Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč by si měl brát půjčku boha jeho. Ať sepíše teď u notáře závěť a je to. Vydedit te nemůže. Leda by ses pak mohla vzdát dědictví, ale to je tak na dobrý slovo.
Co to je za blbost? A kdyby umřel s tou půjčkou bude asi co? Tak ať napíše závěť
Závěť. Chudák tata, ještě si vzít pujcku na starý kolena, aby vyplatil hamizny decko.
Zavet at napise… kdybys po jeho smrti odmitla dedictvi, vstupuji do toho potom tve deti
A to napadlo tvého otce, a nebo si ho do toho donutila a jako správný mrchožrout si vymysletla takovouhle ohavnost?
@Anonymní píše:
Měla bych dotaz. Můj otec se podruhé oženil a nemáme moc dobré vztahy s novou rodinou. S taťkou nás napadlo, že by mne vyplatil již teď, aby se to potom nemuselo s nimi řešit (nebylo by na vyplacení atd.) Vzal by si půjčku. Otázka zní, jestli to nějak vůbec jde a jak? Asi je potřeba odhad nemovitosti a poté nějaká smlouva? Za rady budu moc vděčná. Děkuji
Stačí sepsat závěť. A nemusí nic z tohoto řešit.
No tak díky opravdu. Hamižný děcko… přišel s tím taťka, protože vidí, že s dvěma malýma dětma se nám to přestavuje pomalu a chtěl nám pomoct. Hotově nemá, proto to chtěl vyřešit takto. Že jsem to sem vůbec psala…
@Anonymní píše:
No tak díky opravdu. Hamižný děcko… přišel s tím taťka, protože vidí, že s dvěma malýma dětma se nám to přestavuje pomalu a chtěl nám pomoct. Hotově nemá, proto to chtěl vyřešit takto. Že jsem to sem vůbec psala…
No a proto se zadluží? A co jeho nová žena? Ta by byla jistě ráda, kdyby pak za něj musela jeho dluh doplácet.
Bože můj…tohle bych po svém tátovi nikdy nechtěla…Jeho majetek není tvůj. Takto napsané to zní opravu hrozně. Slyšela jsem o případech, kdy staré babičky odevzdávaly důchod svým děckám v produktivním věku…taky s tím přišly samy. Pokud nemáte na rekonstrukci, zadlužte se vy.
Ještě dodám, že nechápu tento náš zvyk, kdy rodiče ještě žijí a děcka už krouží nad JEJICH pěnězi (byty, domy…). Proč si lidé radši něco neužijí na důchod, samozřejmě je pěkné, pokud svým dětem pomůžou (v případě, že mají nadbytek a chtějí). Mám rodiče hodně při penězích, ale doufám, že si boudou užívat co nejdélé, já si na své vydělám a pokud by mi někdy chtěli pomoci, budu to brát jako velký dar, ne jako samozřejmost.
Měla bych dotaz. Můj otec se podruhé oženil a nemáme moc dobré vztahy s novou rodinou. S taťkou nás napadlo, že by mne vyplatil již teď, aby se to potom nemuselo s nimi řešit (nebylo by na vyplacení atd.) Vzal by si půjčku. Otázka zní, jestli to nějak vůbec jde a jak? Asi je potřeba odhad nemovitosti a poté nějaká smlouva? Za rady budu moc vděčná. Děkuji