napadlo tvého otce, a nebo si ho do toho donutila a jako správný mrchožrout si vymysletla takovouhle ohavnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20883
20.6.20 17:36
@Anonymní píše:
Měla bych dotaz. Můj otec se podruhé oženil a nemáme moc dobré vztahy s novou rodinou. S taťkou nás napadlo, že by mne vyplatil již teď, aby se to potom nemuselo s nimi řešit (nebylo by na vyplacení atd.) Vzal by si půjčku. Otázka zní, jestli to nějak vůbec jde a jak? Asi je potřeba odhad nemovitosti a poté nějaká smlouva? Za rady budu moc vděčná. Děkuji

Stačí sepsat závěť. A nemusí nic z tohoto řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 19:43

No tak díky opravdu. Hamižný děcko… přišel s tím taťka, protože vidí, že s dvěma malýma dětma se nám to přestavuje pomalu a chtěl nám pomoct. Hotově nemá, proto to chtěl vyřešit takto. Že jsem to sem vůbec psala…

• Citovat
  • Upravit
33507
21.6.20 20:27
@Anonymní píše:
No tak díky opravdu. Hamižný děcko… přišel s tím taťka, protože vidí, že s dvěma malýma dětma se nám to přestavuje pomalu a chtěl nám pomoct. Hotově nemá, proto to chtěl vyřešit takto. Že jsem to sem vůbec psala…

No a proto se zadluží? A co jeho nová žena? Ta by byla jistě ráda, kdyby pak za něj musela jeho dluh doplácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
21.6.20 20:46

Bože můj…tohle bych po svém tátovi nikdy nechtěla…Jeho majetek není tvůj. Takto napsané to zní opravu hrozně. Slyšela jsem o případech, kdy staré babičky odevzdávaly důchod svým děckám v produktivním věku…taky s tím přišly samy. Pokud nemáte na rekonstrukci, zadlužte se vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
21.6.20 20:52

Ještě dodám, že nechápu tento náš zvyk, kdy rodiče ještě žijí a děcka už krouží nad JEJICH pěnězi (byty, domy…). Proč si lidé radši něco neužijí na důchod, samozřejmě je pěkné, pokud svým dětem pomůžou (v případě, že mají nadbytek a chtějí). Mám rodiče hodně při penězích, ale doufám, že si boudou užívat co nejdélé, já si na své vydělám a pokud by mi někdy chtěli pomoci, budu to brát jako velký dar, ne jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová