Překrmování miminka na UM

Anonymní
18.2.20 09:17

Překrmování miminka na UM

Zdravím, chci se zeptat. Je možné překrmovat miminko? Máme doma šestitýdenní holčičku a bohužel jsme plně na UM. Dnes v noci mi vypila za tři hodiny 250ml. Sice ne najednou, ale podle toho co tu každý píše je to strašně moc.. mezi pitím jsem se jí snažila dávat dudlík, chovat všechno, ale neustále si cucala ručičky nebo zběsile hledala jakoby prso :,( zase si říkám, že kdyby byla precpaná tak se poblinká, ale ona nic, ani kapka. Za celej den mi jeden den vypila i 850ml a další zase 720ml má to každý den jinak a podle rodiny by se to už v těch šesti týdnech mělo upravit, ale jak to udělat? Přece ji nenacham hladově brečet a hledat papulou… ???? Nevim jestli je to důležité, ale jsme na BEBA COMFORT a malá se narodila o tři týdny dříve.
Díky za rady už jsem fakt na dně. Nejdřív problémy s kojením a teď i s UM. Už si připadám úplně neschopná..????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36130
18.2.20 09:28

Jestli dodrzujes cca ty 3h mezi krmenim, tak bych neresila jestli vypije víc nebo min. Pokud je spokojena, neblinka a nebolí ji bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
18.2.20 09:34
@Anonymní píše:
Přece ji nenacham hladově brečet a hledat papulou… ????

To vůbec nemusí znamenat hlad. Víš, že malá mimina mají naprosto stejný projev, i když je bolí břicho z přejedení? Ona prostě cítí nekomfort v bříšku a navenek to vypadá stejně - jinak to dát najevo neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 09:36

@JancaS84 někdy i více jak tři hodiny, ale někdy třeba jen dvě. A dnes v noci se vzbudila o půl jedné a usla kolem čtvrté a během těch tří hodin co byla vzhůru vypila 250. Nejdřív 190ml a za cca dvě hodiny 60ml a potom konečně usnula.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.20 09:39

@azalia kdyby jí bolelo bříško a neměla hlad tak si myslím, že by tu flašku nechtěla ne? A nebo by pomohlo chování a mazlení, ale ani dvě hodiny chování nepomohlo až další flaška 😔

• Citovat
  • Upravit
703
18.2.20 09:49

Tak dokážu si naprosto živě představit, jak se šestitýdenní mimino po 190 ml mléka dvě hodiny kroutí břichabolem. Proč jí dáváš tolik? Je to na ní strašně moc. A že se pak znova napila? Proč ne, když to teklo? Rozumím tomu, že vypadala „hladově“, ale chce to trochu zdravého selského rozumu. Na to si časem přijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 10:04

@azalia já ji nedělám rovnou 190, ale udělám 90 a přijde mi, že ji to nestačí tak udělám dalších 60 nebo 30 a takhle dokud mi nepřijde že je spokojená… Mezitím než ji udělám další tak třeba zkouším půl hodiny dudlík nebo chovat jenže podle selskyho rozumu mi přijde že má hlad. :( Jenže si už nejsem vůbec ničím jistá.

• Citovat
  • Upravit
14376
18.2.20 10:06

Zkusila jsi jí dát dudlík, místo té lahve? Dítě se sáním uklidňuje, když má bolení, neklid, nebo chce spát a chování to nenahradí. Jasně, že ti to vypije, ale hlady určitě ne. I kojené dítě se umí přejíst, když nemůže usnout, tak cucá a cucá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tesss9
18.2.20 10:09

@Aduš8 ano jak píšu. Mezi tím než ji udělám další mlíko zkouším dudlík, ale vydrží ji tak 10 minut potom letí obloukem a hledá a cuca ručičky. :(

• Citovat
  • Upravit
378
18.2.20 10:10
@Anonymní píše:
@azalia já ji nedělám rovnou 190, ale udělám 90 a přijde mi, že ji to nestačí tak udělám dalších 60 nebo 30 a takhle dokud mi nepřijde že je spokojená… Mezitím než ji udělám další tak třeba zkouším půl hodiny dudlík nebo chovat jenže podle selskyho rozumu mi přijde že má hlad. :( Jenže si už nejsem vůbec ničím jistá.

Ty už si nepamatuješ, jak jsi to dělala v porodnici? Podle mě je špatný ji pořád takhle cpát. Já taky vůbec nekojila, to přece není žádná tragédie. Tři hodiny pauza a pak mlíko, i na balení máš jasné dávkování. Mezi tím dostávala feniklový čaj. Rodila jsem v létě, bylo vedro a taky jako prevence proti nadýmání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.2.20 10:14

@Tesss9 ale to, že cucá ruce, nemusí být jen hlady. Miminka cpou do pusy úplně všechno hned, jak na to přijdou, že to jde. Možná se tím jen uklidňuje, protože neumí usnout, to je normální. Kolem 200ml mléka na porci pije moje osmikilová téměř sedmiměsíční dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tesss9
18.2.20 10:20

A jak to tedy upravit? Udělat prostě těch 120 co by cca měla vypít a i když nebude klidná a bude neustále „hledat“ tak prostě vydržet ty tři hodiny a potom třeba udělat znovu 120? A pokud třeba jednu dávku vypije min treba jen 90 tak je možný že tu další bude chtít o trochu víc?

• Citovat
  • Upravit
703
18.2.20 10:24
@Anonymní píše:
@azalia já ji nedělám rovnou 190, ale udělám 90 a přijde mi, že ji to nestačí tak udělám dalších 60 nebo 30 a takhle dokud mi nepřijde že je spokojená… Mezitím než ji udělám další tak třeba zkouším půl hodiny dudlík nebo chovat jenže podle selskyho rozumu mi přijde že má hlad. :( Jenže si už nejsem vůbec ničím jistá.

Já to chápu, ale je to blbě. Děti nebrečí jen hlady.
Nabídnu ti pomůcku, jak na to a mít jistotu, že nestrádá:
Vynásob si její váhu v kg číslem 150. Číslo, které ti vyjde, je její maximální dávka mléka na den. Vyděl to počtem krmení a máš množství mléka na dávku.
Víc jí nedávej. Intervaly mezi krmením nejsou až tak důležité - jednou to může být 2 hodiny, jindy třeba 4. Důležitý je počet krmení za den - mělo by jich být tak 7 - 8. Víc je zbytečné.
(příklad: pokud má třeba 4,5 kg - 4,5×150 = 675 - to by měla vypít za 24 hodin. Pokud krmíš 8× denně - bude to cca maximálně 90 ml na dávku, pokud krmíš 7× denně - bude to max 100 ml na dávku)
Jasně, že nevadí, když ti jednou vypije jen 60 a třeba za tři hodiny si dá 120. Ale větší extrémy jsou zbytečné.
Když ji napereš 190, tak ona chudák pak neví co s tím. Snad je to srozumitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Light-fury
18.2.20 10:32

Vsechny moje deti byly od narozeni na UM a dostavaly to “ na vyzadani” ( krome porodnice, kde se drzely trihodinove pauzy). Nikdy nikoho brisko nebolelo, neblinkal, apod.

Z vlastni zkusenosti - pokud ma moje miminko v noci hlad, neusne, dokud neni dostatecne syte. Vypije jen tolik, na kolik ma chut.

• Citovat
  • Upravit
Tesss9
18.2.20 11:41

@Light-fury Tak vidím, že co člověk to názor 😊 Četla jsem jednu hezkou větu „nečti internet, ale čti své dítě“. O něco takovýho se pokouším jenže je to první tak se furt bojím, že udělám něco špatně. Například tímto „překrmováním“ že ji zadelavam třeba na obezitě nebo něco. :/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová