Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky
mam dotaz ohledně krmení. Malé je 10 týdnů má 5,5kg a je na UM (hipp combiotik), jenže jednu dávku mi vypije max 130 ( nekdy třeba jen 100ml) Krmím 6× denně víc toho do ní nedostanu a když jo tak blinka. Posledni krmeni bývá kolem 10-11 a pak spí třeba až do 6ti. Mám výčitky že tak dlouho nejí ale když spí tak spí a nejde moc vzbudit. Na svojí vahu by měla jist přes 800ml ale to neda. Stejně tak podle tabulky na krabici. Máte to někdo taky tak, že vám děti jí o dost míň než by měli? A myslíte že jí teda ta dávka stačí? Hlady nepláče nikdy, takže na ní ani nepoznám když má hlad. A ješte se chci zeptat na čaj? Davate k UM? Ja jí dělám heřmanek a cucne si uplně minimalně, nekdy to i vyplive nebo ublinkne, takže je spíš bez čaje. Vadí to? Děkuji za odpovědi a vaše zkusenosti
Ahoj, pokud by chtěla papat, tak papá. Na tabulky se vykašli
a pokud spinká, tak jí nebuď
Není důvod dávat čaj. Tekutin má dost a vedro není. Čaj se takhle malým dětem dává jen při vedrech. A neridila bych se tabulkama, ale tím co si dítě rekne. Během noci bych taky nebudila.
Já zase u obou dětí musela dávky na krabici navýšit skoro o polovinu, jinak měly hlad. Pokud je dítě spokojené, tak bych to neřešila. Ségra má holku nejedlíka už je jí 5 a ještě hlady neumřela a kupodivu roste.
@Peťulína C. píše:
Ahoj holkymam dotaz ohledně krmení. Malé je 10 týdnů má 5,5kg a je na UM (hipp combiotik), jenže jednu dávku mi vypije max 130 ( nekdy třeba jen 100ml) Krmím 6× denně víc toho do ní nedostanu a když jo tak blinka. Posledni krmeni bývá kolem 10-11 a pak spí třeba až do 6ti. Mám výčitky že tak dlouho nejí ale když spí tak spí a nejde moc vzbudit. Na svojí vahu by měla jist přes 800ml ale to neda. Stejně tak podle tabulky na krabici. Máte to někdo taky tak, že vám děti jí o dost míň než by měli? A myslíte že jí teda ta dávka stačí? Hlady nepláče nikdy, takže na ní ani nepoznám když má hlad. A ješte se chci zeptat na čaj? Davate k UM? Ja jí dělám heřmanek a cucne si uplně minimalně, nekdy to i vyplive nebo ublinkne, takže je spíš bez čaje. Vadí to? Děkuji za odpovědi a vaše zkusenosti
Myslím, že má. Naše dítě měl pět kilo až na 3 měsících. Jestli přibírá a je v pohodě, nechala bych to tak. Čaj přes zimu jsem nedávala, až v létě. Ale to už byl i na příkrmech.
Pokud nepláče hlady a přibírá, tak bych neřešila a určitě přes noc jí nechala spát (co bych za to dala). Já mám doma třítýdenního otesánka (plně na UM) a mám opačný problém - budí se už po dvou hodinách (v noci vydrží 3-4) a už by si něco dal…
Jinak jiné tekutiny jsou zbytečné (když už tak pokud jsou velká vedra).