Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Podle mě moc nedá, prostě se spodek ještě „dočištuje“ aby byl čistý před další ovulací.
Ty prsa a vůbec všechno je součástí cyklu, tělo se připravuje na případné těhotenství. To je prostě příroda.
Tak Ascorutinem nic nezkazíš.
Je to vitamín, co posiluje cévy a tím snižuje krvácivost - nejen při MS. Já to mám vyzkoušeno, že mi to o den zkracuje MS, ale mám APLS a trpím na zvýšenou krvácivost. Tak třeba by to šlo i na špinění ![]()
By mě taky zajímalo…mě nepomohly bylinky, ani Provera, nic…takže u mě každej druhej cyklus 7-10 dní špinění, pak 2 dny slabá MS
Luxus, ne? A Dr. akorát krčí rameny ![]()
@LucijeS zkoušela jsi vodu s citronem? mi to pomáhalo aji po sp a pod… a když je nutno, tak ms zkrátí klidně o 3-4 dny (mám 7 dní)… provera mi taky nepomohla ![]()
@martina.se Jojo, jednou jsem zkoušela, vodu s citronema v kombinaci s ascorutinem…a špinila jsem stejně:( U mě je to asi marný, prostě setrvalý stav ![]()
@LucijeS
taky se mi stalo po injekcích, 4 měsíce v kuse
naštěstí to na mě nakonec zabralo ![]()
Ahoj holky, taky ted spinim a nevim, jak to zastavit.Jake doplnky uzivat, mate nektera zkusenost, ze by neco zabralo? Beru ascorutin. Podle dr.je to v mem veku normalni.Mam 50roku. Jsem z toho zoufala. Bojim se starnuti, jako ze uz vse konci, vsechny radosti…
@lena24 píše:
Ahoj holky, taky ted spinim a nevim, jak to zastavit.Jake doplnky uzivat, mate nektera zkusenost, ze by neco zabralo? Beru ascorutin. Podle dr.je to v mem veku normalni.Mam 50roku. Jsem z toho zoufala. Bojim se starnuti, jako ze uz vse konci, vsechny radosti…
Tak věk nezastavíš. Vagína ti zůstane i po padesátce.
@lena24 píše:
S tou zdravotní stránkou neporadím, ale mojí mamce je šedesát a užije si rozhodně víc, než já se dvěma malými dětmi za zadkem a třetím na noze. Sport, turistika, kultura všeho druhu. Často jí závidím ![]()
@lena24 píše:
No nejspíš vám nastává menopauza, a to chvíli trvá, než se srovná. Občas se to řeší i kyretáží, aby se to vevnitř zkontrolovalo. ![]()
Holky, dá se nějakými bylinkami zastavit spineni? Menstruaci mám vždy krátkou a slabou, ale zrovna teď, když máme před odjezdem na dovolenou, musim dlouho spinit! Já nevím, jestli nějaká hormonální nerovnováha, i prsa mám stále plná, normálně po MS splasknou. Gynekolog má zítra zavřeno a v pátek se tam nedostanu, navíc už by to asi bylo k ničemu, když odjíždíme. Ale třeba nějaká bylinka by ještě zabrala. Anonym kvůli informaci o odjezdu na dovolenou, dávám si bacha, abych to nikde nezverejnovala.